24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaHaberlerCovid-19 virüsü salgınıyla mücadelede yeni tedbirler! Bizzat Cumhurbaşkanı açıkladı

Covid-19 virüsü salgınıyla mücadelede yeni tedbirler! Bizzat Cumhurbaşkanı açıkladı

İçerikleri

Kabine toplantısı sona erdikten sonra alınan kararlar hakkında toplumu bilgilendirmek için kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19 virüsü salgınıyla mücadelede kabine toplantısında alınan yeni tedbirleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, hafta sonları saat 10.00 ila 20.00 saatleri haricinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı, okulların yıl sonuna kadar uzaktan eğitim sistemi ile eğitim ve öğretime devam edeceği, restoranların sadece paket hizmeti vereceği, AVM ve marketlerin saat 20.00’ye kadar açık olacağı ifade edildi.

Milletimizden Beklentimiz Kurallara Karşı Daha Hassas Olmaları

Son aylarda koronavirüs vaka sayısında görülen hızlı tırmanışın ardından gerçekleştirilen kabine toplantısında alınan kararları bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçerek halka açıkladı. Covid-19 virüsü günlük vaka sayısının istenmeyen seviyelere ulaştığı ve vaka sayısını düşürmek için yeni tedbirlere başvurulduğu ifade edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizin Covid-19 virüsü salgınıyla olan mücadelesini ekonomimizi ayakta tutarak başarıya ulaştırmak durumundayız. Salgınla olan mücadelemizde milletimizden en büyük beklentimiz, kurallara uymada daha hassas davranarak salgınla mücadeleye katkı vermeleridir. Yaşanan zorlukların ve sıkıntıların farkında olduğumuzu belirtmek isterim. En büyük amacımız ülkemizin bu salgın gündeminden bir an evvel kurtulması ve asıl gündemimize odaklanarak bütün enerjimizi hedeflerimize ulaşmada kullanmaktır.” ifadelerine yer verildi.

Kabine Toplantısında İstişareler Sonrası Alınan Yeni Tedbirler

  • Hafta sonları saat 10.00 ila 20.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.
  • Şu an ara tatilde bulunan okullarda eğitim ve öğretime yıl sonuna kadar online ortamda devam edilecek.
  • 65 yaş ve üstündekiler için halen uygulanmakta olan belirli saatlerdeki sokağa çıkma kısıtlaması çalışanlar dışında 20 yaş altı içinde uygulanacak.
  • AVM’ler, restoranlar, marketler, kuaför ve berberler saat 10.00 ila 20.00 saatleri arasında hizmet verecek.
  • Sinemalar yıl sonuna kadar kapalı olacak. Restoran ve kafelerde ise sadece paket hizmeti verilebilecek.
  • Bütün spor müsabakalarının seyircisiz oynanmasına yönelik uygulama sürecek.. Halı sahaların faaliyetleri ise bir süreliğine durdurulacak.
  • Kentlerimizin ana cadde ve meydanlarında uygulanan sigara içme yasağı uygulamasına devam edilecek. İl Hıfzıssıhha Kurullarının bu yasağı genişletme yetkisi olacak.
  • Kamu ve özel sektör işyerlerinde esnek mesai saati uygulamasına ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde düzenlenmesine önem verilecek.
  • Bütün bu hususlarla ilgili ayrıntılı düzenleme İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanacak genelgede yer alacak. Hep birlikte yapacağımız fedakarlıklarla inşallah bu salgın musibetini yenerek sağlıklı ve huzurlu olarak geleceğe bakacağız.