Ana SayfaSağlıkBacaklarda zayıf kan dolaşımını iyileştirmenin en iyi 7 yolu!

Bacaklarda zayıf kan dolaşımını iyileştirmenin en iyi 7 yolu!

İçerikleri

Yaş gibi çeşitli faktörler kan dolaşımınızı etkiler. Yaşlandıkça bacaklardaki zayıf kan dolaşımının etkilerini vücudunuzda hissedebilirsiniz. Örneğin varis ve selülit, zayıf kan dolaşımının belirtileridir. Bu nedenle, iyi dolaşım sadece sağlık değil, aynı zamanda güzellik meselesidir. Bu yazıda, bacaklardaki zayıf kan dolaşımıyla mücadele etmenin en iyi yedi yolundan bahsedeceğiz. Bu basit yöntemleri benimseyerek genel sağlığınızın iyileştirilmesini kolaylaştırabilir ve aynı zamanda bacaklarınızı daha sıkı ve daha sağlıklı yapabilirsiniz.

Bacaklarınızdaki zayıf kan dolaşımınızı önlemenin yolları

1. Yerleşik bir yaşam tarzından kaçının 

Bacaklardaki dolaşımı iyileştirmenin ilk adımı onları hareket ettirmektir. Ne yazık ki, giderek daha fazla insan hareketsiz yaşam sürdürüyor. Günümüzde insanlar, kalkmadan veya hareket etmeden saatlerce oturup zaman geçiriyorlar, bu da sağlık için çok tehlikelidir. Zamanınızın çoğunu oturarak geçirmemeniz önemlidir. Saatte en az bir kez kalkmanızı ve hareket etmenizi hatırlatmak için bir alarm ayarlayabilir veya bir uygulama indirebilirsiniz. Sandalyeden kalkmak ve birkaç dakika dolaşmak yeterlidir, ya da bazı germe egzersizleri yapabilirsiniz. Bu zamanı üretken olarak da kullanabilirsiniz. Örneğin, bazı işleri yaparak, su içmeye giderek.

2. Duruşunuzu geliştirin 

Öte yandan, birkaç saat ayakta duran insanlar duruşlarının farkında olmalıdır. Bu özellikle garsonluk, mağaza personeli gibi çalışanlar için önemlidir. Bununla birlikte, kötü duruşla oturmanın ve ayakta durmanın da sağlıksız olduğunu belirtmek önemlidir. Çok kötü bir duruşunuz varsa, vücudunuza nasıl yürümeyi, ayakta durmayı, oturmayı, eğilmeyi, ağır şeyleri kaldırmayı ve düzgün nefes almayı öğretmenize yardımcı olacak yöntemler vardır. Duruş, vücudun büyük kısımları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir, bu nedenle bu değişiklik bacaklardaki zayıf kan dolaşımını da iyileştirir.

3. Yürü, zıpla ve merdivenleri kullan 

Mümkün olduğunca, vücudu hareket ettirmeye çalışın. Yürüyen merdivenleri, asansörleri düşman olarak görün. Bacaklarınızı daha aktif kullanmalısınız, bu yüzden yürüyen merdiven veya asansör kullanmak yerine merdivenleri kullanın. Günün herhangi bir saatinde yürüyüşe çıkmak veya merdivenlerden inip çıkarak kısa bir mola verebilirsiniz. Haftada birkaç gün egzersiz yapsanız bile, gün boyunca aktif olmak önemlidir.

4. Kırmızı meyve ve sebzelerle bacaklarda zayıf kan dolaşımını artırın 

Gıdalar renkleriyle tanımlanabilecek farklı beslenme özelliklerine sahiptir. Örneğin, kırmızı gıdalar dolaşımı iyileştirir, kardiyovasküler hastalığı önlemeye yardımcı olur, antioksidanlar içerir ve idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olur. Bu gıdalar ayrıca likopen ve antosiyaninler bakımından da zengindir. Bu nedenle, her gün bu yiyeceklerden bazılarını yemeye çalışmalısınız:

  • Çilek
  • Domates
  • Karpuz
  • Kiraz
  • Kırmızı üzüm
  • Kırmızı biber
  • Turp
  • Kırmızı elma

5. Her saat su için 

Su içmek birçok şeyi iyileştirebilir, bu nedenle bu adım küçümsenmemelidir! Vücudumuz iyi bir akış ve vücut sıvılarının dolaşımı için suya ihtiyaç duyar. Bu nedenle, her saat su içmek önemlidir. Günde 6-8 bardak su içmelisiniz. Su içmekten hoşlanmıyorsanız çay veya limonlu su içebilirsiniz. Ancak şeker eklemekten kaçınmalısınız. Unutmamak için her zaman yakınlarda bir bardak veya su şişesi bulundurabilirsiniz. Bu şekilde, her baktığınızda bir yudum su almayı hatırlayacaksınız.

6. bacaklarda zayıf kan dolaşımını artırmak için uygun ayakkabı giymek 

Doğru ayakkabıları giyin. Çoğu durumda, yanlış ayakkabılar bacaklardaki dolaşım ile ilgili sorunlara neden olabilir. Topuklu ayakkabılar, çok dar ayakkabılar, çok geniş ayakkabılar, çok büyük veya çok küçük ayakkabılar giymekten kaçının. Bir ayakkabı ayağı desteklemeli ve vücut ağırlığımızı tutan ve destekleyen temeldir. Bu nedenle, kötü ayakkabılar sadece kan dolaşımını değil, aynı zamanda vücudun diğer kısımlarını da etkileyebilir. Zaman zaman ayakkabılarınızı çıkarmalı ve bir süre çıplak ayakla veya çorapla yürümenin tadını çıkarmalısınız. Bu bacaklar için çok ihtiyaç duyulan rahatlamayı sağlar.

7. Eve geldiğinizde rahatlayın 

Son olarak, eve geldiğinizde, soğuk bir duş alabilir veya sadece bacaklarınızı soğuk suyla yıkayabilirsiniz. Selvi, biberiye, tarçın, at kestanesi gibi dolaşımı iyileştiren yağlar uygulayabilirsiniz. Bütün bunlar bacaklarınızdaki dolaşımı iyileştirmeye yardımcı olur. Yatmadan önce, bacaklarınızı bir süre kaldırıp da uzanabilirsiniz veya bir duvara dik olarak da dinlendirebilirsiniz. Bacaklarınızı yastık üzerinde hafifçe kaldırılmış olarak da uyuyabilirsiniz. Böylece bacaklardaki dolaşımını iyileştirebilirsiniz. Ayrıca hafif, rahat bacaklarla uyanmanıza yardımcı olabilecek özel yastıklar da satın alabilirsiniz.

Bacaklarda zayıf kan dolaşımını iyileştirmenin en iyi 7 yolu!