26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerSağlık Sen'den eski eş vahşetine kınama

Sağlık Sen’den eski eş vahşetine kınama

İçerikleri

“Sağlık çalışanları insanları yaşatmak için savaş verirken, bir yandan da hayatlarını tehdit eden yüzlerce riske karşı mücadele etmektedir” diyen Başkan Özdemir, “Bu hizmeti yaparken sağlık çalışanlarımız yoruluyor, yıpranıyor, ailelerinden ayrı kalıyorlar. Kendi hasta çocuğunu bırakıp bizleri iyileştirmek için canlarını dişlerine takıyorlar. Fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psiko-sosyal tabanlı riskler nedeniyle sağlık; en tehlikeli işler kategorisinde yer almaktadır. Üstüne her geçen gün artan şiddet belasının da mağdurları olmaya devam ediyoruz.

Sağlık çalışanları terör ve her türlü toplumsal tüm olaylara hiç tereddüt etmeden, herkesin olay yerinden kaçtığı durumlarda bile, canlarını tehlikeye atarak hayat kurtarmaktadır. Avrupa ortalamasının altında bir sayı ile onlardan daha fazla çalışarak bu kutsal vazifeyi yerine getirmektedirler. Siz bayram yaparken, onlar nöbet tutuyor. Tuttukları nöbetlerin karşılığını alamıyor, Adaletsiz performans sistemi ile mağdur ediliyoruz. Bütün bu fedakarlıklara rağmen sağlık hizmetlerini aksatmadan, hiçbir tehdide boyun eğmeden hem devletimizin, hem de mesleğimizin onuruna sahip çıkarak görevimizi yerine getiriyoruz” diye konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET TOPLUMA KARŞI YAPILMIŞ UTANÇ VERİCİ BİR DURUMDUR”

Sağlık hizmetlerinin kamu adına sunulan bir hizmet olduğunun altını çizen Özdemir, “Sağlıkta şiddet aynı zamanda kamu hizmetine karşı yapılmış bir eylemdir. Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. Sağlık çalışanlarının şiddetle, karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması önemli bir sorundur.

Sağlıkta memnuniyetin %80’lere ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanına şiddet kesinlikle kabul edilemez. Geçtiğimiz hafta hastanemizde bir hemşire arkadaşımıza gerçekleşen şiddet olayı ve 2 gün önce nöbet çıkışı evine gitmek için hastaneden çıkan Hemşire Fatma Tüfenkçi eski eşi tarafından 30 yerinden bıçaklanarak öldürülmeye teşebbüs edilmiştir. Arkadaşımıza yapılan bu vahşetin kınıyor ve hemşire arkadaşımıza buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” şeklinde konuştu. (BSHA)