Bu diyet listemiz uzun vadeli olarak son derece devamlılık istemekte olan ve yine aynı oranda yüksek motivasyon gerektirmekte olan bir çeşit diyet listesidir. Bu diyet listemizde belirlenen bir çeşit diyet menüsü yok. Diyet menüsü bazı beslenme prensiplerine göre de uygulanır ve bu durum da sürekli olarak uygulanması gerekmekte olan bir çeşit beslenme şekli gerektirmektedir. Bu diyet listesi hiçbir şekilde sağlığa zarar vermez ve prensip olarak da sağlıklı beslenme biçimi ve sağlıklı beslenme biçimine ek olarak kilo verdirmekte olan ve yine aynı oranda vücudunuzun yağ dengesini korumakta olan bir listedir.
Prensipler
Günümüzün en önemli öğünü olan kahvaltı içerisinde kesinlikle doğru besinler tüketilmesi büyük önem arz ediyor. Güne yine enerjik ve oldukça zinde başlamanız açısından sağlıklı bir kahvaltı yapılması kilo verme konusunda en önemli aşamalardan birisidir. Bu diyet programına göre de yine yağ tüketiminin en az oranlara indirilmesi gerekmektedir. Süt ve yine süt ürünlerinin en az yağlı olanlarından tercih etmelisiniz. Bu diyet listesinde karbonhidrat tüketimlerini de kesinlikle öğleden önce yapmalısınız. Gün içinde gerçekleştirmiş olduğunuz aktivite ve yine karbonhidrat birikimleri en aza indirilmelidir ve yine ilk aylarda, özellikle bütün tatlıları hayatımızdan uzaklaştırmaya çalışmamız oldukça iyi olacaktır. Bunun yerine yine meyveler ve sebzeler tüketmemiz bizim için çok önemlidir.
Örnek Diyet Listemiz
Kahvaltı: Bir fincan kahve veya yeşil çay başta olmak üzere özellikle yulaf kepeği ve fındık ezmesi, süt, yoğurt, beraberinde tüketilmeli. Diyetin özellikle başlangıç dönemleri süresince meyve tüketimi de oldukça önem arz eder.
Ara öğün: Ara öğünlerde kesinlikle meyve tüketilmesi önemli bir konudur. Eğer bir diyet uyguluyorsanız, meyve tüketimi hem metabolizmanız açısından hem de yine sağlıklı olmanız açısından evde kilo vermeniz için büyük önem arz ediyor. Mümkünse mevsimindeki, taze ve bolca vitamin bulunduran meyveler tüketilmelidir. Muz, üzüm, karpuz ve kavun gibi meyveler tercih edilmez ancak toplam diyet süresi boyunca bir veya iki defa kendinizi ödüllendirmek için kararında yiyebilirsiniz.
Öğle yemeği: Öğle yemeği vaktinde kırmızı et, beyaz et veya balık tüketilmesi çok önemlidir. Bunların yanında da kesinlikle salata tüketmeniz sizin için iyi olacaktır.
Akşam yemeği: Akşam yemeğinde ise yine öğle yemeğindeki gibi bir öğün yapılmalı ancak oldukça ufak porsiyonlar olarak tüketilmelidir. Bunun yanında da akşam yemeklerinde olabildiğince çorba ağırlıklı menüler beraberinde salata ile tüketilmelidir.
Bonus Ara Öğün: Kuşluk diye tabir ettiğimiz bu ara öğün ise her gün düzenli olarak yapılması tavsiye edilmemekle beraber, enerjinizi düşük hissettiğiniz bazı günlerde bir kaç fındık, badem gibi kuru yemiş tüketilerek geçirilen öğündür. Dilerseniz ertesi güne daha enerjik başlamak için akşam yemeğinde sonra tüketebilir, dilerseniz de öğle ile akşam arasında bir ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Üç badem üç fındık yeterli olacaktır.