28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüz lekeleri için 7 doğal maske tarifi

Yüz lekeleri için 7 doğal maske tarifi

İçerikleri

Yüz lekeleri genellikle kadınları etkileyen bir cilt rahatsızlığıdır. Cildimize renk veren bir hormon olan melaninin yüksek miktarda üretiminden kaynaklanır ve artması yüzdeki lekeleri meydana getirir. Bu güneşe maruz kalma, hamilelik, doğum kontrol hapları, stres, doğuştan gelen problemler ve tiroid bezi rahatsızlıkları gibi nedenlerden kaynaklanır.  Yüzünüzdeki lekeleri çıkarmak için aşağıdaki doğal tarifleri deneyebilirsiniz.

Yüz lekeleri nasıl geçer? Yüz için doğal maske tarifleri.

Yüz lekeleri için havuç ve yumurta maskesi

Havuçları küçük parçalara ayırıp kesmeniz gerekecek, daha sonra iki yumurta ile birkaç dakika boyunca sıvılaşmasını sağlayın, en azından her ikisi de bir araya gelene ve biraz kalın ve homojen bir krem haline gelene kadar karıştırın. Çözeltiyi hazırladıktan sonra yüzünüzü bolca ılık suyla yıkayın, böylece gözenekleri açın, bir havluyla kurutacak ve hafif masajlar yaparak maskeyi uygulamaya devam edeceksiniz. Kremi yüzünüzde etkisini gösterene kadar yarım saat bırakın ve ardından soğuk suyla çıkarın.

Yüz lekeleri için bal ve limonlu süt kremi

Limonun suyunu, 2 çorba kaşığı süt tozu ve 4 çorba kaşığı balla karıştırarak macun yapın. Uygun bir katılık durumuna geldiğinde, ev yapımı kremi yüzünüze çok dikkatli bir şekilde yayarsınız ve 20 dakika dinlenerek etkisini göstermesini bekleyin. Daha sonra yüzünüzü bol miktarda soğuk su ile yıkayın.

Yüz lekeleri için üzüm ile tedavi

10 üzümü yıkayın ve kesin ve tohumları atın, ardından üzümleri blender’ınıza yerleştirin, yarım bardak su ekleyin ve karıştırın. Her gece yüzünüze kremi yayacaksınız, 25 dakika bekleyiniz ve ardından doğal sabun ve temiz su ile temizleyeceksiniz.

Yüz lekeleri için hidrojen peroksit ile tedavi

Bu yöntem her gece uygulanmalı ve durulamaya gerek yoktur. Sadece bir parça pamuğa bir miktar hidrojen peroksit dökmeniz, yüzünüze sürüp yatağa gitmeniz gerekiyor.

Yüz lekeleri için patlıcan maskesi

Patlıcan almalı ve bir litre suda pişirmek için kabuğunu soymalısınız. Bitkiler yumuşak olduktan sonra, çok iyi ezin, böylece bir maskenin şeklini ve kıvamını alır, bunu yarım saat boyunca yüzünüzde dairesel hareketlerle uygularsınız. Her akşam 3 hafta boyunca bu adımları takip edin ve lekeler kaybolacaktır.

Yüz lekeleri için limon ve maydanoz püreli içeceği

Bir avuç maydanozu bir limon suyuyla karıştırın, bu karışımdan elde ettiğiniz kremi cildinize çok nazikçe sürün, durulamak için kurumasını bekleyin ve her gün yaklaşık 1 ay boyunca aralıksız tekrarlayın.

Yüz lekeleri için  muz kremi

İki seçeneğiniz var, muz kabuğunu yüzünüze sürün veya o meyve ile püre hazırlayın ve yüze maske olarak uygulayın. Yüzünü tekrar yıkamadan önce 20 dakika etkisini göstermesi için bekleyin.