25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkGünlük basit işlerle fazladan 425 kalori yakma yöntemi

Günlük basit işlerle fazladan 425 kalori yakma yöntemi

İçerikleri

Çoğumuz fit bir vücuda kavuşmak için spor yapacak vakti ne yazık ki bulamıyoruz. Çoğu zaman da spor salonuna gitmeyi ya da yürüyüşe çıkmayı canımız istemeyebiliyor. Bu tür durumlarda basit işler ile spora gitmiş kadar kalori harcasak güzel olurdu değil mi? Aslında bu mümkün. Günlük hayatta yaptığımız işler ile çok ciddi kaloriler harcayabiliyoruz. Ev temizleyerek kalori yakılabildiği gibi daha basit işler ile de bu mümkün oluyor. Tüm bunları okuduğunuzda kalori yakmak ne kadar basit bir şeymiş öğreneceksiniz.

Ütü yapmak, yer silmek gibi günlük hayatta yaptığımız işlere dikkat ederseniz çok ciddi güç harcarız. Bu güç de aslında kalori yakmak ile sonuçlanır. Yani gündelik işleri yaparken kalori harcarız. Üstelik bunları yaparkenki hareketlerimiz, spor hareketlerine çok benzer hareketler. Dolayısıyla kaslarımızı da aktif bir şekilde çalıştırırız. Bunun sonucu bize fit bir vücut olarak geri döner. İşte kolay bir şekilde yaparak çok yüksek kaloriler yakabileceğiniz işler.

Yatağı Toplamak 60 Kalori

Ev temizleyerek kalori yakma deneyiminize, sabah gözünüzü açar açmaz başlayabilirsiniz. Sabah yataktan kalktığımızda herkes gibi yatağımızı topluyoruz değil mi? Toplamıyorsanız bile artık toplamak isteyeceksiniz. Çünkü yatağı toplamak tam 60 kalori harcatıyor bize. Tabi bu kadar kalori yakmak için yatağınızı tam anlamıyla düzgün bir şekilde toplamanız gerekir.

Üzerindeki tüm nevresimleri çıkartıp çırpıp tekrar serin, yanlarını yatağın altına sıkıştırın. Yorgan ya da örtüyü de aynı şekilde yatağın üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin. Günlük işler ile kalori yakmak için tercih edebileceğiniz bu basit hareket size sabah gözünüzü açar açmaz 60 kaloriye mal olacak. Bu çok yüksek bir miktar olduğunu unutmayın. Mümkün olduğunca her sabah yapmaya çalışın. Böylece kısa süre içinde kalori yakmak sizde bir alışkanlık haline gelecek.

Çamaşırları Asmak 50 Kalori

Yatağınızı topladınız, sırada ne var? Tabi ki gece yıkatmaya bıraktığınız çamaşırları asmak var. Çamaşırları asmak size tam 50 kalori yaktırıyor. Çamaşırları silkeleyip astığınızda kol ve göğüs kaslarınız da aktif bir şekilde çalışacağı için yine fit bir görünüm için size ciddi bir yarar sağlayacaktır. Günlük işler ile kalori yakmak konusunda en başarılı sonuç veren eylemlerden bir tanesi çamaşır asmaktır.

Çamaşırları asmak çok can sıkıcı olabiliyor. Özellikle de sabah saatlerinde. Fakat 50 kalori harcayacağınızı bilerek asmak çok keyifli olacaktır. Hatta o çamaşırların arasına, kilo verdikten sonra giymeyi hayal ettiğiniz kıyafeti de koyarsanız, kalori yakmak konusunda motivasyon seviyenizin çok yükseklere tırmanacağından emin olabilirsiniz.

Evi Düzenlemek 30 Kalori

Evi sabah işe gitmeden önce ya da evde çayınızı içmeden önce, basit bir şekilde toparlamanız size 30 kalori yakmak olarak döner. Evi düzenlemekte kastedilen şey, basit düzenlemelerdir. Kırlentleri yerleştirmek, masanın üstünü boşaltmak gibi şeyler. 30 kalori ilk bakışta çok az gibi gözükse de yatarken hiç kalori yakmayacağınızı varsayarsak hızlı bir şekilde evi düzenleyerek 30 kalori harcamak çok faydalı olacaktır. Ev temizleyerek kalori harcamak kulağa fazla sıra dışı gelse de bu denenerek kanıtlanmış ve her zaman işe yarayan bir yöntemdir.Özellikle de ev hanımları ya da yalnız yaşayanlar kalori yakmak için bu yöntemi kullanabilirler.

Torba Taşımak 200 Kalori

Market alışverişini yapıp poşetleri eve kadar taşımanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuzdur. Özellikle de eviniz 30 dakika kadar uzaktaysa, bu size bir işkence gibi gelebilir. Fakat marketten aldığınız poşetleri eve kadar taşıdığınızda 200 kalori yakmak demek olduğunu bilseydiniz, bu sizin için o kadar üzücü bir aktivite olmazdı.

Artık marketten eve yürürken yorgunluğunuzu değil, 200 kalori yaktığınızı düşünün. 200 kalori çok ciddi bir kalori miktarıdır. Hatta bu kadar kaloriyi yakmak için spor salonunda ciddi bir çalışma yapmanız gerekir. Günlük işler ile kalori yakmak, bu yüzden daha çok tercih edilen bir yöntem.

Duş Almak 85 Kalori

Eğer kendine dikkat eden birisiyseniz sık sık duş alıyorsunuzdur. Duş alırken tam 85 kalori yakabilirsiniz. Hem eğlenceli bir aktivite hem de çok ciddi bir kalori yakmanızı sağlıyor. Eğer kalori yakmak konusunda eğlenceli bir şey arıyorsanız duş almak içlerinde en uygun olanı diyebilirim.

Eğer duş alırken suyu biraz soğuk kullanırsanız, yakılan kalori miktarı da o kadar artar. Fakat yine de çok fazla soğuk suda yıkanmanın sağlık açısından uygun olmadığını, özellikle de saçlarımızı yıkarken belirli derecenin altındaki suyla yıkamamanız gerektiğini unutmayın. Ev temizleyerek kalori yakmaktan çok daha eğlenceli bir iştir duş alarak bunu yapmak.

Tüm bu basit ve mecburen yapmanız gereken günlük işlerinizi yaparsanız sabah erken saatlerde günlük işler ile kalori yakmak tam 425 kalori ile sonuçlanır. Üstelik hiçbir spor hareketi yapmadan sadece ev temizleyerek kalori yakabilirsiniz. Ardından güzel bir kahve ile hem kendinizi ödüllendirebilir hem de metabolizmanızın hızlanarak daha fazla kalori yakmasını sağlayabilirsiniz. Böylece gün boyu yediğiniz yiyecekleri çok daha hızlı yakacak ve kilo almanızı engelleyerek kilo vereceksiniz.