23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkGöz kapağı estetiği nedir, niçin ve kaç yaşında yapılır?

Göz kapağı estetiği nedir, niçin ve kaç yaşında yapılır?

İçerikleri

Kişiler için göz ve göz çevresi son derece önemlidir. Daha güzel, canlı ve bakımlı görünebilmek için bu bölgelerde önemli bakım uygulamaları gerekli hale gelebilir. Gözaltlarında torbalanmalar, renk değişimleri, üst göz kapağı düşüklükleri, göz kapağı cildinde kırışıklıklar ve sarkmalar, kazayağı çizgileri, yorgun yüz ifadesi sayılabilir.

Göz Kapağı Estetiği Nedir, Niçin Yapılır?

Göz kapağı estetiği hem fonksiyonel açıdan hem de estetik açıdan başvurulan tekniklerden biridir. Göz kapağı ve çevresi en fazla cerrahi girişimlerin uygulandığı bölgedir. Göz çevresi bakış açısı geniş olan bir bölgeyi kapsadığından müdahaleler açısından da geniş bir alandır. Genelde 30-35 yaş itibari ile üst göz kapağı sorunları başlar. Ve artık katlanmalar oluşmaya başlar. 50-55 yaş arasında göz kapağı torbası göz bebeğinin üzerine örtmeye yakın sorunların başlama dönemidir. Bu fonksiyonel problemlerin düzeltilmesi gereklidir.

Göz Kapağı Estetiği Kaç Yaşında Yapılır?

Göz kapağı estetiği kaç yaşında yapılır? sorusu özellikle kadınlar tarafından çokça merak edilen bir sorudur. Göz kapağı estetiği 35 yaş üstüne yapılmaktadır. Çünkü bu yaş itibariyle yaşlanma belirtileri başlar. Yapılan cerrahi işlem yaşlanmayı durdurmaz ancak ifadede değişiklik 7-8 sene etkisini sürdürür. Göz kapağı estetik ameliyatları; sadece üst kapağı ilgilendiriyorsa en kısa süren işlemlerdir. Eğer alt göz kapağı da cerrahi işleme dahilse bu süre 1,5 saate kadar çıkar.

Bu ameliyatlarda risk sadece hastanın genel sağlık problemlerine ilişkindir. Mesela hasta sigara kullanıyorsa bu olumsuz etkileyen bir durum dolayısıyla risktir. Kanama riskinden uzak durulması için kullandığı ilaçlar ya da var olan kalıtsal hastalıkları önemli detaylardır. Ve her şeyden önce bu durumlar iyileştirmeyi de geciktiren hallerdir. Genelde iyileşme süresi 3-4 gündür. Hafif şişlikler, kızarıklıklar, morluklar oluşur.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Göz kapağı estetiği ameliyatı sonrasında riskleri en aza indirgemek için sigara ve tütün ürünlerinin kullanımına ara verilmelidir. Kafa yukarıda tutulmalıdır. Ağır fiziki hareketlerden uzak durulmalıdır. Göz kapağı estetik ameliyatları genelde kadınlar tarafından talep edilmektedir.

Zira gözlerdeki estetik durum kadın dünyasında çok daha önem taşır. Var olan sarkmalar, kırışıklıklar ya da torbalanmalar kadınlar için çok daha büyük bir sorundur. Kadın ya da erkek göz kapağı sorunları; fonksiyonel anlamda sorun yarattığında kesinlikle dikkate alınmalıdır.