23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerBioNTech CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin'den dördüncü dalga uyarısı

BioNTech CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin’den dördüncü dalga uyarısı

İçerikleri

Covid-19 virüsü salgın sürecinde vaka sayılarının yeniden yükselişe geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Uğur Şahin, salgında dördüncü dalganın yaşanabileceğine dikkat çekerek önemli uyarılar yaptı.

Vaka Sayısı Birleşik Krallık’ta Artıyor

Delta olarak adlandırılan veryantın ilk defa Hindistan’da belirlendiğini ve bu ülkeden de dünyanın birçok ülkesine yayıldığını kaydeden Prof. Dr. Uğur Şahin, “Şu an insanların neredeyse yüzde 50’ye yakınına ikinci doz aşıları uygulandı. Buna rağmen Delta veryantı, Birleşik Krallık’ta artışını halen sürdürüyor.

Vaka sayısındaki bu artış ise virüse karşı halen uyanık olmamızın bir zorunluluk olduğunu gösteriyor. Covid-19 virüsüyle mücadelede gerekli tedbirler alınmaz ve dikkatli olunmazsa bunun bedeli çok ağır olur. Örneğin bazı bölgelerde dördüncü dalga yaşanma riski yükselir.” ifadelerine yer verdi.

Verilerin İzlenmesi Önemli

Covid-19 virüsünün neden olduğu enfeksiyon sürecinde enfeksiyon oranlarının yanı sıra verilerin izlenmesinin önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Uğur Şahin, “Vaka sayılarında düşüş varsa, bu düşüş herhangi bir problem olmadığını gösterir. Ancak vaka sayıları artmaya devam ediyorsa, dördüncü dalganın yaşanması kaçınılmaz hale gelebilir.” şeklinde konuştu.

Bloomberg tarafından yapılan açıklamaya göre dünya nüfusunun yüzde 16’ya yakınına çarşamba günü itibariyle aşının her iki dozu da uygulandı.