28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkYaz aylarında yaşanan sorunlar için pratik çözümler!

Yaz aylarında yaşanan sorunlar için pratik çözümler!

Yaz mevsiminin çok sevilmesinin yanında birçok problemi de beraberinde getiriyor. Yaz aylarında ortaya çıkan 8 yaygın sorunu ve bunlarla başa çıkmanın yollarını sizler için derledik.

İçerikleri

Sağlık Haberleri olarak yaz aylarından gerçekten keyif almanızı istiyoruz. İşte bu yüzden size yazın getirebileceği 8 hoş olmayan anlardan nasıl kaçınmanız gerektiğini anlatmak istiyoruz. İşte yaz mevsiminden keyif almanızı sağlayacak öneriler…

Terleme ve kokma
Yaz Aylarında Yaşanan Sorunlar İçerisinde Yer Alan Terleme ve Kokma Nasıl Önlenir?

Terleme ve Kokma

Yaz aylarında yaşanan sorunlar içerisinde ilk sırada yer alan terleme ve kokma herkesin şikâyet ettiği bir durumdur. Sıcak havaların etkisi ile artan ter oranı kötü kokuya neden olmaktadır. Bu durumda hem kişinin kendisi hem de etrafındaki kişiler rahatsız olmaktadır.

Ter ve koku için genelde deodorant kullanılmaktadır. Ancak zamanla ter kokusu ile karışan deodorant kokusu daha kötü bir kokunun oluşmasına neden olmaktadır. Sirke gibi pH derecesini yükselten limon suyu ile ter kokusuna son verebilirsiniz. Limonun yarısını sıkarak terleyen bölgeye sürebilirsiniz. Limon suyunu normal su ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.

pH düzeyini dengeleyen elma sirkesinden de bu aşamada yararlanabilirsiniz. Banyo yapmadan önce bir pamuğa elma sirkesi damlatarak koltuk altlarına sürebilirsiniz. Bu şekilde 3 dakika kadar bekledikten sonra duşunuzu alabilirsiniz.

Jilet yanması
Yaz Aylarında Yaşanan Jilet Yanması Nasıl Giderilir?

Jilet Yanması

İstenmeyen tüylerinden kurtulmak için jilet yöntemini tercih eden kişiler yaz aylarında yaşanan sorunlar içerisinde jilet yanmasını çok sık yaşamaktadır. Jilet işleminden sonra vücutta tahriş, kızarıklık ve yanma meydana gelmektedir.

Ortaya çıkan yanmayı önlemek için bebek pudrası ile mısır nişastasını kullanabilirsiniz. Mısır nişastası vücudu rahatlatarak kaşınmayı önlemektedir. Yanmayı da önlemesi için bebek pudrası ile mısır nişastasını karıştırarak jilet sonrası yanan bölgelerinize sürebilirsiniz. Bu sayede cildinizdeki yanmanın yatıştığını göreceksiniz.

Yanmayı önleyici etkisi bulunan bal da bu aşamada kullanılması önerilen pratik yöntemlerden biridir. Anti mikrobik özelliği ile tahriş olan cildi yumuşatan bal sayesinde yanma ve kaşınma da azalacaktır. Organik ham balın bir miktarını pamuğa sürerek yanan bölgeye uygulayın ve 10 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

Uyluk cilt tahrişi
Yaz Aylarında Yaşanan Uyluk Cilt Tahrişi Nasıl Giderilir?

Uyluk Cilt Tahrişi

Sıcak havalar nedeni ile kızaran ve tahriş olan uyluk bölgesi yaz aylarında yaşanan sorunlar arasında yer almaktadır. Bu durumda kimyasal içeriğe sahip olan kremler kullanmak yerine doğal çözümler ile sorunu kısa sürede giderebilirsiniz.

Vücut ve cilt için mucizevi etkiye sahip olan zeytinyağı uyluk cilt tahrişinde de kullanılan bir yöntemdir. Pamuğa bir miktar damlatacağınız zeytinyağını ilgili bölgeye sürün ve bir süre beklettikten sonra yıkayın. Doğal nemlendirme özelliğine sahip olan vazelin de uyluk tahrişlerinde etkili bir yöntemdir. Tahriş olan alanın kurumasını engelleyen vazelin kaşıntı ve yanmaların da önüne geçmektedir.

Sivrisinek
Yaz Aylarında Yaşanan Sivrisinek Problemi Nasıl Çözülür?

