24 Nisan 2024 Çarşamba

Diş Estetiği

Diş estetiği ile güzel bir gülümsemeye sahip olan kişiler, sosyal iletişim ve özgüvenlerindeki artış ile daha mutlu ve daha başarılı bir hayata kavuşurlar.

İçerikleri

Günümüzde geleneksel tedavi yöntemlerine artık yeni eklemeler yapılıyor. Sıklıkla ismini duyduğumuz diş estetiği kelimesi hastalar tarafından yoğun ilgi görüyor. Sağlıklı ve güzel gülüşler için tercih edilen bu estetik yöntemler hekimler tarafından kolayca uygulanabiliyor. Estetik muayeneleri kapsamında porselen diş, zirkonyum diş, diş kristali, estetik dolgu, diş restorasyonu, diş dövmesi tercih edilenler arasında yer alıyor.Sağlıklı ve beyaz gülüşler için en çok tercih edilen yöntemler arasında porselen lamina diş ve zirkonyum diş yer alıyor. Her iki yöntemde doğal dişin 1-2 mm inceltilerek üstüne yeni zirkonyum veya porselen diş yapıştırılıyor. Diş estetiği yöntemlerinin tamamı hastaların canını yakmadan kolayca uygulanabiliyor.

Diş Estetiği İle Siyah Dolgulara Elveda

Geçmişte kullanılan siyah yani amalgam dolgular hastalardan tarafından beğenilmiyor. Kötü bir görünüme sahip bu dolgular hastaların moral ve motivasyonunu bozuyor. Yeni nesil estetik dolgular doğal diş görünümünde olduğu için ayırt edilemiyor. Hastalar önceden yaptırdıkları amalgam dolguları tek seansta kolayca estetik dolgu ile değiştirebiliyor. Daha güzel gülüşler için estetik dolgu sıkça tercih ediliyor. Hekim tarafından kısa süre içerisinde eski dolgu çıkartılarak yerine estetik dolgular ekleniyor. Diş estetiği sayesinde kullanıcılar eski özgüvenlerine tekrardan kavuşuyor.

Diş Kristalleri İle Parlayan Gülüşler

Sağlık haricinde sadece estetik görüntü veya farklılık arayanlar için de çözümler sunuluyor. Diş estetiği denildiğinde akla ilk gelen diş kristalleri sıkça tercih ediliyor. Özellikle kadınlar tarafından yoğun olarak kullanılan bu kristaller diş üzerinde yapıştırılıyor. Dileyen kullanıcılar kristal yerine pırlanta da tercih edebiliyor. Gülme ve konuşma esnasında parlayan bu kristaller estetik bir görünüm sunuyor. Kolayca düşmeyen kristaller düşse bile sorun yaratmıyor. Tekrardan eski yerine kolayca yapıştırılabiliyor. Dişin doğal minesine de zarar vermeyen uygulama sayesinde konuşma veya yemek yeme sırasında hastalar olumsuz etkilenmiyor.

Diş estetiği hakkında merak ettikleriniz, sorularınızın yanıtları ve tedavi süreci hakkında her şey için https://mynova.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Farklı Görünmek İsteyenler İçin Diş Dövmesi

Son zamanlarda ortaya çıkan bir diğer diş estetiği yöntemi olan diş dövmesi de kullanıcılardan büyük destek görüyor. Vücuda yapılan dövmeler gibi artık kişiler dişlerine de dövme yaptırıyor. Hastaların doğal dişleri haricindeki kaplama veya implant dişlerine dövmeler yapılabiliyor. 2-3 günlük bir çalışmanın sonunda arzu edilen dövme dişe uygulanıyor. İstenilen renk ve motifte hazırlanan dövme dişler boya kullanılmadığı için zamanla rengini kaybetmiyor. Sağlığa zararı bulunmayan diş dövmeleri farklı görünmeyi sevenler için büyük bir fırsat sunuyor. İleriki zamanlarda beğenilmeyen dövmeler hekim kontrolünde kazınıp cilalanarak dişten çıkartılıyor. Herhangi bir acı veya rahatsızlık hissi yaratmayan bu dövmeler her yaştan hastaya kolayca uygulanabiliyor.

myNova Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği