26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerBaldan limona mucizevi şifalı besinler!

Baldan limona mucizevi şifalı besinler!

İçerikleri

Bulgur Tam Bir Şifa Kaynağı

Anadolu’nun geleneksel yemeklerinden olan bulgur, içeriğindeki buğday ile oldukça besleyici bir yemektir. Aynı zamanda çok ekonomik bir yemek olan bulgurun içeriğinde karbonhidrat oranı çok yüksek olsa da yine içeriğindeki çinko, magnezyum ve krom ile cinselliğe güç katmaktadır. Cinsel isteği de artıran bulgurun, beden ve ruh sağlığına olan bazı faydaları ise şöyle;

Kolon kanserinden ve diyabet rahatsızlığından korunmada önemli yardımcıdır. Sindirimi desteklediği gibi kötü kolesterolün düşmesinde etkendir. Kalp krizi ve beyin kanaması riskini asgariye indirmek için bire birdir. Tokluk hissi verdiğinden dolayı kilo verdirir. Kemiklerin güçlenmesinde ve kansızlığın giderilmesinde önemli bir yardımcıdır. Böbrek taşı oluşumu riski olanlar, bu bölgelerde taş oluşumunu engelleyen bulguru bol tüketmelidir. Beyin ve sinir sistemine destek verir. Alzheimer ve Parkinson rahatsızlığından korunmada önemli bir yardımcıdır.

Yeşil Çay Diş Çürümesini Önlüyor

Son zamanların en gözde içecekleri arasında yer alan ve tüketiminde ciddi artış olan yeşil çay vücuda şifa oluyor. Güçlü antioksidan etkisi olan yeşil çayın sağlığa yararları ile ilgili olarak Beslenme ve Diyet Uzmanı Sibel Bulut, vatandaşları bilgilendirdi. Diş çürüklerinin engellenmesinde yeşil çay çok etkilidir. Diş etlerinin korunmasına destek verir. Kalp için tam bir koruma kalkanıdır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. İçeriğindeki güçlü antioksidan ile kanserle savaşta çok etkilidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. İnsanlar, günlük azami 2 bardak yeşil çay içmelidir. Ayrıca günlük içilen iki bardak yeşil çayın akciğer kanseri riskini yüzde 18 azalttığı çeşitli araştırmalar ile tespit edilmiştir.

Bal Antibiyotik Görevi Görüyor

Bağışıklık sistemine kuvvet üstüne kuvvet veren balın, doğal bir antibiyotik olduğu herkes tarafından biliniyor. Cildin güzelleşmesinde çok etkili olan bal, kolesterolü dengede tutmaktadır. Vücut için tam bir enerji kaynağıdır. Bağırsakları hızlı çalıştırdığı gibi kalp damarlarını temizleyerek kalp ve damar sağlığına önemli destek vermektedir.

Limon Tansiyonu Düşürüyor Romatizmal Ağrıları Gideriyor

İdrar söktürücü özelliği olan limon, karaciğer ve bağırsakları temizleyerek sağlığımıza yadsınamayacak bir katkı vermektedir. Tansiyonun düşmesinde ve romatizmal ağrıların dinmesinde oldukça etkendir. Zayıf tırnakları olanlar, tırnaklara güç veren limonu tüketmelidir. Enfeksiyon rahatsızlıklarına sık yakalananlar, enfeksiyonlara karşı savaşan limonu tüketmeyi ihmal etmemelidir. Kemikler açısından tam bir kuvvet kaynağıdır.

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Kavun Göz Sağlığını Koruyor

İçeriğinde lif barındıran kavunun kalorisi oldukça düşüktür. Tokluk hissi veren kavun, bağırsakları da kuvvetlendirmektedir. Göz sağlığını koruyan kavunun, katarakt riskini asgariye indirdiği biliniyor.