19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkGöbek ve yan yağları eritmek için 3 altın kural!

Göbek ve yan yağları eritmek için 3 altın kural!

Göbek ve yan yağları eritmek için 3 altın kural ile kısa sürede kilo verme hedefinize ulaşarak sağlıklı ve harika bir vücuda kavuşacaksınız.

İçerikleri

Göbek ve yan yağları eritmek için doğru beslenme ve düzenli egzersiz yapma kilo verme hedefine ulaşmanıza katkıda bulunur. Ancak yine de bel çevrenizdeki ‘can simidi’ canınızı sıkmaya devam ediyorsa bir şeyleri eksik yapıyorsunuz demektir.

Yağlanma hangi bölgede oluşmuş olursa olsun, ilk kuralımız kaliteli ve doğru beslenme. Kaliteli beslenme pahalı beslenme demek değildir. Örneğin karbonhidrat ve yağ açısından dengeli beslenmek, geceleri düşük kalorili besinler tüketmek ve protein odaklı beslenmek kaliteli beslenmenin adımlarındandır. Dengeli beslenmek formda kalıp kilo vermenizi sağladığı gibi sağlığınızı ve güzelliğinizi çok belirgin düzeyde artırır.

Bu yöntemleri düzenli olarak uyguladığınız takdirde göbeğinizden eser kalmayacak. İşte, size göbek yağlarını eritmek için 3 altın kural…

Göbek Eritmek İçin Lifli Beslenin

Beslenmenize ve tartıda görünen kiloya objektif bir gözle bakın. Önden çıkıntı yapan göbeğinizin sebebi yağ değil, sindirim sisteminize dolan hava olabilir. Günde 25 ila 30 gram kadar lif tüketmek gerekir. Siz yeterince lifli gıda yemiyorsanız, yaşadığınız kabızlık şişkinliğe yol açabilir. Ayrıca aşırı lifli gıda tüketmek ya da brokoli, elma, fasulye gibi gaz yapan yiyeceklerden yemek, göbeğinizin çıkmasına yol açabilir.

Beslenme uzmanları yaban mersini tüketmeyi öneriyor. Göbek yağlarını erittiği ispatlanmış olan bu meyveyi yoğurdunuza, salatanıza dahil edebilirsiniz.

Göbek Eriten İnterval Antrenmanı Yapın

Çalışmalar, kardiyo çalışmasına interval (aralıklı) egzersizi dahil etmenin göbek yağlarını eritmede etkili olduğunu gösteriyor. Koşu, bisiklete binme ya da yüzme sporlarından hangisini seçiyorsanız, egzersiz esnasında 10 ila 60 saniye kadar hızlanma, tempolu ve tırmanma şeklinde interval egzersiz karışımı yapın. uygulayabilirsiniz.

Yüksek yoğunluklu interval antrenman prensibi, egzersizde maksimum hıza ulaşıp onu takip eden kısa süreli dinlenmeyi içeriyor. Birçok dayanıklılık egzersizi, yürüme, koşma, merdiven çıkma 0-10 arası ölçeklendirildiği zaman 5-6 arası bir efor düzeyinde gerçekleşir. Yüksek yoğunluklu egzersizler ise 7 ve daha yüksek yoğunlukta gerçekleşir. 8-10 saniye kadar kısa ya da 5 dakika kadar da uzun olabilir. Genel olarak 3 dakika ile 30 saniye arasında devam edilir. Yüksek yoğunluktaki hız aralığı daha kısa olur, dinlenme aralıkları ise hız aralığına eşit ya da uzun olur.

Örneğin; bisiklet egzersizinde 5 dakika ısınma, 3-4 kez tekrarlı hız ve dinlenme aralıkları olan ve sonrasında soğuma devresi ile biten bir program..

Göbek Eritmek İçin Kuvvet Egzersizini İhmal Etmeyin

Basit mekik egzersizi karın kaslarınızı sıkılaştırmada etkilidir ancak sadece karın kaslarını hedefler. Şınav çeşitleri, topla yapacağınız core (çekirdek) egzersizleri gibi tüm beden egzersizlerini birleştirin. Basitçe tek ayak üstünde durmak bile çekirdek (karın ve bel) bölgesini güçlendirmeyi hedefler. Gövdenizin merkez bölgesini güçlendirmek, dayanıklılığınızı artırdığı gibi postürünüzün düzgün kalmasını da sağlar.

