26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerHastane tuvaletinde doğurduğu bebeğini çöp kutusuna attı

Hastane tuvaletinde doğurduğu bebeğini çöp kutusuna attı

İçerikleri

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisine 25 Ağustos tarihinde gece saatlerinde kanama şikayetiyle müracaat eden ve hamile olan 19 yaşındaki E.U., hastane tuvaletinde doğum yaptıktan sonra bebeğini çöp kutusuna atarak üzerini de tuvalet kağıtlarıyla örttü. Acil serviste genç kadına doğum yaptığı tanısı konduktan sonra durumdan şüphelenen görevliler, hastane tuvaletini incelediklerinde bebeği çöp kutusunda buldular. Bebeği sağlık kontrolünden geçiren doktorlar, bebeğin halen yaşadığını anlayınca bebek, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Olay, hastane yetkilileri tarafından Sosyal Hizmetler Kurumu’na ihbar edildi. Kız olarak dünyaya gelen bebeğin devlet korumasına alındığı öğrenildi.

Bebek Tedavi Altına Alındı

19 yaşındaki E.U., ablasıyla birlikte saat 23.00 sıralarında Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne karın ağrısı şikayetiyle müracaat etti. Hastanenin acil servisinde yapılan ilk muayenesinde hamile olmadığını söyleyen genç kadın, daha sonra hastanenin tuvaletine gitmek istedi. E.U., tuvaletten çıktıktan sonra sağlık durumunun iyi olmadığını anlayan ablası, hastane görevlilerinden yardım talep etti. Olaya müdahale eden güvenlik görevlileri tarafından hastane tuvaleti kontrol edildiği zaman çöpün içerisinde üstü tuvalet kağıtlarıyla örtülmüş halde bir bebeğin olduğu görüldü.

Güvenlik görevlilerinin haber vermesinden sonra hızla tuvalete giden nöbetçi doktor tarafından bebeğe müdahale edildi. Anne ve bebeği hiç vakit kaybetmeden tedavi altına alındı. Kordonu kesilen bebeğin nefes aldığı anlaşıldı. Bebeğin yenidoğan yoğun bakım servisinde tedavi edildiği, annenin ise doğumhane ünitesindeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Çok Korktuğum İçin Çöpe Attım!

Erkek arkadaşından hamile kaldıktan sonra bir süre hastaneye kontrol için gittiğini ve daha sonra bu durumun dikkat çekmesinden korktuğu için kontrolleri aksattığını söyleyen E.U., “O gece karın ağrısı şikayetiyle hastaneye müracaat ettim. Tuvaletteyken birden doğum gerçekleşti ve şok oldum. Çok korktuğum içinde bebeği çöpe attım.” dedi.

Hayata tutunmayı başaran bebeğin yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Olayın hemen ardından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kız olarak dünyaya gelen bebeği devlet korumasına aldı. Olayla ilgili polisin yürüttüğü soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.