26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerDikkat! Bağışıklık sistemi zayıf olanlar için uyarı

Dikkat! Bağışıklık sistemi zayıf olanlar için uyarı

İçerikleri

Uzman Doktordan Ciddi Uyarılar

Yazın gelmesiyle beraber tüm ortamlarda klimalar çalışmaya başladı. Sıcaklardan bunalıp buz gibi ortamlarda zaman geçirmeyi tercih edenler için bazı uyarılar yapıldı. Göğüs hastalıkları doktoru olan Uzman Dr. Mahir Kotuk bağışıklık sistemi zayıf olan insanların bu tarz ortamlardan kesinlikle uzak durması gerektiğini belitti. Çünkü bu soğuk ortam bakterilerinin bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde açığa çıkıp üst solunum yolu hastalıklarına neden olduğunu belirtti. Özellikle uyurken savunmasız olan insan bedeni klimalı ortamlardan çok fazla etkilenip hasarlar meydana getirebilir. Soğuk ve klimalı ortamlarda da uyulmaması gerektiğinin altını çizen Kotuk detaylı açıklamalarda bulundu.

Tatil Bölgeleri Daha Tehlikeli

Soğuk ortam bakterilerinin özellikle tatil ortamlarında daha sık açığa çıktığı belirlendi. Kalabalık ve soğuk ortamlarda bağışıklık sistemi zayıf olan insanlarınhastalanma riski diğerlerine nazaran daha yüksek. Üs solunum yolu enfeksiyonuna neden olan bu ortamlardan özellikle 55 yaş ve üzeri insanların uzak durması gerektiği belirtildi. Çünkü çocukların ve yaşlıların bağışıklık sistemi daha zayıftır. Aynı zamanda KOAH hastalığı olma riski taşımaktadırlar.

Çocuklara Dikkat!

Konuya dair çocuklar içinde açıklama yapan Uzman Doktor Mahir Kotu şu sözlere yer verdi;

‘’ Klimalı ve soğuk ortamları yaz aylarında tehdit oluşturuyor. Çocuklar ve yaşlılar bu durumdan en fazla etkilenen kesimdir. Özellikle çocuklarımızı bu tarz ortamlardan uzak tutmak hastalanmalarını önlemek için çok faydalı olacaktır. Aksi halde solunum yolları enfeksiyonu olma riskleri çok yüksek olacaktır’’ dedi.