19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkDopamin salgılayan gıdalar ile mutluluğu yakalayın!

Dopamin salgılayan gıdalar ile mutluluğu yakalayın!

İçerikleri

Üç günlük dünya denilen şu hayatta hepimiz mutlu olmak için yaşasak da vücudumuza dopamin salgılayan besinleri bilmiyoruz. Vücudumuz yeterli dopamini salgılayamazsa kendimizi yorgun ve stresli hissettiğimiz gibi aşırı kilo alırız. Dr. Sinan Akkurt, vücudumuza dopamin salgılayan gıdalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi. İşte vücudumuza dopamin salgılayan gıdalar;

Badem

Beyin sağlığı için tam bir zırh olan badem, aynı zamanda kendimizi mutlu ve enerjik hissetmemizi sağlayarak yaşam kalitemizi yükseltir. Günlük 5-6 adet badem tüketmek sağlıklı bir ruh hali ve vücut için yeterlidir.

Bitter Çikolata

Gün içerisinde kendisini yorgun hissedenler ve uyku hali olanlar, vücut için enerji kaynağı olan bitter çikolata yemeyi ihmal etmemelidir.

Çilek

Mutlu ve kaliteli bir yaşam için beynin sağlıklı olması olmazsa olmazdır. Beyni koruyan çilek, kendimizi mutlu hissetmemizi de sağlar.

Kırmızı Pancar

Kendisini stresli hissedenler, depresyonda olanlar ruh sağlığı için şifa kaynağı olan kalorisi düşük kırmızı pancarı bol tüketmelidir. Kırmızı pancar, anemi (kansızlık) rahatsızlığına da çok iyi gelmektedir.

Karpuz

Vücudumuzun dopamin hormonu salgılaması için günlük 2-3 dilim karpuz tüketmek yeterlidir.

Kabak Çekirdeği

Beyin sağlığı için ok önemli olan kabak çekirdeği, vücudumuz içinde enerji kaynağıdır.

Ayrıca içeriğinde bol miktarda C vitamini barındıran limon kabuğunun sağlığımıza olan faydalarını bilsek kesinlikle çöpe atmayız. Limon kabuğunun içeriğindeki C vitamini dil eti rahatsızlıklarını önlediği gibi güçlü diş etleri içinde limon kabuğu tüketilmelidir. Limon kabuğu karaciğerle dost bir besindir. Karaciğerinde yağlanma problemi olanların, karaciğer yağlanmasını engelleyen limon kabuğunu tüketmesi gerekir. Kolesterolüde düşürücü özelliği vardır. Bağırsak sağlığı için önemli olan limon kabuğunun içeriğindeki lif kabızlığın şifasıdır. İçeriğindeki antioksidan ile DNA hasarlarının giderilmesinde etkindir. Ağız, boğaz ve mide kanserini engeller.

Bir yaz meyvesi olan üzüm, vücudumuz için tam bir enerji kaynağıdır. Aşk yaşamını renklendirmek isteyenler, afrodizyak etkisiyle cinsel yaşama güç katan üzümü tüketmelidir. Vücuda dopamin salgılatan üzüm, mutluluğa kapı açmaktadır. Migren ağrısına çok iyi gelmektedir. Alzheimer rahatsızlığını önler. Böbrekleri besleyici özelliği vardır. Hazımsızlığa ve kabızlığa son verir. Astım ataklarını engellemektedir. Gür saçlar için üzüm tüketmelidir. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.