26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerTarçın Neye İyi Gelir? Tarçın Çayı Nasıl Yapılır?

Tarçın Neye İyi Gelir? Tarçın Çayı Nasıl Yapılır?

Diyabetten beyin sağlığına, kolesterolden kansere kadar mucizevi faydaları bulunan tarçın çayının tarifini ve sağlığa faydalarını sizler için derledik.

İçerikleri

Tarçın mucizevi faydaları ile bilinen bir baharattır. Tarçının sayısız faydasını elde etmenin en kolay yollarından biri ev yapımı tarçın çayıdır. Bu besleyici-yoğun ve sağlıklı içecek, vücudunuza şifalı besinleri sağlarken, aynı zamanda tatlıya olan düşkünlüğünüzü de azaltacak bir lezzete sahiptir. Burada sadece su ve tarçın çubuklarıyla lezzetli ve kolay bir çay nasıl hazırlanır bunu paylaşacağız. Bu lezzeti beğenmiyorsanız, yazı sonunda bulunan diğer tarçın çayı çeşitlerini de deneyebilirsiniz.

Tarçın çayı nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1 Tarçın çubuğu
  • 1 Bardak su

Tarçın çayının hazırlanışı:

Kaynamış 1 bardak suyun içerisine birkaç parçaya böldüğünüz tarçını ekleyerek ağzını kapatın. 10 dakika demlenmesini bekleyin. Afiyetle için..

Tarçın çayının faydaları nelerdir?

Tarçının tıbbi özelliklerinin çoğu uzun zamandır bilinmektedir. Bunlardan bazıları:

Pıhtılaşmayı önler

Tarçın, uzun süre kan trombositlerinin kümelenmesini önleme kabiliyeti nedeniyle araştırmalara neden olmuştur. Kan pıhtılaşması normal olsa da, düzensiz kümelenme ciddi hasarlara ve hatta ölüme neden olan kan pıhtılarına yol açabilir.

Kan şekerini düzenler

Karbonhidratlı tarçın yemeğinin, besinlerin kan şekeri düzeylerindeki etkilerini dengelemeye yardımcı olduğu bilimsel olarak gösterilmiştir. Diğer çalışmalar, insülin salınımını engelleyen enzimleri durdurarak ve vücudun hücrelerinin şekeri kullanmasını kolaylaştırarak vücudun insülin yanıtını da desteklediğini kanıtlamıştır.

Antioksidanlar içerir

Tarçın, vücudu oksidatif hasara, erken yaşlanmaya ve hastalığa karşı korumaya yardımcı olan en güçlü antioksidanlardan biridir.

Kandida’ya karşı etkilidir

Tarçın, kandida dâhil olmak üzere çeşitli mantar enfeksiyonlarına karşı etkili olan güçlü anti-fungal özelliklere sahiptir.

Beyin sağlığını ve işlevini iyileştirir

Bir araştırmaya göre tarçın bilişsel işlemleri geliştirir ve beyindeki tau oluşumunu durdurur, aksi takdirde tau oluşumu nörodejeneratif hastalığa neden olur.

Tarçının diğer faydaları

Gün içerisinde tüketilen yarım çay kaşığı toz tarçın kötü kolesterolü düşürür. Tarçın, lenfoma ve lösemi hastalarında kanser hücrelerinin çoğalmasını azaltabilir. Tarçın yağı mantar rahatsızlıklarında kullanılı, Diğer tarçın tarifleri

Sade tarçın çayını sevmiyorsanız aşağıda sizin için daha lezzetli tarifler hazırladık.

Tarçınlı siyah çay:

3 adet tarçın çubuğu, 3 bardak su, 1 çorba kaşığı siyah çay ve şeker otu ya da balla tatlandırılır.

ChaiTeaLatte:

6 tarçın, 4 bardak su, 4 bardak hindistan cevizi sütü, 8 torba bitkisel ahududu çayı, 8 dilim zencefil kökü, 8 karanfil, 2 kakule parçası, 2 çay kaşığı şeker otu ve 1 tatlı kaşığı vanilya özü ile yapılır.

Limonlu ve tarçınlı çay:

2 adet tarçın, 4 fincan su, 4 adet karanfil, 2 torba çay, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı bal ve süslemek için limon dilimleri ile yapılır.

Baharatlı trabzon hurması zerdeçal çayı:

8 su bardağı su, 6 tarçın, 1 parça taze zencefil, 1 parça taze zerdeçal kökü, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 büyük Trabzon hurması ve tatlandırması için tatlandırıcılar.

Soğuk algınlığı için zencefil tarçın çayı:

3 tarçın çubuğu, küçük taze zencefil kökü, 5 diş sarımsak, 2 su bardağı su, 2 limon, 3 cm zerdeçal ve tatlandırması için saf bal.

Not: Her zaman mümkün olan en iyi sonuç için Seylan Tarçınını tercih edin.