20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerAvrupa'daki o ülke günlük 100 bin vakanın eşiğine dayandı

Avrupa’daki o ülke günlük 100 bin vakanın eşiğine dayandı

İçerikleri

Covid-19 virüsü dünya çapında her geçen gün daha fazla insana enfekte olarak ciddi bir tehdit oluşturuyor. Dünyada yürekleri ağza getiren açıklama ise Fransa Bilim Kurulu Başkanı’ndan geldi. Fransa’da günlük vaka sayısı şimdiye kadar 52 bin 10 vaka olarak açıklansa da Bilim Kurulu Başkanı Jean-François Delfraissy, ülkedeki günlük vaka sayısının 100 binin eşiğine dayandığını söyleyerek ülkedeki vahim durumu gözler önüne serdi.

Yoğun Bakım Gereksinimi Ciddi Şekilde Artıyor

Fransa’da günlük vaka sayısının 50 binin üzerinde olduğunu ve günlük vaka sayısında 100 binin eşiğine gelindiğini tahmin ettiklerini söyleyen Bilim Kurulu Başkanı Jean-François Delfraissy, yoğun bakım ünitelerinde tedaviye gereksinim duyan vaka sayısında çok ciddi bir artış olduğunu ifade etti.

Durum Zordan Öte Çok Kritik

Ülkede ikinci dalganın resmi olarak ilan edildiğini ve ikinci dalgada yaşanan sürecin beklenenden çok ağır geçtiğine de değinen Jean-François Delfraissy, “Ülkede koronavirüs enfekte olduğuna dair tanı konan, Covid-19 virüsü taşıyıcısı olduğu halde henüz teşhis edilemeyen ve süreci hafif semptomlarla geçiren vakalarda göz önünde bulundurulduğu zaman ülkedeki durum zordan da öte çok kritik.” açıklamasında bulundu.

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Gündemde

Hızlı ve yüksek seviyede tedbirler almak gerektiğinin önemle altını çizen Delfraissy, “Şu an uygulamada olan kısmi sokağa çıkma yasağı hafta içlerinde daha geniş kapsamlı olmalıdır. Bunun yanı sıra hafta sonları sokağa çıkma yasağının tam gün olarak uygulanması gündemimizde.” dedi.