19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkHastalıkGergedan Virüsü Nedir? Gergedan Virüsü Belirtileri ve Tedavisi

Gergedan Virüsü Nedir? Gergedan Virüsü Belirtileri ve Tedavisi

Soğuk algınlığına benzer yönleri ile dikkat çeken gergedan virüsü nedir? Gergedan virüsü belirtileri ve tedavisi hakkında detalı bilgi.

İçerikleri

Bulaşıcı hastalıkların insan vücudu üzerindeki etkileri son derece tehlikeli sonuçları ortaya çıkarabilmektedir. Tedbir almak birçok hastalığın bulaşmasına engel olurken yapılan aşılar ile de korunmak mümkündür.

Gergedan Virüsü Nedir?

Son zamanlarda sıklıkla bahsedilen gergedan virüsü bulaşıcı hastalıklar grubuna dahil oldu. Kasım ayında yer alan raporlarda oldukça dikkat çeken sıralaması ile birçok insanı tedirgin etmiş durumda. Gergedan virüsü grip benzeri bir hastalıktır. Tam olarak grip gibi hissedilmesi de gribe yakın belirtilen göstermektedir. Soğuk algınlığı gibi bir belirtiye sahiptir. Üst solunum yolları ile ortaya çıkan hastalık kısa sürede atlatılabilmektedir. Uzun süre tozlu ortamlarda kalırken sıcaklığa bağlı olarak çoğalması söz konusudur. Burunda çok sık görülen gergedan virüsü gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda gözlere ve ağız kısmına da yerleşmesi söz konusu olmaktadır.

Gergedan Virüsünün Belirtileri Nelerdir?

Bu noktada ilk belirtiler olarak görünen tepkimeler açısından bakıldığı zaman burunda kuruma ve karıncalanma görünmesidir. Rahatsız edici etkisi ise boğazda karıncalanma ve ağırlaşan boğaz ağrısı olarak görünmektedir. Burunda akıntı ve burun dolgunluğu oluşmasının yanı sıra hapşırma da ortaya çıkmaktadır. Baş ağrısının da artmasına sebep olması ile birlikte hastanın yorgun ve bitkin düşmesine sebep olmaktadır. Öksürüğün derinden gelmesi ile birlikte boğaz tahrişine neden olan bir durum ortaya çıkmaktadır. Gergedan virüsü belirtileri göründüğü andan itibaren en kısa zamanda doktora başvurmak ve ilaç kullanımı çok önemlidir. Bu yüzden fazla zaman geçirmemek gerekir. Doğru teşhis ve doğru tedavi sayesinde kısa sürede iyileşmek mümkün olmaktadır.

Gergedan Virüsü Tedavisi Nasıldır?

Bağışık sisteminin gücü düştüğünde bu gücü tekrardan kazanması için dinlenmesi gerekmektedir. Rahatsızlığın baş gösterdiği dönemde uyumak ve dinlenmek çok önemlidir. Kuru burun deliklerinin virüse yakalanma oranı ıslak burun deliklerine göre daha yatkındır. Bu noktada gergedan virüsü kapan kişi kuru havada çok daha fazla etkilenmektedir. Bu yüzden havayı nemlendiren ürünler kullanılması daha doğru olacaktır. Ellerin sık sık yıkanması ve eşyaların hijyenine özen gösterilmesi daha iyi olacaktır. Bol miktarda vitamin ve mineral takviyesi ile bağışıklık sistemini güçlendirmek çok daha iyi olacaktır. Böylece vücut direnci artacağı için hastalıktan kurtulma süresi kısalacaktır.