Ana SayfaSağlıkBacaklardaki şişkinliği azaltmak için 5 ipucu

Bacaklardaki şişkinliği azaltmak için 5 ipucu

İçerikleri

Bacaklarda şişkinlik sorunu ödem, dolaşım sisteminde görülen bozukluklar ve aşırı aktivite nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu sorun genelde kadınları etkiler. Hatta bazen günlük hayatı zorlaştıracak dereceye bile gelebilir. Şişlik sorunuyla beraber karıncalanma ya da uyuşma hissi de görülebilir. Bu sorun çoğu zaman bir tedaviye gerek duyulmaksızın düzelmektedir. Bir süre istirahat etmek bacaklarda şişkinlik probleminin ortadan kalkmasına yardımcı olabilir. Ancak şişliğin devam ettiği durumlarda yapılabilecek ve rahatlama sağlayacak birçok yöntem bulunmaktadır.

Bacaklardaki Şişkinliği Azaltma Yöntemleri Nelerdir?

Bacaklarda şişkinlik yaşayanlar bacaklardaki şişkinlik nasıl geçer sorusuna cevap ararlar. İşte bacaklardaki şişkinliği azaltacak öneriler:

1- Rahat Ayakkabılar Giyin

Günlük hayatta, uzun süre ayakta kalacağınız zamanlarda hava geçiren ve topuksuz, düz tabanlı ayakkabılar tercih etmeniz önemlidir. Dar ve topuklu ayakkabılar bacakları yoracağı için bacaklarda şişkinlik sorununu ortaya çıkarabilir.

2- Ayaklarınızı Kaldırın

Kan dolaşımının hızlanabilmesi için, ayaklarınızı 5-10 dakika boyunca yukarı kaldırmalı ve böylece beklemelisiniz. Bu durumda kan rahatlıkla kalbe ulaşarak, yeniden dolaşım sağlanacaktır. Bu basit yöntem sayesinde kaslar rahatlar. Bacaklarda oluşan gerginlik azalır.

3- Bol Su Tüketin

Ayaklarda ve bacaklarda şişkinlik sorununa sebep olan şey inflamatuar dengesizliğidir. Bunun önüne geçmek için günde 8 bardak su içebilirsiniz. Ayrıca su içmek dokuların içinde birikmiş sıvıların da dışarı atılımına yardımcı olacaktır.

4- Egzersiz Yapın

Bacaklarda şişkinlik problemi hareketlerinizin kısıtlanmasına da sebep oluyorsa, fiziksel egzersizler ile bu durumun önüne geçebilirsiniz. Bu egzersizler sayesinde kilolarınızdan da kurtulabilir ve ödemle mücadele ederek vücudun kan dolaşımını artırabilirsiniz.

5- Soğuk Duş Alın

Soğuk kompres bilindiği üzere birçok sorunun en kolay tedavi yoludur. Bacaklarınızda oluşan şişlikleri azaltmak için deneyebileceğiniz en iyi yollardan biri de soğuk duş almaktır. Soğuk duş kan akışının hızlanmasına, bacaklarda varis oluşmasına engel olur. Ayrıca kasları rahatlatarak şişkinlik nedeniyle ortaya çıkan ağrıları da azaltır.