25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerDSÖ açıklaması korkuttu: Ekim ve Kasım'da ölümlerde ciddi artış olabilir!

DSÖ açıklaması korkuttu: Ekim ve Kasım’da ölümlerde ciddi artış olabilir!

İçerikleri

Avrupa’da koronavirüs enfekte olan vaka sayısında ciddi bir artış söz konusu iken, ölüm vakaları kısmende olsa sabit seyrediyor. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, durumun gittikçe zorlaşacağını, Ekim ve Kasım aylarında ölüm vakalarında ciddi bir artış olabileceğini ifade etti.

Aşı Pandeminin Sonu Değil

Şu anki ortamda ülkelerin bu kötü haberi duymaktan memnun kalmayacağını ve bu durumu da anladığını söyleyen Kluge, “Aşının bulunmasıyla pandeminin sona ereceği düşünülse de böyle bir şey söz konusu değil. Öncelikle bulunacak aşının bütün nüfus gruplarında etkili olup olmayacağı hakkında bir fikrimiz yoktur. Bugünlerde bir gruba değil de diğerine etki edeceğine dair işaretler almaktayız. Sonrasında farklı aşılar sipariş edilmek zorunda kalındığı takdirde tam manasıyla lojistik kabus yaşanır. Toplum olarak pandemiyle yaşamayı öğrendiğimiz gün pandemi sona erecektir. Yani tamamiyle bizim elimizde. Aynı zamanda çok pozitif bir mesaj.” dedi.

Avrupa’da Vaka Sayısı Ciddi Şekilde Yükseliyor

Avrupa’da koronavirüs enfekte olan kişi sayısında son haftalarda ciddi bir yükseliş görülüyor. Vaka sayısı, pandemiden en fazla etkilenen Avrupa ülkeleri olan İspanya ve Fransa’da yeniden ciddi şekilde tırmanışa geçti. Cuma günü yayınlanan rapora göre 55 ülkede 51 binden fazla koronavirüs vakasına rastlandı. Bu rakam, pandeminin zirve yaptığı Nisan ayındaki rakamı geçti. Ayrıca koronavirüs salgınından dolayı yaşanan günlük ölüm vakaları Haziran ayından beri 400-500 seviyelerinde seyrediyor.