23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkAlzheimer hastalığı için Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır?

Alzheimer hastalığı için Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır?

Erişkinlerde Alzheimer hastalığı bunamanın en yaygın nedeni olduğu bilinmektedir. Geri döndürülemez, ilerleyici bir beyin bozukluğudur, hafızayı ve nihayetinde en basit günlük görevleri yerine getirme becerisini yavaşça yok eder.

İçerikleri

Kalp hastalığı, felç, yüksek tansiyon, obezite ve diyabet öyküsü olan yaşlı yetişkinler, Alzheimer hastalığı açısından yüksek risk altındadır. Beyindeki yaşa bağlı değişiklikler, beynin belirli bölümlerinin küçülmesine, iltihaplanmaya, serbest radikal adı verilen kararsız moleküllerin üretilmesine ve Alzheimer hastalığına neden olarak nöronları etkiler.

Alzheimer nasıl önlenir?

Diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastalıklarının önlenmesine yardımcı olan sağlıklı bir yaşam tarzı, besleyici bir diyet, düzenli fiziksel aktivite ve sosyal katılım, Alzheimer’ı önlemeye yardımcı olabilir.

Alzheimer hastalığı için Hindistan cevizi yağı niçin kullanılır?

Alzheimer hastalığını doğal yollarla tedavi etmek isteyenler için Hindistan cevizi yağı oldukça etkilidir. Ancak burada önemli olan çok geç kalmamaktır. Çünkü Alzheimer hastalığında semptomlar yavaş gelişir ve zamanla kötüleşir. Alzheimer hafıza kaybının olduğu, düşünme ve davranışta sorunların ortaya çıktığı bir hastalıktır.

Alzheimer esas olarak 65 yaş ve üstü insanları etkiler, ancak genç yetişkinlerde de görülebilir. Hafıza kaybının ilk belirtisi ortaya çıkmadan çok önce beyinde birçok mikroskobik değişiklik meydana gelir. Hindistan cevizi yağının Alzheimer için ne kadar etkili olduğunu öğrenmek için okumaya devam edelim.

Alzheimer ve antimikrobiyal aktivitede kullanımı konusunda British Journal of Nutrition tarafından alzheimer hastalığı için yürütülen kapsamlı araştırmalar vardır. Hindistan cevizi yağının , yaklaşık yüzde 48’i laurik asitten ve yüzde 7’si orta zincirli yağ asitleri (MCFA) olan kaprik asitten gelen yüzde 92 doymuş yağ içerir. Hindistan cevizi yağının en zengin MCT kaynaklarından biri olduğu bilinmektedir.

Alzheimer hastalığı için Hindistan cevizi yağı mucizesi

Nasıl kullanılmalı?

  • Her öğüne bir çay kaşığı hindistancevizi yağı ile başlayabilirsiniz.
  • Varsa, 1/2 hindistancevizi yağı ve 1/2 MCT yağı (orta zincirli yağ asiti) karışımı kullanın.
  • Yan etkilere karşı koruyarak miktarı kademeli olarak artırın.
  • Yemek başına 3 yemek kaşığı ve yatmadan önce iki yemek kaşığı almaya çalışın.

Nasıl çalışır?

Hindistan cevizi yağı beyin hücreleri için alternatif bir enerji kaynağı olarak çalışır ve vücudun insülin kullanımını iyileştirir. Ketonlar, yağ enerjiye dönüştürüldüğünde üretilir. Bunlar, hindistancevizi yağı sindirildiğinde ve alternatif bir enerji kaynağı olarak hareket ettiğinde ortaya çıkarlar.

Not: Dışkının gevşemesine neden olabileceğinden günde en fazla 6-8 çay kaşığı tüketilebilir ve daha fazla tüketilemez.

Hindistan cevizi yağının faydaları

Epilepsi ve alzheimeri iyileştirir;

Hindistan cevizi yağı tıpta ve kozmetikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Yağların benzersiz kombinasyonu, hindistancevizi yağının mükemmel iyileştirici özelliklerine sahiptir. Metabolizma beyin üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve epilepsi ve Alzheimer hastalığından muzdarip insanların durumunun iyileştirilmesine yardımcı olur.

Kolesterolü düzenler;

Bu üründe bulunan maddeler “iyi” kolesterol seviyesini yükseltir ve mükemmel antioksidan etkiye sahip olan “kötü” kolesterol seviyesini düşürür, bu da damar ve kalp hastalığı riskini azaltır. Hindistan cevizi yağı bağışıklığı geliştirir ve düzenli kullanımla kanser riskini önemli ölçüde azaltır ve tiroid fonksiyonunu eski haline getirir.

Cilt rahatsızlıklarını tedavi eder;

Hindistan cevizi yağının faydaları, birçok cilt rahatsızlığının tedavisine yardımcı olma yeteneğini içerir. Antifungal, antiviral, antibakteriyel ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Deri, saç ve tırnaklardaki mantar enfeksiyonları, dermatofitoz ve mikozla savaşmak için kullanılır.

Bu yağ, Candida, deri iltihabı ve egzamanın neden olduğu hastalıkları giderir. Kepek ve hatta saçkıran tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Krem ayrıca uçuklarla savaşmaya da yardımcı olur. Ayrıca bebeklerde yara iyileşmesi, akne tedavisi, böcek ısırıkları, pişik ve morarma için tavsiye edilir.

Sindirim sistemini düzenler;

Hindistan cevizi yağının sindirim sistemi üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Sindirimi normalleştirir ve yumuşatır. Yağ, mukoza zarının iyileşme sürecini hızlandırır, enfeksiyonlarla etkin bir şekilde savaşır ve iltihabı hafifletir, böylece bağırsak duvarındaki ülser ve iltihaplanmanın giderilmesine yardımcı olur. Bu ürün aynı zamanda mide ekşimesini gidermeye de yardımcı olacaktır. Bunu yapmak için içine bir çay kaşığı yağ içmeniz yeterli.

Mükemmel bir enerji kaynağıdır;

Hindistan cevizi yağı aynı zamanda mükemmel bir enerji kaynağıdır. Kullanımdan sonra iş kapasitesi ve dayanıklılık artar. Bu ürün eklem ve kemik durumu üzerinde en iyi etkiye sahiptir.