19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkGözlerinizin çevresine zerdeçal sürün! İnanılmaz bir şey olacak !

Gözlerinizin çevresine zerdeçal sürün! İnanılmaz bir şey olacak !

Zerdeçal, Hint mutfağında yaygın olarak kullanılan inanılmaz derecede sağlıklı bir baharattır. Farklı, benzersiz bir lezzet ve karakteristik rengin yanı sıra şaşırtıcı sağlık özellikleri de vardır. Güçlü özelliklerinden dolayı, bin yıldır kullanılıyor ve Çin ve Ayurvedik tıbbın önemli bir parçasıdır. Göz sağlığı, ağrı, soğuk algınlığı, grip, kansere ve birçok rahatsızlığın tedavisinde de kullanılmaktadır.

İçerikleri

Zerdeçal, nesiller boyu özgürce kullanılmasına rağmen, çok az insan zerdeçalın göz sağlığına olan faydalarından haberdardır.  Çoğumuz zerdeçalı genellikle mutfakta özellikle Hint mutfaklarında eklenmesi gereken bir baharat olarak kullanırız. Zaman içinde yapılan araştırmalar zerdeçalın göz sağlığı için hazır bir bitkisel ilaç olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Zerdeçalın Gözler İçin Faydaları

Koyu halkalar 

Cildimize gerekli hassasiyeti gösterip ona özenle bakmamıza rağmen ilerleyen yaşın etkisi ile cildimiz yıpranır. Buna göz çevresindeki koyu halkalar ve göz altı torbaları dahildir. Güçlü bir doğal antioksidan ve iltihap önleyici özelliklere sahip olması nedeniyle zerdeçal, göz altı morluklarını büyük ölçüde azaltır.

  • Zerdeçal tozunu ananas suyuna karıştırarak kalın bir macun oluşturun ve göz çevrenizin altına uygulayın. Yaklaşık 10 dakika sonra, nemli olması gereken yumuşak ve ılık bir bez yardımıyla macunu çıkarın. Bu rutini günde bir kez uygulayın.
  • Zerdeçal, ayran içinde kolayca çözülür. Bunların her ikisi de kalın bir macun yapmak için kullanılabilir. Bu macunu göz altındaki koyu halkaların olduğu bölgelere uygularken dikkatli olun çünkü göz veya göz kapaklarıyla teması halinde ciddi tahrişe neden olabilir. Bir süre sonra macun kurumaya başladığında soğuk su ile yıkanabilir.

Göz kuruluğu

Bu büyülü baharat, aynı zamanda göz kuruluğuna eğilimli insanlar için tüm zamanların en çok tercih edilenidir. Zerdeçal, kurkumin adlı birçok tıbbi özelliği olan maddeyiiçeren bir bitkidir. Bitki veya zerdeçal özü göz kuruluğunu tedavi etmez amakurkumin bileşeni enflamatuar karşıtı özelliklere sahiptir. Bu sayede gözkuruluğunun sebep olduğu enflamasyonu azaltabilir.

Glokom 

Retina ganglion hücreleri, gözlerin retinasının yakınında bulunan nöronlardır. Bunlar gözümüzün arka kısmında astar sağlayan bir doku türüdür. Zerdeçal, üzerlerinde bir tabaka oluşturarak, bu hücreler olmadan glokom nedeniyle ciddi bir kayba uğrayacakları doğal koruma sağlar. Önerilen doz günde üç kez bir yemek kaşığı zerdeçal tozudur. Günde üç kez bir çorba kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir.

Katarakt

Katarakt, göz içindeki lens opak hale geldiğinde meydana gelir. En yaygın ve etkili ilaçlardan biri olan zerdeçal, katarakt rahatsızlığında çok fazla rahatlama sağlar. Birkaç kaşık zerdeçal tozu ile ılık su solüsyonu tüketmek, net görüşün yeniden kazanılmasına yardımcı olur.

İster takviye olarak kullanılsın, ister yiyeceklere eklenen bir baharat olarak kullanılsın, zerdeçalın faydaları çok büyüktür. Sonuçları görmenin anahtarı tutarlılık ve sabırdır. Rutin en az beş ila altı hafta boyunca günlük olarak takip edilmelidir.

Gözlerinizin çevresine zerdeçal sürün! İnanılmaz bir şey olacak !