19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkŞifalı Bitkiler8 Hastalığa Faydası Var! Mucize Gibi!

8 Hastalığa Faydası Var! Mucize Gibi!

Kış aylarının etkisini iyice artırması ile birlikte soğuk algınlığına bağlı hastalıklarda artış yaşanıyor. Prof. Dr. M. Ramazan Yiğitoğlu, soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon, kanser gibi durumlarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen ekinezyayı önerdi.

İçerikleri

Prof. Dr. M. Ramazan Yiğitoğlu, kışın soğuk algınlığı, grip ve enfeksiyonlara karşı ekinezya bitkisini önerdi. 2 tatlı kaşığı ekinezya bitkisinin 1 bardak kaynamış suya atılarak 10 dakika demlendikten sonra içilmesini tavsiye eden Yiğitoğlu, hamile ve bebek emziren bayanların ise ekinezya kullanmaması uyarısında bulundu.

Kış aylarının etkisini iyice artırması ile birlikte soğuk algınlığına bağlı hastalıklarda artış yaşanıyor. Prof. Dr. M. Ramazan Yiğitoğlu, soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon, kanser gibi durumlarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği ileri sürülen ekinezyanın Kuzey Amerika Kızılderililerince uzun yıllardır kullanıldığının bilindiğini hatırlattı. Yiğitoğlu, “Son 30 yıldır üzerinde çeşitli araştırmalar yapılan ekinezyanın akyuvar üretimini ve aktivitesini arttırdığı, enfeksiyonlara karşı vücudumuzu koruyan interferon isimli maddenin üretimini çoğalttığı anlaşılmıştır” dedi.

Soğuk Algınlığı Ve Gribe Karşı Etkili

“Ekinezya polisakkarit, poliasetilen, glikoprotein, karyofilen, sikkorit asit gibi bağışıklık sistemini uyaran maddeler içerir” diyen Prof. Dr. Yiğitoğlu, bitkinin ayrıca bakır, demir mineralleri ve A, C, E vitaminleri ihtiva ettiğini ifade etti. Yiğitoğlu, “Bu nedenlerle soğuk algınlığı ve grip gibi yaygın virüs hastalıklarına karşı koruyucu, yaraların iyileşmesini hızlandırıcı etkiye sahiptir. 125, 355, 425 mg ekinezya kapsülleri günde 2-3 defa bir kapsül alınabilir. Çay olarak 2 tatlı kaşığı (yaklaşık 4 gram) ekinezya bitkisi 1 bardak kaynamış suya atılır, 10 dakika demlendikten sonra içilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla kapsül şekli tercih edilmelidir” ifadelerini kullandı.

8 Hastalıkta Kullanımı Faydalı

Prof. Dr. Yiğitoğlu, bitkinin yanık tedavisi, karaciğer ve kolon kanseri, soğuk algınlığı, grip, idrar yolu enfeksiyonu, egzama, üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklarda faydalı olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Yiğitoğlu bitkiye ilişkin şu uyarıları da yaptı:

“Bazı kimselerde alerjik yan etki görülebilir. Bu gibi durumda doktora danışılmalıdır. Tüberküloz (verem), AIDS, hepatit, otoimmüntroidit gibi hastalığı olanların ekinezya kullanımı sakıncalıdır. Hamile ve bebek emziren bayanlar ekinezya kullanmamalıdır. Ekinezya kapsül veya çay şeklinde kullanılmaya başlanırsa en fazla 8 hafta kullanılmalı, sonra 2 hafta ara verilmelidir. Soğuk algınlığı gibi durumlarda 1-2 hafta kullanmak yeterlidir.”