Göbek Eriten Mucize Kür! Mutlaka Deneyin, İnanılmaz Etkisi Var..!

Limonlu yoğurt kürü ile zayıflama uygulaması en az iki 2 hafta kesintisiz olarak sürecek. Uygulama sürecinde etkisini ilk bir haftadan sonra görmeye başlayacaksınız. Uzmanlar tarafından da belirtilen önemli nokta şudur: “Zayıflamak demek vücutta biriken fazla yağların yakılması anlamına gelmektedir. Yani su kaybederek ve kas eriterek de kilo vermek mümkün ancak bu sağlıklı bir zayıflama değildir. Bu sebeple yağ yakımını kolaylaştıracak besinler tüketmeniz dahi kilo vermeniz için güzel bir başlangıçtır.”

İşte limonlu yoğurt kürü, yağ yakarak zayıflama sürecini hızlandırarak 3-4 haftada 6-7 kilo vermenizi ve göbeğinizdeki yağlardan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Limonlu Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • Yarım limon,
  • 3 yemek kaşığı az yağlı yoğurt,
  • Yarım çay kaşığı kadar zerdeçal,

Zerdeçal, özellikle karaciğerde birikmiş olan yağların yakılmasında ve karaciğer fonksiyonlarının düzenlenmesinde çok etkili bir baharattır. Zerdeçal bulamadıysanız kürü 1 çay kaşığı hakiki pul biber ile de yapabilirsiniz.

Hazırlanışı ve uygulanışı: 

Yoğurt kürünü yaparken, yarım limon suyunu, yoğurdu ve pul biberi (veya zerdeçalı) temiz bir kapta karıştırın. Gece yatağa yatmadan yarım saat kadar önce bu karışımı tüketin. Bu karışımı tükettikten sonra kesinlikle bir şey yemeyin.

Yoğurt kürünü uygularken dikkat etmeniz gerekenler!

Hareket Miktarınızı Artırın

Öncelikle hareketsiz bir yaşam alışkanlığı içinde insanın kilo vermesi matematiksel olarak imkansızdır. Kilo verdirmeye yardımcı besinler tüketseniz dahi; aldığınız kaloriler enerjiye yani harekete çevrilmiyorsa kilo vermeniz mantık dışıdır. En iyi ihtimalle kilo alış hızınız azalır. Dolayısıyla, yoğurt limon kürü uygulamasını denediğinizde lütfen günlük hareket miktarınızı artırın. Günlük 30 dakika yürüyüş yapın, evden dışarı çıkmıyorsanız günlük ev temizliği gibi efor sarfedeciğiniz uğraşlar edinin.

Bağırsaklarınızı Harekete Geçirin

Egzersiz en iyi bağırsak çalıştırıcısıdır denebilir. Ama eğer bağırsak hareketleriniz zayıfsa, size önerimiz sabahları aç karına bir tane kuru kayısı tüketmeniz. Ayrıca günde bir ya da iki tane keçiboynuzu tüketmeniz bağırsak ve sindirim sisteminize müthiş etki edecektir. Bağırsak sisteminiz tıkalıysa, sırf bağırsakları temizleyerek dahi bir miktar kilo vermeniz mümkündür. Ayrıca yoğurt limon karışımı bağırsak hareketlerinizi de düzenlemeye yardımcı olacaktır.

Beslenmenize Dikkat Edin

Yoğurt kürü ile zayıflama sürecinde sizlerden bir ricamız da tuzu, beyaz şekeri, beyaz ekmek ve rafine un ürünlerini (makarna dahil), hamur işi tatlıları, kızartma ürünlerini ve hazır gıdalarla işlenmiş et ürünlerini büyük oranda kesmeniz. Bu ürünler yerine bol yeşillikler, sebze ve temiz et ürünleri, balık, kuru meyveler, tuzsuz her tür çerez yiyebilirsiniz. – Yeterli su almayı da ihmal etmeyin: Günde ortalama 1,5 litre su için.

Bu önerilerimizi dikkate aldığınız taktirde, bir ay gibi kısa bir sürede başta iç organlarınızda yaşanan değişim cildinize yansıyacak, bir yandan zayıflarken bir yandan ışıl ışıl bir cilde sahip olacaksınız.

Göbek ve yan yağları eritmek için 3 altın kural!