24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaHaberlerCovid-19 aşısı olanların sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği belirlendi

Covid-19 aşısı olanların sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği belirlendi

İçerikleri

Gallup News sitesindeki haberde, Gallup şirketince yapılan anketten elde edilen verilerin Covid-19 aşısı yaptıranların, aşı yaptırmayanlara göre sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına daha az riayet ettiğini gösterdiği bilgisine yer verildi.

Yüzde 38’i Kendisini İzole Ediyor

Gallup şirketinin anket sonucundan elde edilen veriler, ABD’de Covid-19 aşısı yaptıran yetişkinlerin sadece yüzde 38’inin evde izole kuralına uyduğu, iki doz halinde vurulan Covid-19 aşısının tek dozunu vurulan yetişkinlerde bu oranın yüzde 51’e yükseldiği, henüz aşı vurulmayan ama vurulmayı düşünen yetişkinlerde ise bu oranın yüzde 57 seviyelerinde olduğunu gösteriyor. Anketteki en çarpıcı sonuç ise Covid-19 aşısı vurdurmayı düşünmeyen yetişkinlerde sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uyma oranının yüzde 28 ile en düşük seviyede olması oldu.

Aşı Olduktan Sonra Virüse Yakalanma Korkusu Yaşayanların Oranı Yüzde 35

ABD’de Covid-19 aşısı vurdurmak istemeyen yetişkinlerin yüzde 10’unun daha evvel Covid-19 enfeksiyonu geçirdiği, yüzde 22’sinin aşıya güvenmediği, yüzde 19’unun virüsün sağlığını ciddi şekilde tehdit edeceğini düşünmediği, ve yüzde 16’sının ise aşı çok kısa süre içerisinde geliştirildiği için aşı olmayı kabul etmediği anketten elde edilen diğer sonuçlar oldu.

Ayrıca anketten elde edilen bir başka sonuç ise Covid-19 aşısı vurduran yetişkinlerin virüsle ilgili korku ve kaygılarında ciddi azalma olduğu, yüzde 35’lik kesimde de virüse yakalanma korkusunun devam ettiği oldu.

Bu anketten elde edilen sonuçlar, aşı vurdurmayan ya da aşılanma süreci henüz tamamlanmamış yetişkinlerde Covid-19 virüsüne yakalanma korkusunun yüzde 60’ı aştığını gösteriyor.

Anket ABD’de yaşayan yetişkinlerin toplamda yüzde 49’unun virüse yakalanma korkusu yaşadığını ortaya koydu. Ocak ve Şubat ayları içerisinde yapılan ankete 7 bin 806 yetişkin katıldı.