26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkEl ve ayak yanması hangi hastalığın belirtisidir? Nasıl geçer?

El ve ayak yanması hangi hastalığın belirtisidir? Nasıl geçer?

İçerikleri

Vücutta yaşanan her bir tepkime dışarıdan kaynaklanan, yediğimiz yiyecek ve içeceklerden dolayı veya vücudun kendi içerisindeki sistemlerinde yaşanan problemlerden kaynaklı olarak bir sorunun olduğunun işaretidir. Rutin dışında gerçekleşen vücuttaki farklılıklar muhakkak ki bir sorun olduğunun işaretidir ve bunu göz ardı etmemek gerekir. Bilimsel açıdan yapılan araştırmalarda büyük çaplı bir hastalığın ilk sebebinin vücuttaki ufak tefek belirtiler ile verilmeye başlandığını göstermektedir.

Eğer el ve ayak bölgelerinde herhangi bir yanma durumu söz konusuysa gece uyurken de bu rahatsızlık veriyorsa İbrahim Saraçoğlunun tesbitleri eşliğinde şu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu ayak yanması

İnsan vücudu kendi içerisinde farklı bir sistematiğe sahiptir. Organizmaların uyumlu bir şekilde vücuttaki işlevlerini göstermesi sağlıklı ve mutlu bir şekilde gündelik hayatına devam etmesini sağlar. Fakat eğer vücut fonksiyonlarında bir farklılık oluşmuşsa bu kendini günlük rutinin içerisinde kişiye rahatsızlık verici ve huzursuz edici bir noktaya gelmesini sebep olarak göstermeye başlar. Tam da böyle bir süreç içerisinde ise gece yattığında ayak yanmaları şikayetin bulunuyorsa ve gündelik hayatta sürekli olarak terliyor ya da ayaklarımda yanma hissi hissediyorsan eğer vücudunda bir eksikliğin var olduğunun göstergesidir.

Ayak yanması belirtileri neler?

Geceleri yaşanan ayak yanmaları özellikle vücut içerisinde bulunması gereken B12 vitamin eksikliğinden kaynaklanabilmektedir. Öyle bir süreç ki bu ayak yanması aslında büyük boyutlarda risk barındıran MS hastalığına da sebep olabilecek bir öncül oluşturabilir. Bu tarz bir durumda anlık tedavi yöntemlerine başvurmak sağlık açısından oldukça verimli bir sonuç elde edebilmeyi sağlar.

Ayak yanması şikayetinde bulunan kişilerin içinde bulundukları gün içerisinde çok fazla yorulmuş ve baskı altında hissediyor olabilirler. Aşırı yeme bozuklukları yine ayak yanmasına sebep olabilir. Bunun yanı sıra yaşın vermiş olduğu olgunlukla beraber menopoz döneminde yaşanabilen bu ayak yanması, vücut içerisindeki pek çok organın fonksiyon bozukluğundan kaynaklanabilmektedir. Ayaklarda yaşanan mantar olayı ve mantarın enfeksiyona dönüşmesi ayak yanmalarına sebep olabilmektedir ve bazen de ilk defa kullanılmaya başlanılan bir ilaç yan etkisi yaparak böyle bir sürece bizi sürükleyebilir.

Yatınca ayak yanması nasıl geçer?

Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu’nun da ayak yanmasına yönelik olarak vermiş olduğu bir tarif bulunur. Gece ayak yanması problemi yaşayan kişilerin B12 eksikliği yaşama olası olduğunu savunan İbrahim Saraçoğlu bir dahiliye doktoruna görülmesi gerektiğini söylemektedir. Gece ayak yanması problemi yaşayan kişiler için doğal olarak evde yapabilecekleri bir yanmaya giderici yöntem bulunur.

Soğuk su yöntemi ile beraber doğal yol ile anlık olarak kişiyi huzursuz edici ayak yanması problemi geçirilebilir. Anında rahatlık sağlayan bu yöntemde bir kabın içerisi soğuk bir su ile doldurulmalıdır. Öyle ki içerisine buz küpleri de atabilirsiniz. Ardından ayağınızı bu suyun içerisine sokarak bir kere bekletmeniz gerekmektedir. Belirli aralıklarla su dolu kabın içerisinde ayağımızı çıkarıp tekrar sokarak bu işlemi birkaç kere yapmanız gerekir. Her gün yaşadığınız bir problemse gece yatmadan önce başta olmak üzere gün içerisinde birkaç kere bu yöntemi uygulamak ferahlık sağlayacaktır.