27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınYatak odası mobilya seçimi nasıl yapılmalıdır?

Yatak odası mobilya seçimi nasıl yapılmalıdır?

İçerikleri

Yatak odası mobilya seçimi nasıl yapılmalı hakkında, öncelikle zevkinize ve mobilyanın konforuna dikkat etmeniz gerekir. Çünkü yaşam alanımız içinde yatak odası, konforun en çok arandığı bölümlerden biridir. Günün stresini ve yorgunluğunu üzerimizden atacağımız, huzurlu uyuyacağımız özel alanı oluşturur. Bu nedenle, yatak odası takımı ve yatak odası mobilya seçimi; birbirinden bağımsız ve uyum içinde olmalıdır. Takım olarak tercih edebilir ya da farklı mobilyaları uyumlu hale getirebilirsiniz. Yeni yatak odası takımı alırken, öncelikle ergonomi özelliği açısından değerlendirmeniz önem taşır. Kullanımı kolay ve konforlu oluşu sizi cezbetmelidir.

Dolapların içindeki rafların çekmece sayısı ve kullanım rahatlığı da oldukça önemlidir. Yatak odası mobilya seçimi nasıl yapılmalı; tabii zevkinizi ön plana alırken, kullanımını da dikkate almanız gerekir. Örneğin; ağaç malzemeden imal edilmiş mobilyalar, sizlere uzun ömürlü kullanım sağlayacaktır. Yatak odası takımı genel olarak; bir karyola, bir gardırop, iki adet yatak başı komodin ve bir adet tuvalet aynası veya şifonyer ürünlerinden oluşur. Karyola seçiminde bazalı modelleri tercih ederseniz, ekstradan depolama alanı kazanabilirsiniz. Fakat sadece yatak amaçlı kullanmayı tercih ederseniz tabii ki karyola tercihi ön plana çıkar. Ayrıca günümüzde yeni tasarlanan yatak odası mobilyalarında; takı dolabı ve gizli sürgülü çekmecelerde yer alır. Böylelikle, özel eşyalarınızı kolaylıkla depolayabilirsiniz.

Yatak Odası Mobilya Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Yatak odası mobilya seçimi nasıl yapılmalı; günün yorgunluğunu atacağınız ve dinlenip kendimizle kalacağınız özel olduğundan; yatak odası takımı en özel, konforlu ve size özel olmalıdır. Yatak odasının ön plana özelliği konforu olmalıdır. Ayrıca huzur verici özelliğe de sahip olması gerekir. Tamamlayıcı, canlı renklere sahip aksesuarlar ile tamamlayıcı ürünleri de kullanabilirsiniz. Sizi rahatsız edecek objelerden kaçınmalı ve ferah, rahatlatıcı dekoratif ürünlere yönelmelisiniz. Ayrıca fazla eşya yerine, az eşya tercihi ile ortama ferahlık katmalısınız. Aydınlatma da önem bir ayrıntıdır. Sizleri rahatsız edecek aydınlatmalardan kaçınmanız gerekir. Aynı şekilde mobilyaların büyük ve kaba görsellerinden kaçınmalı ve daha zarif hoş tasarımları tercih edebilirsiniz.

Yatak odası mobilya seçimi nasıl yapılmalı; rahatlığınızı kısıtlayacak her türlü eşyadan kaçınmak ile başlayabilirsiniz. Odanın içinde rahat hareket etmenize olanak sağlayan mobilyaları tercih etmelisiniz. Unutmayın ki yatak odaları, kişinin yaşam kalitesini etkileyen niteliktedir. Mobilyalar sağlıksız bir yapıya sahip olursa, fiziksel rahatsızlıklar; sırt, bel ağrısına sebep olduğu gibi psikolojik açıdan da sizi olumsuz etkileyecektir. Mobilyaların yapımında kullanılan; ağaç cinsi, cilasının düzgünlüğü, birleşim yerlerinin özenli yapılması gibi önemli detaylara dikkat edilmelidir.

Yatak Odası Mobilyaları ve Rengi Nasıl Olmalı?

Yatak odası mobilya seçimi nasıl yapılmalı konusunda rengi de önem taşır. Yatak odası mobilyalarını seçerken öncelikle yatak odası olarak kullanacağınız bölümün, metrekaresi ve odanın şeklini belirlemeniz gerekir. Ayrıca mobilyaların rengi ve renk geçişleri ortamın geniş ve ferah olmasına etki eder. Küçük boyutlara sahip odalarda, daha aydınlık duvar rengi ve mobilya tercihi yapılmalıdır. Aynı şekilde geniş odalarda ise renk tercihini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Fakat boğucu olmamasına dikkat etmeniz önemlidir. Aynı zamanda tabii ki görselliği zevkinize de hitap etmelidir.

Bu açıdan bakıldığında, günümüzde yatak odası mobilyaların her tarza hitap ettiğini söyleyebiliriz. Renk skalasının geniş çaplı olması ve sayısız yatak odası takımını göz önüne aldığımızda her tarza hitap eden bir model mevcuttur. Yatak odası mobilya seçimi nasıl yapılmalı konusunda, hangi tarzı tercih edeceğiniz tamamen zevkinize bağlıdır. Rengine veya taşlı, işlemeli gibi özellikleri kapsamında gösterişli ya da sade olmasına karar vermeniz gerekir. Fakat hangi tarzı seçerseniz seçin, ana malzemesinden emin olmadan, hiçbir mobilyayı satın almamanızı tavsiye edebiliriz.

Yatak odası mobilyalarınızın seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar şöyle:

  • Garanti belgesinin olması gerekir.
  • Dolap kapaklarının sağlam olması ve açılıp kapanması pratik olmalıdır. Aynı şekilde çekmecelerin de rahat açılıp kapanması gerekir.
  • Uzun rafların ortasında destek olmalıdır.
  • Uzun, geniş kapıların sağlamlığı ve menteşelerle desteklenmiş olması önemlidir.
  • Dış görselliğinden önce,gardırop içinin kullanışlı olmasına dikkat edilmesi gerekir.
  • Kullanım ihtiyaçlarınızı karşılayacak yeterli alana sahip olmalıdır.
  • Daha çok raf ya da askı mı istediğinize, kullanım tercihinize göre karar vermelisiniz.
  • Gardırop ölçüleri gibi şifonyer ve komidin, yatak başı gibi ürünlerin de birbiri ile uyumlu ölçülere sahip olması gerekir.