28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıZerdeçalın yüzünüzdeki 5 harika etkisi. En iyi doğal yüz bakımı için zerdeçal...

Zerdeçalın yüzünüzdeki 5 harika etkisi. En iyi doğal yüz bakımı için zerdeçal maskesi

İnanmayabilirsiniz ama mutfaklarınızda cildiniz için mucizevi bir baharat bulunur. Zerdeçalın yüz maskesi olarak kullanımlarını henüz öğrenmediyseniz, mutlaka haberimize göz atın.

İçerikleri

Zerdeçalın vücudumuz için faydalarını hepimiz biliyoruz ancak zerdeçalın yüz cildinize yapabileceği harikaları duymamış olabilirsiniz. Zerdeçal, antioksidanlar ve iltihap önleyici bileşenler içerir. Bu özellikler cildinize parlaklık sağlar. Zerdeçal ayrıca cildinizin doğal ışıltısını ortaya çıkararak canlandırabilir. İşte bu makaleyi okuduktan hemen sonra mutfağa koşmanızı sağlayacak zerdeçalın cildiniz içi mucizevi faydaları ve kullanım şekilleri.

Zerdeçalın Yüzünüzdeki 5 Harika Etkisi

Zerdeçal maskesi ile harika bir yüz cildine sahip olabilirsiniz. Ne duruyorsunuz? Hadi deneyin!

1-Akne ve yüz enfeksiyonları:

Akne ve yüz enfeksiyonlarında harika etkiler ortaya koyar. Yarım çay kaşığı zerdeçal ve kili su veya tonikle karıştırın. 15 dakika sonra durulayın.

2- Solgun ciltler:

Zerdeçal solgun ciltleri canlandırır. Her halükarda bu maskeyi düzenli olarak hazırlamak ve kullanmak çok önemlidir. Bir çay kaşığı zerdeçal, süt ve balı iyice karıştırın. Cildinize uygulayarak, cildinizin ihtiyaç duyduğu tüm temel değerleri alması için 20 dakika bekleyin.

3- Yüz lekeleri:

Zerdeçal maskesi yüzdeki lekelerden kurtulmaya yardımcı olur. Bu özellikle etkili yüz yıkamasını yapmak için tek ihtiyacınız olan öğütülmüş kahve, tarçın, tuz ve zerdeçaldır. İzlerinizi anında ortadan kaldıracaktır.

4- Yüzdeki morluklar:

Yüzdeki morlukları iyileştirir. Bu maskelerden birine kil yerine biraz susam yağı ekleyebilirsiniz. Sonuçlar garantilidir. Maksimum etki için 15 dakika yüzünüzde bırakın.

5- Cildinizi canlandırır:

Zerdeçal maskesi cildinizi canlandırır. Bu maskeyi 3 günden fazla kullandıktan sonra farkı zaten hissedeceksiniz.

Cilt İçin Zerdeçal Tozu

İşte güzel ve ışıltılı bir cilt için zerdeçal tozunu kullanabileceğiniz birkaç sihirli yöntem:

1- Yara izlerini azaltır ve yaraları iyileştirir:

Zerdeçalın anti-enflamatuar özellikleri gözenekleriniz üzerinde çalışır ve cildi sakinleştirir. Zerdeçalın ayrıca antiseptik özelliklerinden dolayı yara izini azalttığı ve her türlü yarayı daha hızlı iyileştirdiği bilinmektedir. Bir tutam zerdeçal ile 1 çay kaşığı besan veya gram unu karıştırın. Etkilenen bölgelere uygulayın ve macunun en az 25 dakika kurumasını bekleyin. Ilık suyla yıkayın.

2- Yaşlanma belirtilerini geciktirir:

Zerdeçal , vücudun antioksidan sentezlemesine yardımcı olan kurkuminoid pigmentler içerir . Bu antioksidanlar, cilt hücrelerini serbest radikal hasarından korur ve hatta koyu lekeler, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerini yavaşlatabilir.

3- Kuru ve çatlamış cildi tedavi eder:

Çatlak topukları tedavi etmek için her şeyi denediniz mi? Şimdi zerdeçal deneyin ve hayal kırıklığına uğramayacaksınız. Biraz hindistancevizi yağını zerdeçal tozu ile karıştırın ve bu macunu çatlamış topuklarınıza veya kuru cildinize uygulayın ve 15 dakika sonra yıkayın. Cildinizin rahatladığını ve yumuşadığını hissedeceksiniz.

4- Yanıkları yatıştırır:

Zerdeçal, yatıştırıcı özellikleriyle bilinir. Bir tutam zerdeçal ile biraz süt veya loru karıştırın ve etkilenen bölgeye uygulayın. Kurumasını bekleyin ve ardından yavaşça yıkayın. Yanık izi kaybolmaya başlayana kadar bunu en az bir ila iki hafta boyunca günde birkaç kez tekrarlayın.

5- Çatlakları iyileştirir:

Çatlaklardan kurtulmak için zerdeçal, safran ve limon suyu karışımı kullanılabilir. Macunu bölgeye uygulayın, 15 dakika bekletin ve sonra yıkayın. İzlerin hafiflediğini görene kadar bunu her gün tekrarlayın.

Zerdeçalın yüzünüzdeki 5 harika etkisi. En iyi doğal yüz bakımı için zerdeçal maskesi