30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerGörme yetisini %97 oranında iyileştiren mucize baharat

Görme yetisini %97 oranında iyileştiren mucize baharat

Genellikle "altın baharat" olarak anılan safran, yüzyıllardır yemeklerde baharat ve renklendirici olarak kullanılmıştır. Modern araştırmalar, safranın akıl sağlığı, görme ve bağışıklık için faydalarını doğrulamaktır. Safranın kullanımlarını, faydalarını ve yan etkilerini keşfetmek için okumaya devam edin.

İçerikleri

Safran, dünya çapında en pahalı baharattır ve büyük faydaları nedeniyle baharatın kralı olarak kabul edilir. Kızıl Altın olarak da bilinir, çünkü çağlar boyunca doğal bir takviye olarak yararlanan bazı zengin besinlere sahiptir. Bu büyüleyici baharatın her santiminde saklı birçok sağlık faydası vardır. Safran antioksidanlarla dolu bir baharattır. Depresyonla mücadeleye ve tansiyonu düşürmeye, cildinizi ve saçınızı yumuşatmaya yardımcı olan bu baharat yüzyıllardır şifa dağıtmaktadır.

Safran Baharatının Özellikleri Neler?

Safran’ın iyi etkinliği nedeniyle, tüm dünyadaki araştırmacıların ilgisini çekmiştir. Safran’ın bazı sentetik ilaçların yerini alabileceği bile söyleniyor. Safran’ın özellikleri şunlardır:

  • Ağrı kesici etkisi vardır
  • Görme yetisini artırır
  • Mutluluk ve heyecan duygusunu artırır
  • Hafızayı geliştirmeye yardımcı olur
  • Antiinflamatuar potansiyele sahiptir
  • Kan basıncını düşürmeye yardımcı olur
  • Nefes almayı iyileştirmeye yardımcı olur
  • Sindirime yardımcı olur
  • Yaşlanma belirtilerini yok eder
  • Karaciğeri korumaya yardımcı olur
  • Dalağı korumaya yardımcı olur
  • Kalbi korumaya yardımcı olur
  • Bir antioksidan görevi görür

Safran Baharatı Neye İyi Gelir?

Dünyanın en pahalı baharatı olan safranın cilt, saç ve genel sağlık için sayısız faydası vardır. Elle hasat edilen baharatın yüksek fiyatı, emek yoğun üretim yöntemine bağlanıyor. Tıbbi özellikleri nedeniyle saygı duyulan safran, sağlık yararları ve aroması nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır. Potansiyel sağlık yararları arasında gelişmiş kalp hastalığı riski, kan şekeri seviyeleri, gelişmiş libido, ruh hali, görme ve hafıza bulunur. Safranı günlük yaşamınıza dahil etmenin en etkileyici nedenlerinden bazılarını inceleyelim:

Mide rahatsızlıklarıyla mücadele eder

Safranın özellikleri mide rahatsızlıklarından kurtulmayı sağlar. Sindirime yardımcı olduğu bilinen safran, bağırsak yollarında gaz birikmesini önleyerek mide üzerindeki gerilimi de azaltır. Spazmlara karşı tepki verir, dizanteri semptomlarını azaltır, mide kramplarından kurtulmayı sağlar ve karaciğer iltihabını önler.

Kalp sağlığını iyileştirir

Safran, kötü kolesterol seviyesini düşürür, böylece hipertansiyon riskini düşürür. Safranda bulunan bileşikler, kalp damar sağlığına dikkat ederek kalp hastalıklarını önler. Düşük kolesterol seviyesi, plakların arterlerde birikmesini engeller.

Kanserle mücadele özelliği vardır

Antioksidanları yüksek olan safran ve bileşiklerinin kolon kanseri hücrelerini öldürdüğü veya normal hücrelere zarar vermeden büyümelerini baskıladığı bilinmektedir. Safranın antikanser etkileri cilt, kemik iliği, akciğer, meme, serviks, prostat ve diğer kanser hücreleri için de geçerlidir. Safrandaki ana antioksidan kanser hücrelerini kemoterapi ilaçlarına duyarlı hale getirir.

PMS (Premenstrüel sendrom) belirtilerini azaltır

Safran yemek, PMS semptomlarına eğilimli olanlara faydalar göstermiştir. Safran, sinirlilik, istek, baş ağrısı, ağrı ve anksiyete gibi adet öncesi sendromu (PMS) semptomlarının tedavisine yardımcı olabilir. Baharatı koklamak ayrıca stres hormonu kortizol seviyelerinin düşmesine ve anksiyete gibi PMS semptomlarının azalmasına yardımcı oldu.

Duygudurum sorunlarını giderir

‘Güneş ışığı baharatı’ lakaplı safran, ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Safran takviyelerinin, geleneksel tedavilere kıyasla hafif ila orta dereceli depresyon semptomlarının tedavisinde daha etkili olduğu kanıtlanmıştır. Ek olarak, diğer tedavilere kıyasla daha az insan safrandan yan etkiler yaşadı.

Safran sarı nokta göz hastalığına iyi gelir

Safran gözlerinizde %97 oranında iyileşme sağlıyor. İtalyan uzmanlar yaşla bağlantılı ortaya çıkabilen sarı nokta hastalığını ortadan kaldıracak ve yaşınız kaç olursa olsun görüşünüzü %97 oranında iyileştirecek basit bir baharat olduğunu açıkladılar.

Sarı nokta hastalığı, insanlarda körlüğün ana sebebi olarak gösterilebilir. Sarı noktamız, görme alanından sorumlu olup gözümüzün merkezinde bulunur.

Bizler yaşlandıkça, sarı noktamız fonksiyonlarını yitirmeye başlar. Bu da görmede kayıplara neden olur. Bu hastalık, buğulu görmeye kadar yavaşça ilerler ve en son noktası olan körlüğe kadar gidebilir.

Dünya genelinde milyonlarca insan bu hastalıktan muzdariptir. Burada genetik faktörler de bazen etkili olsa da bu süreç sigara kullanımına bağlı olarak hızlanabilir. Neyse ki, sarı nokta hastalığından bizi koruyacak ve görme bozukluklarını tedavi edecek bir baharatımız var: Safran!

Görme yetisinin artırılmasında safran kullanımının faydası

Bir Hint baharatı olan safranın görme kabiliyetine ciddi faydası var. İtalyanların araştırmaları sonucunda, her gün 20mg safran baharatı alan insanların 3 ayda daha iyi sonuçlara geldiği saptandı.

Safran otu, vücuttaki oksijen dolaşımını kuvvetlendirirken, hücre ölümünü de engeller. Ki bu da görmenizle doğrudan bağlantılı olan sinir sisteminizin daha sağlıklı olmasına neden olur.

Safran içerdiği güzel kokulu yağımsı madde ile hücrelerinizin yaşlanmasını yavaşlatacak ve böylece gözlerinize ışık getirip, gözlerinizdeki damarların çalışmasını iyileştirecektir.

Sarı nokta hastalığının ilerleyişini her gün safran çayı içerek veya safranı baharat olarak kullanırsanız durdurabilirsiniz.

Görme yetisini %97 oranında iyileştiren mucize baharat