Ana SayfaHaberlerBebeğini götürdüğü hastanede sağlık çalışanını tekmeleyerek darp etti

Bebeğini götürdüğü hastanede sağlık çalışanını tekmeleyerek darp etti

İçerikleri

Ateşlenen down sendromlu bebeklerini Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götüren anne ve baba, hastanedeki sarı alanda bebeklerini muayene ettirdi. Bebeği muayene eden doktorun röntgen filmi istemesi üzerine anne ve baba, bebeklerini röntgen bölümüne götürürken güvenlik görevlisi tarafından koronavirüs süreci nedeniyle bebeğe bir kişinin refakat etmesi gerektiği yönünde uyarıldılar. Bu uyarıyı dikkate almayan çift, röntgen bölümüne doğru ilerledi. Çift, röntgen odasına da beraber girmek isteyince görevli teknisyen tarafından koronavirüs tedbirlerinden dolayı içeriye birlikte giremeyecekleri yönünde uyarıldılar. Sürekli yapılan uyarılardan dolayı sinirlenen baba, röntgen teknisyenini tekmeleyerek darp etti.

Saldırgan babanın sağlık personelini darp etmesinden sonra beyaz kod alarmı verilen hastanede olay yerine gelen polis ve jandarma ekiplerine de direndi. Hastanede tüm yaşananları güvenlik kamerası kayıt altına alırken, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan babanın kimliği açıklanmadı. Babanın, ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Sağlık Personeline Yönelik Her Türlü Şiddeti Kınıyorum

Sağlık personeline gerçekleştirilen saldırının ardından yazılı bir açıklama yaparak şiddet eylemini kınayan Bursa Sağlık İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı, “Koronavirüs sürecinde gecesini gündüz demeden görevleri başında olan sağlık personelimizin her zaman yanında durduk. Sağlık personelimizi hedef alan her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğine hiç bakmadan şiddetle kınıyorum. Bu çirkin saldırı içinde ‘beyaz kod’ verildi ve suç duyurusunda bulunuldu. Saldırıyla ilgili süreç hukukçularımız tarafından yakından takip ediliyor. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bizlerde süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Yaşanan bu çirkin saldırıdan dolayı sağlık personelimize ve hastanedeki kamu personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bebeğin Sağlık Durumu İyi

Çift tarafından hastaneye getirilen down sendromlu bebeğin sağlık durumu hakkında da bilgi veren İl Sağlık Müdürü Kaşıkçı, “Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ateşlendiği için acil servise getirilen bebeğimize gereken tüm tedaviler uygulanarak ateşi düşürülmüş ve hastanemizden taburcu edilmiştir.” dedi.