25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerDonmuş Limon Terapisi Neden Çok Sağlıklıdır?

Donmuş Limon Terapisi Neden Çok Sağlıklıdır?

İçerikleri

Donmuş limon, bu sağlıklı meyvenin sağladığı tüm özelliklerden faydalanabileceğimiz oldukça popüler bir tekniktir. Donmuş limon terapisinin büyük sırrı limonun sağlığımız için son derece faydalı olan leziz kısmını kullanabilmesidir: kabuğu. Nasıl olduğunu öğrenmek ister misiniz? Aşağıda anlatacağız.

Neden donmuş limon terapisi çok faydalı?

Öncelikle, neden donmuş limon terapisi ismi verildiğini açıklayalım. Kanser hastası çoğu insan bu tedaviyi kemoterapi seanslarının “tamamlayıcısı” olarak kullanırlar. Nedeni ise limonun kötü huylu hücrelerle savaşan ve doğal savunmayı koruyan antioksidan özelliğidir. Kanser hastaları, bildiğiniz gibi, bağışıklık sistemlerine ciddi bir şekilde saldıran son derece agresif tedaviler görürler.
Bu terapi böyle durumlarda çok faydalı olmaktadır. Ancak, bunun %100 etkili bir kanser tedavisi olduğunu söylemeyiz; daha önce de belirttiğimiz gibi, yalnızca hem tümörleri önlemek hem de kemoterapinin kötü etkilerini tersine çevirmek amacıyla tamamlayıcı bir terapidir.
Ancak, donmuş limonun kanser önleyici gücü limonun tek faydası değildir. Birkaç tanesinden daha bahsedeceğiz. Öğrenmeye hazır mısınız?

1. Doğal vitamin hazinesi

Limon kabuğunun içinde suyunun en az 10 katı fazla vitamin bulunmaktadır. Bu şifalı meyvenin en büyük faydasının dış katmanında saklı olması ve kabuğunu genelde attığımız için bu özelliklerden fayda alamamamız da oldukça ilginçtir.
Donmuş limon terapisinin hangi vitaminleri elde etmenize yardımcı olacağını öğrenmek ister misiniz?
Pektin C vitamini Mandalina gibi meyvelerde de bulunan flavonoidler Hücre oksitlenmesini yavaşlatabilen 22’den fazla bileşen

2. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve korur

Bu harikadır. Donmuş limon terapisi klasik soğuk algınlığı, enfeksiyon, grip gibi birçok günlük hastalıkla savaşır. Limonu, örneğin limon kabuğu çayı gibi farklı şekillerde hazırlayan birçok insan vardır ancak limonu pişirdiğimizde özelliklerinini %40’ını kaybettiğini bilmek önem taşır. Diğer bir yandan, limon donmuşsa tüm faydalarını saklamış oluruz ve tüketmesi de gayet kolaydır. Son derece lezzetli olması da cabası!

3. Kilo vermek için donmuş limon

Bildiğiniz gibi, limon vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olan ve vücutta yağ olarak depolanan kötü kolesterole sebep olan kandaki lipidlerle savaşan çok kullanışlı bir meyvedir. Beslenme uzmanlarına göre, her gün 75 gram limon tüketerek sağlıklı bir şekilde kilo vermemiz mümkün. Denemeye ne dersiniz?

Donmuş limon nasıl hazırlanır?

Donmuş limon terapisini hazırlamak o kadar kolay ki bu terapi günlük rutininizin olmazsa olmazı haline gelecek. Yalnızca kolay hazırlanmasıyla değil tadı ve onunla hazırlayabileceğiniz orijinal yemekler sayesinde de dolabınızdan hiç eksik etmeyeceğinize eminiz. İhtiyacınız olanları aşağıda bulabilirsiniz:
Malzemeler;

  • 2 adet limon
  • Rende

Hazırlanışı;

Yapmanız gereken tek şey tüm bir gün boyunca 2 limonu dondurucuda bekletmek. Bu kadar kolay. Bunun başka bir sırrı yok. Bazıları önceden limonu iki veya üç parçaya bölerler, bu sayede sonradan rendelenmesi daha kolay olur. Ancak limonu bir bütün olarak dondurmanızı öneririz.

Donmuş limonlarımı nasıl tüketebilirim?

Daha önce belirttiğimiz üzere, günde 75 gram kadar donmuş limon tüketmek idealdir. Bunu yapmak için, limonlar tamamen donduktan sonra rendeleyin. Ardından hemen doğal kokusu burnunuza gelecek ve bu leziz tadı yemeklerinize orijinal dokunuşlar eklemek için mutfağınızdan eksik etmeyeceğinize eminiz.
Size donmuş limonları tüketmenin birkaç basit örneğini vermek istiyoruz:
Sade ve şekersiz yoğurdun içine donmuş rendelenmiş limondan 25 gram atın. 25 gram donmuş rendelenmiş limonu öğle yemeği salatanıza, ıspanak, fındık, beyaz peynir, birkaç parça somon, ve birkaç çeri domatesle beraber ekleyebilirsiniz. Öğleden sonrası için ideal olarak, donmuş rendelenmiş limonunuzu yeşil çay gibi doğal çayların içine ekleyebilirsiniz. Donmuş limon aynı zamanda yaptığınız her tür meyve salatasına da çok iyi gitmektedir. Örneğin, leziz bir seçenek doğranmış ananas, üç çilek, yarım kivi, ezilmiş fındık ve üstüne de 25 gram kadar donmuş rendelenmiş limon ekleyerek bir kase salata hazırlamak olabilir.

Donmuş limon tekniği, gördüğünüz gibi, limonun genellikle attığımız kabuğundan faydalanmamızı sağlar. Şu andan itibaren artık bir mazeretinizin kalmadığını unutmayın: Siz ve aileniz bu basit yöntem sayesinde “demir” gibi sağlam olabilirsiniz. Neden bugünden iki limonu dondurucuya atmıyorsunuz?