19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerHastaneler siber saldırıların hedefinde!

Hastaneler siber saldırıların hedefinde!

İçerikleri

Sağlık sektöründe yaşanan siber saldırılar diğer sektörlere oranla daha tehlikeli boyuta ulaştı. İnsan hayatını hedef alan bu saldırılar için mücadele ediliyor. Fidye yazılımı ve e-posta dolandırıcılığı gibi saldırılara yenisi eklendi. Hastaların verilerine sızılıp, hastalıkları hakkında uzmanları yanıltacak veriler oluşturuluyor.

WatchGuard’ın Yunanistan ve Türkiye Ülke Müdürü olan Yusuf Evmez, insan hayatı ile oynanan bu saldırıları önlemek için acil ve kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğine işaret etti. Covid–19 gibi salgınla birlikte siber güvenliği tehdit eden bu saldırılar için yeterli finans kaynağının sağlanması gerektiğini vurguladı. Hastanelere siber saldırı için finans kaynağı dünya genelinde sadece yüzde 7 civarında.

WatcGuard, küresel bir hizmet sağlayıcı olarak ağ güvenliği ve zekâsı ile kimlik doğrulama faaliyetlerini yürütüyor.

Tıbbi Cihazlar Siber Saldırılara Karşı Savunmasız

Hackerlerin hedefinde olan sağlık sektöründe, tıbbi cihazlar siber saldırılara karşı savunmasız kalıyor. Savunmayı güçlendirmek için nesnelerin interneti yani IoT cihazlarına geçilmesi gerekiyor.

Siber güvenlik koruması tıbbi cihazların yüzde 62’sinde bulunmuyor. Ayrıca yarısından fazlasında yazılım güncellenmesi gerçekleşmediği ortaya çıktı. Hacker’ler bu sayede kolaylıkla ağa bağlanabiliyor. Evmez’e göre, sağlık sistemine sızan bu girişimlerin tespiti ortalama 4 ay kadar sürüyor.

Hacker’ler Sahte Tümörler Oluşturuyor

Hastanelere siber saldırı sayısı gün geçtikçe artıyor. İsrailli araştırmacılar CT ve MRI taramalarında sahte tümör oluşturacak virüslerin varlığını tespit etti.

WatchGuard Türkiye Müdürü Yusuf Evmez, sistem güvenliğinin zayıf olduğu konusunda sağlık sektörüne uyarılar yapmaya devam ediyor. Eğer sıkı tedbirler alınmazsa durumun daha ciddi boyutlara ulaşacağının altını çizdi.