Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerBunu Daha Önce Hiç Duymadınız!

Bunu Daha Önce Hiç Duymadınız!

Mısır püskülünün faydaları arasında en çok bilinen özelliği İdrar söktürücü etkisidir.

İçerikleri

Mısır bitkisi tohumundan köküne kadar bir çok fayda sağlayan bitkilerimizden biridir. Çoğu zaman değersiz olarak gördüğümüz ve değerlendirmek yerine çöpe attığımız besin artıklarının aslında vücudumuza faydaları olduğu her geçen gün ortaya çıkıyor. Bu makalemizde de mısır püskülünün faydaları hakkında bilgiler alabilirsiniz.

Sağlıklı bir yaşam için yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmemiz gerekir. Yediklerimiz, içtiklerimiz bizlerin sağlığını doğrudan etkiler. Bu nedenle ödem, tansiyon, uyuyamama gibi sorunları doğru gıdaları tüketerek aşabiliriz. Tansiyon problemi olan kişilerin vücutlarının su tutması nedeniyle ödem sorunu yaşadıklarını görüyoruz. Bu sorunun nedeni, sağlıksız beslenme olduğu kadar hareketsiz bir yaşamdır. Ancak bazen ne yaparsanız yapın, ödem sorunundan kurtulmanız mümkün olmayabiliyor. Böyle durumlarda ise el ve ayaklarda şişme, şişkinlikten dolayı hareket zorluğu gibi problemler yaşam kalitesini de düşürmektedir.

Mısır püskülü bu anlamda oldukça faydalıdır. Ödem sorunlarında, metabolizmanın çalışmasındaki aksaklıklarda yani metabolizma yavaşlamasında özellikle de böbreklerin tembelliğinde etkili bir çözümdür.

Mısır püskülünün faydaları..

– Mısır püskülü sakinleştiricidir.
– Mısır püskülü Bedeni güçlendirici toniktir.
– Mısır püskülü Romatizma tedavisinde yardımcı olur.
– Mısır püskülü İdrar söktürücüdür
– Mısır püskülü Mesane taşlarını düşürür.
– Mısır püskülü Üretrit (idrar yolları enfeksiyonu), sistit (mesane enfeksiyonu) ve prostatit (Prostat bezi enfeksiyonu) hastalıklarının tedavilerinde etkilidir, özellikle ayrıkotu ve civanperçemi ile birlikte kullanıldığında daha da etkili olur.
– Mısır püskülü Çocuklarda böbrek rahatsızlıklarının giderilmesinde yardımcı olur.

bunu daha once hic duymadiniz 1 Bunu Daha Önce Hiç Duymadınız!Mısır püskülü nasıl kullanılır?

Ağustos ve Eylül aylarında çıkan mısır, çoğunlukla yaprakları ve püskülleri atılarak temizlenir ve yemek için uygun hale getirilir. Ödem sorunumuz varsa, mısır püsküllerini atmamalı, mısırları temizlerken ayrı bir kaba almalıyız. Ayırdığımız mısır püsküllerini güneşte kurutmamız gerekiyor. Mısır püsküllerini kuruturken ekstra bir şey yapmadan, sadece güneş alan bir yere sererek yapabiliriz. Kuruttuğumuz mısır püsküllerini ise bez bir torbada muhafaza etmeliyiz. Neden bez torba diye soracak olursanız, ben hava alır. Mısır püskülü kurularını naylon torbada saklarsak sağlıksız bir ürün elde etmiş oluruz. Naylon torbalar hem nefes almaz hem de yapısı nedeniyle sağlıksız, kanserojan bir niteliktedir. Bu nedenle naylon torba tavsiye etmiyoruz. Kese kağıdı da kullanabilirsiniz saklamak için ancak öncelikli tercihimiz bez torba.

bunu daha once hic duymadiniz 2 Bunu Daha Önce Hiç Duymadınız!

Mısır Püskülü Çayı

– 1 bardak kaynar suyun içine 2 tatlı kaşığı kuru ya da taze mısır püskülü konur. 10-15 dakika demlendirilerek elde edilen infüzyondan günde üç kez yemeklerden önce bir bardak içilir.
– Mısır tanelerinden elde edilen mısırözü yağı, sıvı bitkisel bir yemeklik yağ olarak, damar sertliğini önlemekte, kullanan kişilere bu konuda büyük yarar sağlamaktadır.