25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerBu Etkisini Kimse Bilmiyordu!

Bu Etkisini Kimse Bilmiyordu!

Dünyaca ünlü tıp doktorumuz Dr. Mehmet Öz, Amerika’da yaptığı bir televizyon programında Türkiye’de büyürken annesinin semizotu ile onlara yemek yaptığını anlattı. Semizotunun faydalarını bu sebzeyi hiç bilmeyen Amerika’lılara tanıttı ve faydalarını anlattı.

İçerikleri

Semizotu 0 kalorili bir sebzedir. Yağ asitleri konusunda başka hiçbir benzeri sebze yoktur. Omega3 yağ asitleri beynimizde bulunan nöronların güçlenmesi için çok gereklidir. Ayrıca damar hastalıkları, kalp ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Omega3 kanda bulunan kolesterolü düşürür. Düzenli bir şekilde omega3 alındığında konsantrasyon ve hafıza problemleri engellenir. Özellikle gelişme çağında ki çocuklarda semizotu kesinlikle tavsiye edilir. Daha hızlı öğrenme ve hafıza gelişimi olumlu yönde etkilenir. Tümör gelişimi ve kanserin yayılmasını engeller.

Bu leziz bitkinin sağlık açısından birçok faydası vardır. İşte semizotu faydaları:

Potasyum içeriği nedeniyle dolaşım sisteminin düzenlenmesine katkı sağlar. Kan şekerini düzenlemeye yardım eder. Enerji verir. İyi bir antioksidan kaynağıdır. Demir içeriği nedeniyle vücuttaki beyaz ve kırmızı kan hücrelerinin yapısına katkı sağlar. Anemi yani kansızlığı önlemeye yardım eder. Kan basıncını düzenler. Kasları güçlendirir. Böbreklerdeki kumları ve taşları dökmeye yardım eder. Doğal bir kalsiyum ve magnezyum kaynağıdır. Kalp sağlığını destekler, kalp dostudur. İçerdiği kalsiyum sebebiyle dişlerin ve kemiklerin güçlenmesine yardım eder. Felç riskini azaltır. Gut hastalığına da iyi gelir. Yüksek oranda omega 3 yağı içerir. Balık yağında da bulunan omega 3 bu şifalı sebzede de bulunduğu için, çokça tercih edilir.  Balık yemeyi sevmiyorsanız, omega 3 ihtiyacınızı bu bitkiden karşılayabilirsiniz.
bu etkisini kimse bilmiyordu 1 Bu Etkisini Kimse Bilmiyordu!

Kansere karşı da koruma sağlar.

Özellikle ağız ve akciğer kanserine karşı da korur. Cilt güzelliği sağlar. İdrar söktürücü özelliği ile de bilinir. Hemoroid yani basura karşı da faydalıdır. Kalorisi düşük olması sebebiyle diyet yapan, kilo vermeye çalışan -kişiler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. Sindirim sistemini rahatlatır. Kabızlığı önlemeye yardım eder. Ülsere karşı da faydalıdır. Mide rahatsızlığı olan kişiler tarafından kullanılabilir. Egzama gibi cilt hastalıklarına karşı da şifa sağlar. Soğuk algınlığına karşı da koruma sağlar. Karaciğere de yarar sağlar. Kolesterolün düzenlenmesine yardım eder. Çocukların beyin gelişimini düzenler.

bu etkisini kimse bilmiyordu 2 Bu Etkisini Kimse Bilmiyordu!

İşte bu şifalı bitkinin sağlık açısından bu kadar çok faydası vardır. En basitinden salataların içine bu leziz bitkiyi ekleyerek şifa bulabilirsiniz. Yemeğini yaparak da bu sağlık dolu bitkiden yararlanabilirsiniz.

* Semizotunun içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıklarınkiyle kıyaslanabilecek düzeydedir: Geleneksel olarak gut hastalığına, baş ağrısı ve bedendeki diğer ağrılara iyi geldiğine inanılmaktadır. Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar, semizotunun sağlığa yararlı bu etkisinin varlığını doğrulamaktadır.

* Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

* Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor.

Semizotu ile zayıflamak:

Semizotunda ki asıl mucize; enerji değeri, çok düşük neredeyse sıfır kalori olmasına rağmen; omega-3 yağ asidi açısından son derece zengin olması. Bu kadar düşük enerji içermekle birlikte (sadece 16 kcal/100g) yağ asitleri açısından bu kadar zengin ve işlevsel olması şaşırtıcı bir durum.

Omega-3 yağ asidi, beslenmemizin işlevsel ve kaliteli olmasını sağlayarak, sağlığımızı korur ve geliştirir. Günlük beslenmemiz içinde yeterli miktarda omega- 3 yağ asidi, kardiovasküler hastalık riskinizi azaltır, otoimmün sistemimizi geliştirir. Ayrıca omega-3 yağ asidini yüksek düzeyde aldığınız zaman; kanda bulunan yağ olarak tanınan Tirigliserit miktarını düşürücü etki gösterir.

bu etkisini kimse bilmiyordu 3 Bu Etkisini Kimse Bilmiyordu!

Zayıflamak için semizotunu nasıl yemeli?

Semizotunun mevsimi olan bu günlerde her gün her öğünde semizotu tüketmeye özen göstermeliyiz. Salatasını yapıp, söğüş olarak tüketip, yoğurtla karıştırıp, çiğ olarak tüketebiliriz. Ayrıca zeytinyağlı veya kıymalı semizotu olarak da tüketebiliriz.