18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerBir ay boyunca her gün bamya yiyin ve sonuçlarına hayran kalın!

Bir ay boyunca her gün bamya yiyin ve sonuçlarına hayran kalın!

Bamya, dünya çapında sevilerek tüketildiği kadar aynı zamanda sümüksü bir dokuya sahip olduğu için tercih edilmeyen bir sebzedir. Sümüksü özelliği atlanabiliyorsa, bamyanın sağlık yararları ile dolu olduğunu görebilirsiniz. Bamya çeşitli şekillerde pişirilebilir ancak genellikle pilav veya çorbada diğer sebzelerle birlikte servis edilir. Belki de bu çalışmalar, onu diyetinizin bir parçası haline getirip getirmemeye baştan karar vermenize yardımcı olacaktır.

İçerikleri

Bamyanın Bu Faydalarına Şaşıracaksınız!

Böbrek hastalığına yardımcı olur:

Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre düzenli bamya tüketimi böbrek hastalığını önlemeye yardımcı olabilir. Günlük bamya yiyenler, sadece diyabetik bir diyet yiyenlere göre klinik böbrek hasarı belirtilerini daha fazla azalttı.

Kolon kanserini önler:

Bamya diyet lifi ile dolu olduğu için genel olarak kolon ve sindirim sağlığı için gereklidir. Bamya lifi, kolonun daha yüksek verimlilik seviyelerinde çalışmasına izin vererek gastrointestinal sistemi temizlemeye yardımcı olur. Antioksidanlarla dolu olan bamya, kansere yol açabilecek serbest radikallerle mücadelede hücrelere çok ihtiyaç duyulan desteği sağlayabilir .

Şeker hastalığının önlenmesine yardımcı olur: 

Bamyadaki lif, vücuttaki kan şekeri seviyelerinin normalleşmesini sağlar ve bu da şeker hastalığına yardımcı olur. Bamyanın lif içeriği, sindirim sistemindeki şeker emilim oranını yavaşlatmaktan da sorumludur .

Depresyonun önlenmesine yardımcı olur: 

Bamya fenol ve flavonoidler bakımından yüksektir. Depresyonla mücadeleye yardımcı olmasının nedeni bu olabilir. Bamya tohumu özleri, bazı durumlarda geleneksel antidepresanlarla aynı şekilde hareket ederek, güçlü bir ruh hali geliştirici ajan görevi gördü.

Kendinizi tok hissetmenizi sağlar:

Bamyanın diyet lifi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur , bu da sizi akşam yemeğinden sonra başıboş patates cipsi atıştırmaktan alıkoyacaktır.

Sindirim için harikadır:

Elyaf, burada yine ana faktördür. Yüksek lif içeriği, sindirim sistemi için harikadır ve daha düzenli gitmenizi sağlar . Bu sadece kilonuzu azaltmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sizi her şeyden daha sağlıklı kılar.

Düşük kalorili bir besindir:

Bir yiyeceğin açlığınızı giderebilmesi ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olması her zaman güzeldir. Düşük bamya ait saymak kalori kesinlikle sizin çanak üzerine başka kaşık kepçe ve hala sayıları ölçekte inmek görebilirsiniz vasıtası.

İyi bir idrar söktürücüdür:

Bu, vücudun kendini detoksifiye etmesine yardımcı olduğu ve fazla su ağırlığından kurtulmanıza yardımcı olduğu anlamına gelir . Cephaneliğinizde şişkinliği gidermek için harika bir silah!

Kolesterol seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olur:

Bamyadaki pektin, LDL’yi veya kötü kolesterolü düşürerek kalp fonksiyonunu iyileştirir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir:

Bamyadaki sağlıklı lif, bağırsaklarımızda çok ihtiyaç duyulan iyi bakterileri besleyerek virüslere ve enfeksiyonlara karşı bağışıklığımızı oluşturur.

Doğurganlığı ve sağlıklı hamileliği destekler:

Bamyadaki yüksek folat miktarı, ” yavrularda nöral tüp kusurlarının görülme sıklığını azalttığı ” için gebe kalma öncesi diyette özellikle önemlidir . Aynı şekilde, hamilelik sırasında daha fazla folat yemek, sağlıklı bir anne ve bebeği desteklemeye yardımcı olur.

Diyabetin önlenmesine yardımcı olur:

Araştırmalar, kan şekeri üzerindeki dengeleyici etkilerine ek olarak, bamyanın aslında kan şekerini düşürdüğünü ve diyabetin önlenmesi için bir seçenek olabileceğini göstermiştir.

Böbrek hastalığını önlemeye yardımcı olur:

Araştırmalar, daha fazla bamya yemenin zamanla böbrek hasarının azalmasına neden olduğunu göstermiştir.

Astım semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir:

Bamya’nın güçlü C vitamini dozu, astım gibi solunum sorunlarını hafifletmekle ilişkilendirilmiştir .

Saçları parlak ve kabarık gösterir:

Haşlanmış, soğutulmuş ve limon suyuyla karıştırılmış bamya, güzel bir kabarık görünüm için saçınıza sürülebilir.

Beyniniz için iyidir:

Bamyanın en iyi beyin yemeği olduğuna inanılıyor ve Orta ve Uzak Doğu’da zihinsel bir desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler tarafından sık sık yeniyor.

Antiinflamatuardır:

Bu , eklemler için iyi olduğu kadar akciğer iltihabı, boğaz ağrısı ve irritabl bağırsak sendromunu tedavi ettiği anlamına gelir .

Göz sağlığı için iyidir:

Bamya’nın C ve A vitaminleri gibi besinleri , katarakt ve makula dejenerasyonu riskinde azalma ile ilişkilendirilmiştir .

Güçlü kemikleri destekler:

Bamya, içerdiği K vitamini ve folatları sayesinde kemik kaybını önlediği ve osteoporozu savuşturduğu bilinmektedir .

Cildiniz için harikadır:

Yüksek C vitamini içeriği cilt hücrelerinin ve kolajenin büyümesine ve gençleşmesine yardımcı olarak cildin daha pürüzsüz, daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Harika bir bitkisel protein kaynağıdır:

İle fincan başına protein 2 gram , bamya doldurma lifli proteinin kolaylıkla sindirilebilir, vejetaryen bir kaynaktır.

Ülser iyileşmesini destekler:

Bamya , tüketildiğinde sindirim sistemini kaplar ve peptik ülserlerin iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olur.

Yani, kilo vermeye çalışıyor olsanız da, ya da sadece daha iyi hissetmek ve gelecekteki sağlık sorunlarını önlemek için daha sağlıklı besleniyorsanız, bamya kesinlikle bir sonraki alışveriş listenize eklemelidir.

Bir ay boyunca her gün bamya yiyin ve sonuçlarına hayran kalın!