28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerDoğal Dudak Bakımı Sayesinde Dudaklarınız Artık Çatlamayacak!

Doğal Dudak Bakımı Sayesinde Dudaklarınız Artık Çatlamayacak!

Soğuk havaların etkisiyle sıkça karşılaşılan dudak çatlaması için evde neler yapılabilir? Doğal bakım sayesinde dudaklarınız artık çatlamayacak.

İçerikleri

Kış aylarının kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başlamasıyla, dudak bakımı artık daha da önem kazandı. Çünkü soğuk havanın etkisiyle dudak çatlaması, dudak kuruluğu, dudak rengi değişikliği gibi kadınların pek de hoşuna gitmeyen birden fazla dış etken söz konusu. Fakat bu tür durumları yaşamamak için evde dudak bakımı yapmak mümkün. Nasıl mı? Hadi o zaman yazının devamını mutlaka okumalısınız.

Evde Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

Her ne kadar ruj ya da dudak kremi kullanıldığında dudak bakımının yapıldığı düşünülse de, tedbir amaçlı yapılan bu işlemler yanlış olmamakla birlikte tam anlamıyla bir bakım yapıldığı da söylenemez. Peki o zaman evde dudak bakımı için ne yapılabilir?

Dudakların mat ve aynı zamanda soluk gözüken bir cilt yapısına sahip olması ölü deri hücrelerinden dolayıdır. Bu nedenle dudak peelingi yapmak bu görüntünün ortadan kalkmasını sağlayacak iyi bir yöntemdir. Evde nasıl kolay bir şekilde peeling ile dudak bakımı yapacağınızın detayına gelince; orta sert yapıda bir diş fırçası bu görevi kolaylıkla yerine getirebilir. Suyla ıslatılan diş fırçasını dudaklarınızın üzerinde hafif baskıyla gezdirebilirsiniz, böylelikle ölü derilerden kurtularak günlük dudak bakımını yapmış olursunuz.

Bu işlemi elbette evden çıkmayacağınız zaman diliminde yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Peeling yapılmış bir cilt hassasiyete sahip olabilir. Yani evde dudağınıza yaptığınız peeling sonrası soğuk havada dışarı çıkmanız, dudağınızın kurumasını ya da çatlamasını hızlandırabilir.

Kuru Dudaklara Doğal Çözüm

Eğer dudaklarınızın kuru olmasından şikâyetçiyseniz, kuru dudaklara çözüm zor değil. Nemlendirme özelliği olan nemlendirici stick veya bakım yapan dudak kremleri kullanabilirsiniz. Soğuk havalarda evden çıkmadan 15 dakika önce dudağınıza süreceğiniz dudak kremi, belli bir süre koruyucu olarak yeterli olacaktır. Ancak uzun süre dışarıda kalacaksanız, çantanızda bir nemlendirici stick bulundurmanız acil durumlar için kurtarıcı olacaktır.

Bu sayede dudağınızda kuruluk hissettiğiniz an çantanızdan çıkartıp sürebilir, dudaklarınızın kurumasını ve çatlamasını önlemiş olursunuz. Sticker sürdükten sonra dudaklarınızın görüntüsünden hoşnut değilseniz, yine çantanızda bulunduracağınız nude renklerde bir ruj sürerek koruyucu bir tabaka daha oluşturabilirsiniz.

Ayrıca satın alacağınız nemlendirici stick ya da rujlar arasından mineral ve vitamin barındıranları tercih edebilirsiniz. Bu da ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmadan dudak bakımı yapılmasını sağlar.

Dudakların Soğuktan Çatlaması

Kış aylarında dudaklar diğer mevsimlere göre çok daha fazla kurur ve çatlar. Bu genel kabul görmüş bir durumdur. Ancak fark etmeden yaptığımız bazı alışkanlıklarımız da, bu durumların hızlanmasını sağlayan etkenlerdir. Ve biz bunları farkında olmadan yaptığımız için yapmamamız gerektiğini düşünmeyiz bile. Peki nedir bu soğuk havalarda doğal dudak bakımı için özellikle yapılmaması gerekenler:

  • Her şeyden önce evde dudak bakımı için, evden çıkmadan önce nemlendirici dudak kremi sürmeyi unutmamalısınız.
  • Çantanıza mutlaka nemlendirici stick koymalısınız. Dudağınızın gerildiğini hissettiğiniz her an çantanızdan çıkartıp sürün ki nemlendiren bir dudak bakımı yapmış olun.
  • Evden çıkmadan hemen önce su içmemelisiniz. Unutmamalısınız ki su ve soğuk hava bir anda çarpıştığında dudaklarda hızlıca çatlama oluşmasına sebep olabilir.
  • Evden hemen çıkmadan önce su içmeyin demek, “su içmeyin” anlamına gelmiyor. Soğuk havalarda eğer 5 dakika sonra evden çıkacaksanız su içmeyin anlamını taşıyor. Vücudun büyük çoğunluğunun sudan oluştuğu düşünülürse, dudakların nemli kalması için günlük tüketilmesi gereken suyun düzenli şekilde içilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
  • Evden çıkacağınız zaman şal ya da atkı kullanmayı unutmamalısınız. Kış aylarında oldukça fazla kullanılan bu aksesuarlar sayesinde dudaklarınızı örtebilir, soğuk havanın olumsuz etkilerinden koruyabilirsiniz.

Dudaktaki Çatlaklar Nasıl Tedavi Edilir?