Sivrisinek

En sık karşılaşılan yaz aylarında yaşanan sorunlar içerisinde sivrisinek ilk sıralarda yer almaktadır. Yaz sıcaklıklarının artması ile beraber sivrisinekler ortaya çıkmaktadır. Isırdığı yeri kızartan ve kaşındıran sivrisineklerden pratik yöntemler ile kurtulabilirsiniz. Sivrisineklerden korunmak için açık renkli kıyafetler tercih edebilirsiniz. Koyu renkli kıyafetlere oranla karbondioksiti daha az tutan açık renkli kıyafetlere sivrisinekler daha az gelmektedir.

Birçok konuda yarattığı etkisi ile dikkat çeken sarımsağı sivrisinekle mücadele için tercih edebilirsiniz. Sarımsak tükettiğiniz zaman fark etmediğiniz bir koku vücudunuza yayılır. Bu durumda sivrisinekler sarımsak kokusu yayılan kişilere gelmezler. Kokusu ile insanları cezbeden lavanta sayesinde de sivrisineklerden kurtulabilirsiniz. Belirli bölgelere kuru lavantayı koyarak sivrisineklerin gelmesini engelleyebilirsiniz.

Toz
Yaz Aylarında Yaşanan Toz Problemi Nasıl Çözülür?

Toz

Yaz aylarında tüm pencereler açıldığı için içeriye dolan tozlar, yaz aylarında yaşanan sorunlar sıralamasında ön sıralarda yer almaktadır. Biriken tozlar alerjiye neden olacağı için pratik bazı yöntemlerle toz miktarını azaltabilir ve evinizde oluşan tozları önleyebilirsiniz.

Yaşam alanlarınız merkezi sistem ile ısıtılıyor ya da soğutuluyor ise havadaki toz oranını kontrol edebilmek için filtreleri değiştirebilirsiniz. Kaliteli filtreler toz birikimini azaltmaktadır. Bununla beraber tozların oluşmasını engellemek için yerlerin ve evdeki bazı bölümlerin sürekli silinmesi önerilmektedir.

Gıda zehirlenmesi
Yaz Aylarında Yaşanan Gıda Zehirlenmesine Karşı Neler Yapılabilir?

Gıda Zehirlenmesi

Besinlerin tüketim süreleri yaz aylarında kısaldığı için yaz aylarında yaşanan sorunlar arasına gıda zehirlenmesi de eklenmiştir. Sıcaklar nedeni ile bozulan ya da bayatlayan besinlerin tüketilmesi gıda zehirlenmesine neden olmaktadır.

Gıda zehirlenmesinin etkisinden kurtulmak için bol sıvı tüketilmesi önerilmektedir. Bununla beraber ağır yiyecekler yerine hafif besinler tüketilmelidir. Muz, yoğurt, sarımsak, bal, limon, fesleğen, zencefil gibi besinler gıda zehirlenmesinden kurtulmanızı sağlayacak pratik yöntemlerdir.

Kuru cilt
Yaz Aylarında Yaşanan Kuru Cilt Problemine Karşı Neler Yapılabilir?

Kuru Cilt

Yağlı cilde sahip olanlar ciltlerinde kuruma sorunu yaşamazken, normal ve kuru cilde sahip olan kişiler sıcak havanında etkisi ile ciltlerinin daha da kuruması sorunu ile karşı karşıya kalırlar. Genelde yaz aylarında yaşanan sorunlar içerisinde yer alan bu durumda yüz gerginleşir ve cilt pul pul dökülmeye başlar. Bununla beraber yanma hissi de oluşur.

Kuru cilt sorunundan kurtulmak için kimyasal kozmetikler kullanmanıza hiç gerek yok. Yumurta sarısı ile zeytinyağını karıştırarak cildinize sürebilir ve cildin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Bu karışımına limon ya da gül suyu da ekleyebilirsiniz.

Güneş Yanıkları
Yaz Aylarında Yaşanan Güneş Yanığına Karşı Neler Yapılabilir?

Güneş Yanıkları

Artan güneş ışınları yaz aylarında yaşanan sorunlar kapsamında güneş yanıklarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Halk arasında diş macunu ya da yoğurt uygulamasının yanığa iyi geldiği düşünülse de, uzmanlar tarafından bu yöntemler önerilmemektedir.

Güneş yanığı durumlarında ilk önce soğuk uygulama önerilmektedir. Yanma ve ağrı hissi azalana kadar buz kalıpları ilgili bölgeye sürülebilir. Bununla beraber bir küvete ılık su doldurarak içine yatıp dinlenebilirsiniz. Su içerisine karbonat ya da elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Ayrıca dilimlenen soğuk salatalığı da yanan bölgede gezdirerek yanığın etkilerini azaltabilirsiniz.

Yaz aylarında yaşanan sorunlar için pratik çözümler!