25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerDSÖ'den ürküten açıklama! Dünya nüfusunun yüzde 10'u koronavirüs olabilir

DSÖ’den ürküten açıklama! Dünya nüfusunun yüzde 10’u koronavirüs olabilir

İçerikleri

Dünya nüfusunun yüzde 10’una koronavirüs enfekte olmuş olabileceğini tahmin ettiklerini söyleyen Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Acil Durum Komitesi Başkanı Dr. Michael Ryan, bu oranın dünyada bugüne kadar açıklanan koronavirüs vaka sayısının 10 katına tekabül ettiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel koronavirüs tablosuyla alakalı iki gün boyunca devam edecek yönetim kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Dr. Ryan, ülkeler tarafından bugüne kadar açıklanan verilerin şehir ve kırsal kesim olmak üzere farklı gruplarda değişkenlik gösterebileceğini ve bununda dünya nüfusunun önemli bir kısmının büyük tehlike alltında olduğunun işareti olarak kabul edilebileceğini söyledi.

Pandemi Yayılımını Sürdürüyor

Pandeminin büyümesini hızla sürdürdüğünü dile getiren Dr. Ryan, bir taraftan da alınan tedbirler sayesinde pandeminin yayılımının yavaşlatılıdığını ve kurtarılan hayat sayısının yükseldiğini ifade etti.

Muhtemel birçok ölümün önüne geçildiğini ve çok sayıda yaşamın korunduğunu ifade eden Dr. Ryan, “Koronavirüs enfekte olan vaka sayısı Güneydoğu Asya’da yükseliyor. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden insan sayısı Avrupa ve Doğu Akdeniz’de yükselmektedir. Afrika ve Doğu Pasifikte’de koronavirüs salgınının seyri olumlu görünüyor.” dedi.

ABD’de bulunan Johns Hopkins Üniversitesi tarafından açıklanan verilere göre dünyadaki koronavirüs vaka sayısı 35 milyon kişiyi aştı.