Ana SayfaHaberlerDünya Sağlık Örgütü koronavirüs aşısı için en net tarihi açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs aşısı için en net tarihi açıkladı

İçerikleri

Dünyada 38.7 milyona aşkın insana enfekte olan koronavirüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan faaliyetlerini Birleşmiş Milletler bünyesinde yürüten Dünya Sağlık Örgütü’nün üst yetkilisi Swaminathan, “Koronavirüse karşı aşı bulunması için dünya genelinde yüzlerce aşı çalışması yapılmaktadır. Ancak aşı bulunsa dahi herkese yetmesi imkansız gibi görünüyor. Bu nedenle öncelik sağlık personeline ve salgınla mücadelede ön cephede olanlara verilecek. Bu konuda herkesin hemfikir olacağını düşünüyorum. Aşıdaki öncelik sıralamasını çok iyi belirlemek gerekiyor. Mesela öncelik risk altındaki gruba verilmeli, daha sonra yaşlılara aşı önceliği tanınmalıdır. Bu sıralama böyle devam edip gitmelidir.” dedi.

Yoğun Bakımdaki Vaka Sayısı Yükseliyor

Koronavirüs aşısı ile ilgili en ciddi çalışmaları yürüten ve bu konuda lider olan Johnson & Johnson ve AstraZeneca şirketlerinin ABD’de yaptığı denemelere güvenlik nedeninden ötürü ara verildiğini söyleyen Swaminathan, “Sağlıklı ve genç kişilerin koronavirüs aşısı olmak için 2022 yılına kadar bekleme ihtimali var. ABD’de açıklanan günlük vaka sayısı 100.000’ler ile ifade edilmektedir. Bu rakamlar doğal olarak ölüm oranlarına da etki edecektir.

Nisan ayı içerisinde dünya genelinde günlük hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bin 500’lerde iken bugünlerde bu rakam 5.000’e kadar düştü. Ancak yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden vaka sayısındaki artış sürmektedir. Hayatını kaybedenlerin sayısı vaka sayısının gerisinde seyrediyor ve birkaç hafta sonra hayatını kaybedenlerin sayısında artış yaşanıyor. Bu nedenle de bugünlerde düşen ölüm sayılarına hiç kimse sevinmemelidir.” şeklinde konuştu.