12 Aralık 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalıkŞeker Hastalığı Nasıl Geçer? Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Şeker Hastalığı Nasıl Geçer? Tedavi Edilmezse Ne Olur?

İçerikleri

Diyabet, bütün vücudun etkileyebilecek güçteki bir hastalıktır. Bu nedenle ciddi sonuçlara yol açabilmektedir.

Şeker Hastalığı Nedir?

Şeker hastalığının tıp dilindeki adı diyabet olarak bilinmektedir. Şeker hastalığı 2 şekilde oluşabilmektedir. İlki, insülin hormonunun yetersizliğinden kaynaklanan şeker hastalığıdır. Burada vücudun insülin üretememesinden oluşun bir problem mevcuttur. İkincisi, insülin hormonuna karşı vücudun direnç göstermesidir. Yani vücutta yeterli insülin olmasına rağmen, vücudun bu insüline karşı direnmesiyle oluşmaktadır.  Böylelikle vücuttaki insülin kendini yani etkisini gösterememektedir.

seker hastaligi nasil gecer Şeker Hastalığı Nasıl Geçer? Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Şeker Hastalığı Nedir?

Seker Hastalığı Çeşitleri Nelerdir?

Şeker hastalığı, tip 1 diyabet ve tip 2 diyabet olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Tip 1 diyabet dediğimiz şeker hastalığı çeşidinde pankreasta insülinin hiç salgılanmamasıyla ortaya çıkmaktadır.  Çoğunlukla gençlik ya da çocukluk döneminde görülmektedir.

Şeker Hastalığı Tedavi Yöntemleri

Şeker hastalığının tedavi yöntemleri, hastalığın çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Tip 1 diyabette insülin hiç salgılanmadığı için, insülin alımının yanında tıbbi beslenme de  uygulanmalıdır. İnsülinin dozu diyetisyen tarafından kolayca uygulanabilmektedir. Tip 2 diyabette ise genel olarak insülin salgılandığı için insülin  salınımını arttırmaya yönelik ilaç tedavi kullanılmaktadır.

Şeker Hastaları İçin Doğal Tedavi Yöntemi

Genel olarak şeker hastalığı kan şekeri seviyesinin yüksekliğinden kaynaklanan bir hastalıktır. Ayrıca günlük yaşamı da olumsuz etkileyebilmektedir. Bu nedenle ilaç kullanmayan şeker hastaları için bir şirket tarifi bulunmaktadır. Bu sirke karışımının içinde limon, zeytin yaprağı, yeşil zeytin, kekik, üvez yaprağı bulunmaktadır. Bu karışım suyun içerisinde 20 gün bekledikten sonra, süzülerek tüketilebilmektedir.

Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Tip 1 diyabet hastalarındaki belirtiler şunlardır;  ağız kuruluğu, susama hissi, çok şık bir şekilde tuvalete çıkma, diyet uygulanmadığı halde zayıflama, ellerde ve ayaklarda görülen uyuşmalar bunlardan başlıcalarıdır. Tip 2 diyabet hastalarındaki belirtiler de şunlardır;  çok sık tuvalete çıkma, sürekli susama, ağzın çamur gibi olması, açılan yaraların çok geç iyileşmesi, kuru ve kaşıntılı bir cilt bunlardan başlıcalarıdır.

Şeker Hastalığı Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Şeker hastalığı ilk bakışta çok masum gibi görülse de hiç de masum bir hastalık değildir. Çünkü tedavisinin aksatılması durumunda çok ciddi sağlık sorunlarına  yol açabilmektedir. Kan şekerinin çok yüksek seviyelerde seyretmesi durumunda sinir harabiyeti, böbreklerde hasar oluşumu, gözlerde hasar oluşumu gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.  Eğer sizde şeker hastalığı varsa ya da var olabileceğini düşünüyorsanız, mutlaka doktora başvurmalısınız. Aynı şekilde şeker hastalığınız da varsa, sürekli kontrol altında tutulmalı, ciddi sağlık sorunlarına yol açmamalısınız.

seker hastaligi tedavisi 2 Şeker Hastalığı Nasıl Geçer? Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Şeker Hastalığı Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Şeker Hastalığının Zararları Nelerdir?

Böbrek yetmezliği ya da körlük gibi problemlerin altında da şeker hastalığı yatabilmektedir. Aynı şekilde, kalp krizi ve felç gibi riskleri de artırabilen hastalık şeker hastalığıdır. Yani şeker hastalığında fonksiyon kayıpları olabileceğinden dolayı birçok sağlık sorunu oluşabilmektedir. Ayni şekilde şeker hastalığı, ruhsal sağlığı da  etkileyebilmektedir.
Şeker Hastalığında Kimler Risk Grubundadır?
Şeker hastalığı daha fazla kilosu olan ve bel çevresi kalın kişilerde ve özellikle 40 yaşından sonra görülebilmektedir. Ailesinde birinci dereceden yakınlarında diyabet hastalığı bulunanlar, yüksek tansiyonu olan kişiler, gizli şekeri bulunanlar, organ nakli olan hastalar gibi bu faktörlerden birden fazlası sizlerde de varsa, şeker hastalığına yatkınsınız demektir. Bu nedenle doktor kontrolü büyük önem taşımaktadır.