Diş macunu sivilce için kullanılır mı? Diş macunu sivilceleri yok eder mi? Yüze diş macunu sürmek zararlı mı? soruları sıkça sorulan sorulardan birisidir. Diş macunu tedavisi bazı kişiler için kesinlikle etkili olabilir. Diş macunu, cildin sivilce ve ciltteki lekelerle savaşmasına yardımcı olabilecek bazı kimyasallar içerir. Ancak bu, diş macunuyla akne tedavisinin herkes için etkili olduğu anlamına gelmez. Sivilceler toksin seviyeleri, dehidrasyon, hijyen ve genetik faktörler etkisi altında hızla gelişebilir.
Sivilceyi Gidermek İçin Diş Macunu Nasıl Kullanılır?
Diş macunu sivilceyle savaşmaya yardımcı olan çeşitli kimyasallar içerir. İlk olarak, sodyum pirofosfat adı verilen bir kimyasal içerirler. Bu kimyasalın amacı aşırı kalsiyumun ağızdan tükürükten uzaklaştırılmasıdır. Ancak ciltte kullanılabilir, ciltte fazla kalsiyum olması sivilce oluşumuna neden olabilir.
İkinci olarak, diş macunu silika içerir. Hepimizin bildiği gibi, silika iltihapla savaşmaya yardımcı olur. Bu nedenle, bir kişi sivilceden rahatsız olan ciltte silika kullandığında, sivilceye neden olan bakterilerle savaşmaya ve hasarlı cildin iyileşme sürecine yardımcı olacaktır.
Son olarak, diş macunu, cildin yağlı hissini azaltmaya yardımcı olacak karbonat içerir. Yağlı cilt, sivilce büyümesi için iyi bir ortamdır. Diş macunundaki karbonat, cildi daha az yağlı hale getirerek akne veya sivilce sorunlarını azaltmaya yardımcı olabilir.
Diş Macunu Sivilce Tedavisinde Nasıl Kullanılmalıdır?
Öncelikle doğru diş macununu seçmelisiniz. Klasik türü seçin, çünkü diş macunu jel akne solüsyonu kadar işe yaramaz. Daha sonra, diş macununun cilde alerjik reaksiyona neden olmadığından emin olmalısınız.
Tedavi edilecek sivilceye az miktarda diş macunu sürülmelidir. Macun sivilcenin olduğu tüm cilde değil, sadece sivilceye sürülmelidir. Asla diş macununu sivilcenin tamamına sürmeyin veya maske olarak kullanmayın. Diş macununun cildi kurutabilme özelliği vardır.
Denemek ve yan etkiyi görmek için boynunuza veya sırtınıza biraz diş macunu sürün. Kızarıklık görmezseniz yüzünüze uygulayabilirsiniz. Doğrudan sivilceye uygulayın ya da etkilenen bölgeyi hafifçe kaplayacak kadar uygulayın. Bunu yatmadan önce uygulamanız ve sabaha kadar yüzünüzde kalması önerilir. Bu uygulama, birkaç gün içinde sivilcenin kurumasına ya da en azından büyümesini engellemeye yardımcı olacaktır.
Sivilce Tedavisinde Hangi Diş Macunu Kullanılmalıdır?
Diş macunu, akne tedavisinde etkili maddelerden biridir. Piyasada nane ve meyve aromalı pek çok diş macunu satılmaktadır. Bu diş macununun sivilcelerde kullanılması tavsiye edilmez. Akne tedavisinde beyaz ve normal diş macunu ilk tercih olmalıdır. Beyaz diş macunundaki triklosen, hidrojen peroksit ve karbonat, sivilceyi kurutmada etkili olan özler içerir. Renkli ve aromalı diş macunu cildinizi tahriş edebilir. Kısaca farklı türdeki diş macunları cildinizin ihtiyacı olmayan gereksiz yakıcı maddeler içerir.
Akne için kullanılabilecek en etkili macunlar organik özelliklere sahip olanlardır. Böcek ilacı ve hormon gibi zararlı maddeler içermezler. Bitkisel diş macunu ise okaliptüs yağı, çay ağacı, aloe vera ve kabartma tozu gibi bakteri oluşumunu engelleyen bitkiler içerir. Bu diş macunları sayesinde sivilceler sağlıklı ve hızlı bir şekilde kuruyarak rahatsızlıktan kurtulacaksınız.
Sivilceye diş macunu sürmeyi planlıyorsanız, katkı maddeleri içeren beyazlatıcı diş macunu kullanmamanız önerilir. Diş beyazlatma macunu işlevi gereği diş beyazlatma katkıları içerir. Bu tür diş macunlarının sivilceye uygulanması ciltte renk değişikliği ve lekeler gibi istenmeyen sonuçlara neden olabilir.
Yüze Diş Macunu Sürmek Zararlı Mı?
Unutmayın, diş macunu yüzünüzün hassas yüzeyi için değil dişleriniz için formüle edilmiştir. Bu nedenle, diş macununuzdaki kimyasalların gücü dişleriniz için güvenli olsa da, cildiniz için çok güçlü olabilir. Uzmanlar, “Diş macununun temel pH seviyesi vardır ve doğal olarak asidik pH değerine sahip sağlıklı cildi tahriş edebilir” diyor. PH değerinizi çok fazla karbonatla bozmak, kızarıklıklara ve yanmaya neden olabilir.
Diş macununda sıklıkla bulunan başka bir bileşen olan sodyum lauril sülfat, lekelerde kullanılamayacak kadar sert olabilir. Duyarlılığınıza bağlı olarak bazılarında cildi tahriş ettiği bilinmektedir.