28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerBöcek ilacının tüp bebek oluşumuna engel olduğu ortaya çıktı!

Böcek ilacının tüp bebek oluşumuna engel olduğu ortaya çıktı!

İçerikleri

ABD’de yapılan araştırmalar sonucu pestisit olarak adlandırılan ve böcek ilacı olarak kullanılan maddenin tüp bebek tedavisinin başarılı olmasını engellediği açıklandı. Ayrıca yine yapılan araştırmaya göre tedavi sürecindeki kadınların beslenme şeklide tedaviyi olumsuz etkileyebilmekte. Gebelik tedavisi dönemindeki kadınlar üzerinde yapılan çalışma ve araştırmalar sonucu bu süreçte 2 porsiyonu aşan miktarda çilek yiyen kadınlar daha az çilek yiyen kadınlara göre daha fazla gebelik problemi yaşamakta. Yani gebe kalma olasılıkları daha düşük olmakta.

Tarımda kullanılan böcek ilaçlarının etkisi gebe kalmayı önleyebiliyor. ABD’ yapılan araştırma gebelik için tüp bebek tedavisi gören kadınlar arasında yapılan anket sonucu ortaya çıkmıştır. Ankette kadınlara yedikleri besinler ve nereden temin ettiklerine dair sorular bulunuyordu. Çıkan sonuca göre yapılan araştırma ise tarımda kullanılan böcek ilaçlarının kalıntılarını barındıran yiyeceklerin tüketimi gebe kalma olasılığını düşürdüğü belirlendi. Anket sonucunda günlük porsiyonlarını ve neyle beslendiklerini belirten kadınlar arasında daha az tarım ilacı kullanılan besinler tüketenlerin tedaviye daha kolay cevap verdikleri ortaya çıktı.

Tarımda Kullanılan Böcek İlacı Gebeliği Önlüyor!

Böcek ilaçlarının kalıntıları sebze ve meyvelerin üzerinde kaldığından, bu besinler tüketildiğinde böcek ilacı kalıntılarıda tüketilmiş olmakta. Bu da vücuttaki hormonal dengeyi bozuyor. Kişi hissetmese bile vücutta birçok döngünün gerçekleşmesine engel oluyor. Tüp bebek tedavisi konusunda uzman olan Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen‘in ABD’de yapılan bu araştırmaya yönelik yaptığı konuşmasında “Tüp bebek tedavisi gören kadınların dahil edildiği çalışma ile bir günde yaklaşık 2 porsiyon biber ve çilek yiyen kadınların gebe kalma ihtimali bir porsiyon civarında yemek yiyen kadınlardan yüzde 26 daha az çıkmıştır.” ifadelerini kullandı. Bu çalışmaya göre ne kadar çok tarım ilacı kalıntısı bulunan ürün tüketilirse o kadar az gebe kalma durumu gözlemlenmektedir.