28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerAylık yazılan reçete sayısı şaşırttı

Aylık yazılan reçete sayısı şaşırttı

İçerikleri

Sağlık Harcamaların Geneli İlaçlara Yapılıyor

Eczacılar kooperatifinin yaptığı son toplantıda konuşan Sosyal güvenlik kurumu başkanı Ceylan ülkemizde her ay 30 binin üzerinde reçete kesildiğini raporladıklarını ifade etti. Bu raporda yer alan sayının tüm ilaçlarının ise eczacılarımız tarafından tedarik edildiği söylendi. SGK’ya bağlı bulunan tüm eczanelerin bu hizmetin sorunsuz ve kaliteli olduğunu savunan Ceylan kendilerinin de hizmette kusur etmediklerinin altını çizdi. Konuşmasının devamında ise şu sözleri ifade etti;

‘’Biz kurum olarak sağlık sektöründe en iyi hizmeti sunmak üzere çalışmalarımızı geliştirerek sürdürüyoruz. Özellikle ilaç konusunda bize bağlı çalışan eczacılarımıza yardımcı olacak projeler geliştiriyoruz.’’ Dedi.

İlaç Stoku Takip Edilmeli

Türkiye de aylık olarak 30 milyonun üzerinde ilaç reçetesi yazıldığı göz önünde bulundurulursa ilaç stokunun sürekli olarak güncellenmesi gerektiği görülüyor. Bu stok düzenlemesinin eczacılara bağlı olduğunu vurgulayan Başkan Ceylan eczacılara her türlü imkânı sağladıklarını ve ilaç tedarik etme hususunda üstün bir performans gösterdiklerini dile getirdi. Her yıl artış gösteren hastalıklar ile beraber ilaç ihtiyacının en doğru şekilde karşılanması için de gerekli projeler geliştiriliyor. Yukarıda belirtilen rakamların ise reçetesiz ilaçlara dahil olmadığı ifade edildi.