19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberler9. Sağlık Zirvesi "Pandemi ve Sürdürülebilir Sağlık” temasıyla buluştu!

9. Sağlık Zirvesi “Pandemi ve Sürdürülebilir Sağlık” temasıyla buluştu!

İçerikleri

Açılışın yapıldığı panelde Özel Hastaneler Platform Başkanı Dr. Mehmet Altuğ, OHSAD Bşk. Reşat Bahat, SGK Başkanı İsmail Yılmaz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca interaktif konuşmalarını yaptı. Özel Hastaneler Platform Bşk. Dr. Mehmet Altuğ Sağlık sektörünün pandemi öncesi ve sonrası çalışmalarda uluslararası boyutta kamu, özel ve üniversite hastanelerinin başarılı mücadelesi devam ederken interaktif buluşma yapmaya karar verdiklerini iletti.

15 gün önce tüm sektör temsilcileriyle yapılan çalıştayda alınan kararlarla, interaktif toplantı sonucu gelişmelerin sağlık sektörü ve SGK sigortacılık düzenlemelerinde yeni yapılanma gerekliliğini ortaya çıkardığını belirtti. SGK Bşk İsmail Yılmaz GSS ile başlayan TSS, ÖSS uygulamalarının tekrar gözden geçirilerek yeni sağlık hizmet sunumunda düzenlemelerin gerekliliğini belirtti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk  SUT düzenlemeleri ve sağlık hizmetleriyle koordineli yapılan çalışmaların toplum refahı ve sağlığının arttırılmasındaki farkındalığı yaratacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca konuşmasında . “Hedefimiz toplum olarak sağlıklı hayat tarzının benimsendiği, ihtiyaç halinde bireyin vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine ulaşabileceği, Sürdürülebilir Sağlık hakkının korunduğu bir Türkiye’dir” dedi. Türkiyemiz pandemi öncesi ve sonrası nitelikli sağlık personeli ve sağlık çalışan ekibiyle sağlık hizmetlerinde kaliteli, kolaylıkla erişilebilen. İşbirliği ve hizmet anlayışıyla mücadeleye devam etmektedir, Elini taşın altına koyan adanmışlık gösteren tüm sektör temsilcileri ve paydaşlarına teşekkür ederim.” dedi. İlaç ve tıbbi cihaz sektörünün ana tedarik ve lojistik faaliyetleriyle de motor güç olduğunu” belirtti. Sahada aktif görevde Filyasyon çalışmaları hızla devam ederken, özel ve kamu hastaneleri olarak tedbiri asla bırakmadan beklendiğini iletti.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası interaktif konuşmalarında GSS yanısıra 2013 ten itibaren ÖSS, TSS özel hastanelerde devreye girerek, sosyal güvenceyle muayene ve tedavi süreçlerinin hızlandığı belirtildi. 15 gün önce  Özel Hastaneler Platformu ve sektör temsilcileriyle çalıştay düzenlendiği ve sağlık sektörü SGK düzenlemeleriyle, SUT fiatlarındaki değişimin gerekliliği ve çözümün aciliyetinin tespit edildiği belirtildi.

Pandemi ve Özel Sağlık Sisteminde Kaynak Yönetimi, Hizmet Sunumu Yönetimi, Tele Sağlık, Tele Hizmet Sunumunda Digitalleşme, Sağlıkta İstişare Kültürü ve Koordinasyon toplantıları yapıldı, Philipswebinarı ve Siemens Healthneers Workshop ve Eğitimler düzenlendi. Türkiyemiz Sağlık Sektöründe emek veren ve sahada yaşanan sorunlarınında ortaya konduğu toplantı zamanlama olarakta  Sağlık Sektörünün Sağlıklı hiizmeti sunabilmesi için öncü olmaktadır.

Pandemi Sonrası Sağlık Turizmi ve USHAŞ interaktif toplantısında USHAŞ Yön. Kur. BşkDr Salih Kenan Şahin Sağlık Turizminin geliştirilmesi için 2019 yılı itibariyle dinamik ekiple çalıştıklarını, Tıbbi cihaz ve ilaç eczacılık yanı sıra 5 ayrı konuda hastanelerin Sağlık Turizmi uygulamaları için koordineli düzenlemelerle çalışıldığını iletti. Özel Hastaneler Sağlık Turizminde uluslararası boyutta Türkiyemiz için öncü çalışmalar yapmışlardır. Türkiyede ilk kurulan Türkiye Sağlık Turizmi Derneği “aktif üyesiyim” ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanlığının kurulması, kalite ve akreditasyon aşamalarında  TÜSKA ile çalışıldığını belirtti. Pandemi sonrası gelecekte ve şuanda da hasta transferi ve koordinasyonunda Türkiyemiz in nitelikli sağlık hizmet kalitesi ve nitelikli personeliyle de dünyada önde koşan ülkeler içinde yer aldığını iletti.

Betül Serpil Aykam