19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerGençlerde Dikkat Eksikliğine Omega-3 Takviyesi

Gençlerde Dikkat Eksikliğine Omega-3 Takviyesi

İçerikleri

Yeni bir araştırma; Omega-3 balık yağı takviyelerinin dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) olan bazı gençlerde dikkati en az ilaçlar kadar etkin bir şekilde artırdığını tespit etti.
İngiltere’deki Londra King’s Üniversitesi ile Tayvan’da bulunan China Tıp Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından DEHB tanısı olan 6 milyon çocuk üzerinde omega 3 balık yağı takviyesinin etkilerinin araştırıldığı çalışmanın sonuçları, Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından açıklandı.
Yaşları 6 ila 18 yaş arasında değişen çocuk ve gençlerden bir kısmına 12 hafta boyunca omega 3 balık yağı bir kısmına da placebo verildi. Araştırma omega 3 takviye alan ve öncesinde kanlarındaki EPA seviyesi düşük çıkan gençlerdeki dikkat ve uyanıklığın iyi yönde geliştiği kaydedildi.  Ancak omega 3 takviyesinin normal veya yüksek EPA seviyesindeki gençler açısından herhangi bir değişiklik yapmadığı aksine dürtüselliği artırdığı belirlendi. Araştırmacılar çocuklarında DEHB tanısı olan ebeveynlerin omega 3 takviyesini hekimlere danışmadan almamaları konusunda da uyarıda bulundu. (BSHA)