19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkAidin Salih kimdir? Aidin Salih'in hayatı

Aidin Salih kimdir? Aidin Salih’in hayatı

4 Mart 1943 yılında Ukrayna Brusovka’da hayata gözlerini açmıştır. Doğduğu dönemde 2. Dünya Savaşı başlamıştı. Çocukluk dönemini zor şartlar altında geçiren Aidin Salih o dönem Ukrayna’ya bağlı Lugansk şehrinde Tıp Kolejini bitirmiştir. Çeşitli hastanelerde çalışmış, modern tıp ile çok yakından tanışmıştır.

İçerikleri

Aidin Salih modern tıbbın temelindeki çeşitli prensiplere karşı kendine has bakış açısı kazanmıştır. Karışık düşünceler içinde olan Aidin Salih Özbekistan Taşkent Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nü okumaya karar vermiş ve başarıyla mezun olmuştur. Aidin Salih yaklaşık 1970’li yıllarda Sovyetler Birliğin’de hastalıklar ile tedavi metotlarını çok yakından anlatan edebiyat akımı başlatmış olup, su oruçları ile ilgili tedavi yöntemi ile de tanışmıştır. Modern tıp yöntemlerinin hiç biri kendi istediği gibi tatmin edememiştir. Astronomi ve simya alanında bilinen isimlerden İbn-i Sina’yı araştırmış ve aradığı metotların tümüne ulaşmıştır.

İslam Dinini seçtikten sonra Kuran ve hadisleri araştırarak alternatif tıpta aradığını keşfetmiştir. “Gerçek Tıp Yitik Şifanın İzinde” adındaki kitabı uzun yıllar boyunca deneyimlediği bilgilerin toplamından oluşan bir alternatif tıp kitabıdır. Yazar olarak görev yaptığı dönemlerde çoğu hastalıkları bünyesinde bulundurup modern tıp ile bir türlü iyileşmeyince, kendisini tedavi edemeyen doktorun hastalarına derman olamayacağını düşünerek doktorluk mesleğinden istifa etmiştir.

Özbekistan Taşkent Biyoloji fakültesinde okuduğu sıralarda canlıların ve tabiatın çok mükemmel bir sistemle ilerlediğini keşfetmiştir.1993 yılında ise eşinin yaptığı siyası suçları nedeniyle Türkiye’ye sürgün gönderilmiştir ve ailesiyle İstanbul’a taşınmıştır. Lakin Türkiye’den de kısa süre içinde Avrupa’ya sürgün edilmiştir. 10 yıl boyunca sürgün dolayısıyla çeşitli ülkelerde yaşayan aile, Türkiye hasreti ile yaşamışlar.

2005 yılında Türkiye’ye sürgünleri kaldırılmıştır. Son on yılını ise Türkiye’de geçirmiştir. “Gerçek Tıp Yitik Şifanın İzinde” kitabı ile birlikte Türkiye yazarlar birliğinde dersler vermeye başlamıştır. Döneminde hacamat ustaları yetiştirmiş, öğrencileri ile beraber Sade Hayat adındaki derneği kurmuş ve gönüllü çalışmalarında bulunmuştur. Ünlü Yazar Aidin Salih 9 Kasım 2014 yılında İstanbul’da hayata gözlerini yummuştur.

Gerçek Tıp -Yitik Şifanın İzinde Kitabı

Gerçek Tıp Kitabı adındaki bu kitap, hakikati aradığı yıllar sonucunda depoladığı bilgilerin sonucunda 2007 yılında oluşturulmuş bir kitaptır. Eşi olan Muhammed Salih, doktor olarak çalıştığı ilk yıllarında kendisinin de çoğu kez hastalandığını, neredeyse bütün hastalıkları kendi bünyesinde taşıdığını, eğitimini aldığı yöntemlerle iyileşemediğini fark ettiğinde ise doktorluk mesleğinden istifa ettiğini dile getirdiği bir kitaptır.

Alternatif Tıp

Kitabının baskısıyla birlikte düzenli dersler vermeye başlamış olan Aidin Salih, Hz. Muhammed’in sünneti olarak bilinen hacamat uygulamalarının artmasında rol oynamıştır. Doktor Aidin Salih’in, eğitimlerinin daha iyi yürütülebilmesi için, “En büyük hayalimdi” demiş olduğu İstanbul Doğal Sağlık Enstitüsü’nü kurmuş ve Doktor Aidin Salih’in onursal başkanlığında art arda beş dönem dersler yapmıştır. Merkezi bünyesinde Türkiye’nin 81 ilini dolaşmış, çeşitli illerde seminerlerde bulunmuştur ve öğrenciler yetiştirmiştir. Çoğu farklı ülkelerde konferanslarda bulunmuştur. Hastalık ve sağlığın temel sebeplerini incelemiştir. Vefat etmeden önce talebelerine bir vakıf kurulmasını istemiş ve kendilerine miras bıraktığı Alternatif tıp yöntemlerinin yayılmasını istemiş ve Doğal Sağlık Derneği de bu sayede kurulmuştur.

Aidin Salih’in Umida ile Timur adında iki çocuğu bulunmaktadır. Kendisi insanları çok sever, hastasını sevmeyen hekimin asla faydalı olamayacağını dile getirirdi. “Yitik Şifanın İzini” bebeklikten itibaren torunlarına ve etrafındaki çocuklara sevdirmiştir. Çocukların özellikle o yaşlarda aklı başında insan gibi düşünmelerine katkı sağlanmıştır. Ölümünden sonra az suyla yıkanmak istediğini söylemiş, tabutunun sirke ile silinmesini, tabutun içine gül suyu dökülmesini ve tabutun içine özellikle çörek otu konulmasını, kesinlikle kimsenin ağlamamasını istemiş öldükten sonra sadece Kur’an okunmasını vasiyet etmiş çok özel bir hekimimizdir.