19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt Bakımıİp askı yöntemi ile yüz germe nasıl yapılır?

İp askı yöntemi ile yüz germe nasıl yapılır?

İp aslı yöntemi ile yüz germe ameliyatsız bir çözüm yöntemi olduğu için son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Pekiyi iple yüz germe nasıl yapılır, kalıcı mıdır, tüm detaylar haberimizde.

İçerikleri

Güzellik kadınlar için vazgeçilmez detaylardan biridir. Ancak yaşın ilerlemesi ve çeşitli faktörlerin de etkisiyle birlikte ciitte yaşlanma belirtileri, yorgunluk ve sarkıklıklar meydana gelebilir. Bu durumdan rahatsız olan kişiler de bu belirtileri en aza indirme ve daha genç görünme adına bir takım işlemler yaptırmak isteyebilir.

Kozmetik ürünler çok fark edilir etkiler ortaya çıkarmadığından kadınlar daha kesin sonuçlar elde edebilecekleri yöntemlere başvurmak ister. Bu uygulamalardan biri de son yıllarda son derece popüler olan ip askı yöntemi ile yüz germe işlemidir. Yüz germe konusunda iyi derecede sonuçlar ortaya çıkartan bu işlemi sadece kadınlar değil erkekler de tercih etmektedir. Peki ip askı uygulaması nasıl yapılır, avantajları nelerdir?

İp Askı İle Yüz Germe İşlemi Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız bir yöntem olan ip askı, threadlift olarak da bilinir. Çok ince iğneler yardımıyla yapılan bir cilt germe işlemidir. Bu iğneler ile cildin altına girilir ve polidioksanon ipleri cilde bırakılır. Zamanla ciltte azalan kolajen ve elastin maddeleri nedeniyle cilt sarkmış ve kırışıklıklar meydana gelmiştir. Cilde yerleştirilen bu ipler sayesinde cilt yeniden gençleşerek elastik hale gelir. Cildin altında olduğu kadar yüzeyinde de başarılı sonuçlar ortaya çıkartan ip askı uygulaması ile yenilenme ve güzelleşme söz konusu olur.

İşlem, uygulamanın yapılacağı bölgenin anestezi kremleri ile uyuşturulmasıyla yapılır. Bu nedenle herhangi bir ağrı, sızı gibi durumlar ortaya çıkmaz. Yaklaşık 30 dakika süren işlem sonrasında ortaya çıkan sonuç 3 yıla kadar kalıcılığını korur. Cildin altına yerleştirilen ipler 6-8 ay içinde kendiliğinden kaybolacağı için iplerin geri çıkartılması gibi bir durum olmaz. Oldukça basit olan ve hastalar için de yıpratıcılığı bulunmayan bu işlem gün geçtikçe daha da revajda olmaya başlamıştır.

İp askı tekniği mikro kan dolaşımının da artmasını sağlar ve tamir mekanizmasından sorumlu olan hücreleri de harekete geçirir. İp askı uygulaması sadece yüz bölgesi değil; bacak, kol, göğüs ve kalçaya da rahatlıkla uygulanabilir. Genelde 30-65 yaş aralığında olan kişilerin tercih ettiği ip askı yöntemi ile ortaya harika sonuçlar çıkmaktadır.

İp Askı İle Yüz Germe İşleminin Zararları Nelerdir?

İp askı yöntemi ile gerçekleştirilen bu estetik işlemden sonra cilt üzerinde dalgalanmalar gözlenebilir. Ancak bu geçici bir durumdur ve 1 haftada kaybolacaktır. İşlemden sonra meydana gelen hafif şişlik ve morarma gibi durumlar ise bir kaç gün içinde kendiliğinden geçecektir. Yapılan birçok araştırma ve inceleme sonrasında ip askı yönteminin herhangi bir ciddi yan etkisi görülmemiştir ve oldukça güvenilirdir.

İp Askı Uygulaması İle Gelen Avantajlar

  • İp askı yöntemi sadece gençleşmeyi sağlamanın yanı sıra cildi yenileyerek gözeneklerin küçülmesini sağlar. Hatta cilt yüzeyinde yer alan yara ve benzeri hasarlar varsa iğneler tarafından uyarılarak iyileşmeleri dahi sağlanabilir.
  • Ciltteki kolajenin ciddi miktarda artmasını sağlayan ip askı yönteminin hiçbir olumsuz yönü yoktur. Hasta işlemden hemen sonra günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir.
  • Uygulamadan hemen sonra bile fark ortaya çıkmaktadır. Ancak daha net ve gözle görülür sonuçların görülmesi için 1-1 buçuk ay süre gereklidir.
  • Bu işlemin en önemli avantajlarından biri de kişinin kaybettiği özgüveninin yeniden yerine gelmesi ve kendisini mutlu hissetmesidir.
  • Herhangi bir iz kalmaması da, bu uygulamanın birçok kişi tarafından tercih edilme sebeplerindendir.

Ameliyatsız İple Yüz Germe Yöntemi Video