28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerEn az kanser riski taşıyan kan grubu hangisi?

En az kanser riski taşıyan kan grubu hangisi?

İçerikleri

Çağımızın en önemli sağlık sorunlarının başında gelen kanser, her yıl binlerce kişinin hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Bağırsak, mide, akciğer, pankreas gibi vücudun çeşitli bölgelerinde oluşabilen kanser hastalığı, erken teşhis konulamaması halinde ölümcül sonuçlara yol açabiliyor.

Kanser Tedavisi Araştırmaları Hızla Devam Ediyor

Kanser tedavisi hakkında bilimsel araştırmalar hızla devam ediyor. Yapılan son araştırma ise ilginç bir sonucu ortaya koyuyor. Bu araştırma, kanserin kan gruplarına göre dağılımı ve bu grupların kansere ne kadar dirençli oldukları ile ilgiliydi. İsveç Karolinska Enstitüsü’nde kanser çalışmaları yürüten bilim insanları, kanser oluşumu ve kan grubu arasında herhangi bir bağlantı olup olmadığına dair incelemeler yaptı. Bu incelemelerin ardından elde edilen pozitif sonuçlara göre kanser geliştirmeye daha dirençli kan grupları da tespit edildi.

Araştırma kapsamında, geçtiğimiz 35 yıl içerisinde muayene edilen en az bir milyon kişinin verileri incelendi. Bu veriler ışığında kansere karşı en dirençli ve en dirençsiz kan grupları tespit edildi. Peki, en az kanser riski taşıyan kan grubu hangisi?

Kansere En Dirençli Kan Grubu Hangisi?

35 yıllık süre zarfında toplanan hasta verilerine göre, kansere karşı en dirençli bireyler 0 (Sıfır) kan grubu taşıyor. Araştırmaya göre, A kan grubunda yer alan bireylerin, mide kanserine yakalanma olasılığının daha yüksek. Bunlara ilaveten, B ve AB kan gruplarında yer alan bireylerin pankreas kanserine yakalanma riskinin daha yüksek olduğu belirtiliyor.