15 Eylül 2024 Pazar
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviGeniz Akıntısı Neden Olur? Belirtileri Neler? Evde Nasıl Geçer? Saraçoğlu Kür Tarifi

Geniz Akıntısı Neden Olur? Belirtileri Neler? Evde Nasıl Geçer? Saraçoğlu Kür Tarifi

Özellikle mevsim geçişlerinde ortaya çıkan geniz akıntısı nedir, neden olur, belirtileri nelerdir, evde nasıl geçer, İbrahim Saraçoğlu geniz akıntısı bitkisel kürü detayda.

İçerikleri

Hemen her insanda bulunan geniz akıntısı hafif durumlarda hissedilmemektedir. Kişilerin sinüs ve burun kanallarından boğazına doğru akan akıntı özellikle mevsim geçişlerinde daha yoğun görülmektedir. Boğazda öksürük ya da kaşıntı gibi temel sorunları meydana getiren geniz akıntısı ne gibi belirtiler gösterir? Geniz akıntısına ne iyi gelir?

Geniz Akıntısı Nedir? Neden Olur?

Her insan vücudu boğaz, mide, geniz ve ağız gibi bölgelerin daima nemli kalabilmesi ve kişiye zararı olan oluşumların vücut içerisinde yayılmasını engellemek için mukus üretmektedir. Vücudun üretmiş olduğu mukus miktarı normalden fazla olur ise geniz akıntısı meydana gelmektedir. Bu nedenle sinüs bölgelerinden boğaz kısmına doğru inen rahatsızlık ortaya çıkmaktadır.

Vücudun direncinin düştüğü dönemlerde daha sık görülen geniz akıntısı neden olur sorusu son derece önemlidir. Çünkü geniz akıntısının nedenlerine göre uygun tedavi yöntemleri belirlenmektedir. Geniz akıntısının nedenleri temel olarak şu şekilde sıralanabilir:

Sinüzit: Sinüslerde bulunan mukoza sıvısının sertleşerek iltihap oluşturması sonucunda sinüzit meydana gelmektedir. Sinüzit sonrasında baş ağrısı ile beraber genizden mide bölümüne doğru ilerleyen akıntı oluşmaktadır.

Grip ve soğuk algınlığı: Havaların soğumaya başladığı dönemlerde ya da ani hava değişikliklerinde bağışıklık sistemi zayıflamaktadır. Buna bağlı olarak vücudun direnci düştüğü için grip gibi viral enfeksiyonlar oluşarak geniz akıntısını beraberinde getirir.

Gebelik: Hamilelik süreçlerinde hormon değişiklikleri nedeni ile bazı salgılar çok daha fazla ya da daha az olmaktadır. Mukus salgıları da bunlardan biridir. Normal insanlarda 1 – 2 litre algılanan mukus oranı gebelerde aha çok salgılanmaktadır. Bu da geniz akıntısını meydana getirmektedir.

Alerjik Reaksiyonlar: Alerjik reaksiyonlardan biri olan saman nezlesi nedeni ile geniz akıntısı görülmektedir. Bu durum genelde bahar aylarında artmaktadır.

Sigara Tüketimi: Vücudun birçok yerine ciddi zararlar veren sigara dumanı, boğazdan ve ciğerlerden geçtiği her noktayı olumsuz etkileyerek geniz akıntısı sorununu ortaya çıkarmaktadır.

Geniz Akıntısı Belirtileri Nelerdir?

Geniz akıntısı belirtileri sayesinde rahatsızlık erken dönemde fark edilerek erken tedaviye başlanabilmektedir. Bazı durumlarda akıntı olsa da teşhis koyulamayabiliyor. Geniz akıntısı rahatsızlığı olduğunu gösteren temel belirtiler şunlardır:

  • Balgam hissi
  • Boğaz temizleme isteği
  • Boğazda kaşınma
  • Öksürük
  • Nefes almada güçlük
  • Kulak enfeksiyonu
  • Baş ağrısı
  • Yemek yerken veya su içerken boğazda ağrı
  • Uykuda boğulma hissi

Geniz Akıntısı Evde Nasıl Geçer?

Geniz akıntısı sorunu yaşayan bireyler geniz akıntısı evde nasıl geçer konusunda geniş araştırmalar yapmaktadırlar. Evde rahat bir şekilde uygulayabileceğiniz yöntemler ile geniz akıntısının etkilerinden kurtulabilirsiniz. Geniz akıntısına iyi gelecek çözümler şunlardır:

Elma sirkesi: Mukusu incelterek geniz akıntısını gideren elma sirkesi sayesinde bağışıklık güçlenerek vücudun enfeksiyonlara karşı savaşması sağlanır. Bunun için bir bardak kadar ılık suya 1 – 2 yemek kaşığında elma sirkesi ve biraz bal ekleyerek günde iki kere tüketin.

Zencefil: Anti bakteriyel ve anti viral özellikleri ile balgamların sökülmesini sağlayan zencefil mukusun azalmasını sağlar. Gün içerisinde 2 – 3 fincan zencefil çayı tüketebilirsiniz.

Tuzlu su: Geniz akıntısını rahatlatan en iyi çözüm tuzlu su ile gargara yapmaktır. Mukusu incelterek daha kolay çıkmasını sağlayan bu işlemi gün içerisinde 2 – 3 kez yapabilirsiniz.

Acı biber: Geniz akıntısı tedavisinde etkili olan yöntemlerden biri de acı biberdir. Mukusu incelten ve kurutan acı biber boğazda oluşan tahrişin de giderilmesini sağlar. Yarım tatlı kaşığı kadar acı biberi bal ile karıştırarak gün içerisinde 2 – 3 kez tüketebilirsiniz.

Limon: Mukusu yumuşatan bir diğer yöntem de limondur. C vitamini yönünden zengin olan limon sayesinde vücudunuz enfeksiyonlara karşı direnç sağlar. 1 su bardağı ılık su içerisine yarım limon suyunu sıkarak sabahları aç karına tüketin. İçerisine bal da ekleyebilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu Geniz Akıntısı Bitkisel Kür Tarifi

Geniz akıntısı için birçok yöntemi deneyen ve fayda bulamayan kişiler için İbrahim Saraçoğlu geniz akıntısı bitkisel kür tarifi önerilmektedir. Bu tarif ile geniz akıntısı şikâyetlerinizden kısa sürede kurtulabilirsiniz. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz kürün tarifi şu şekildedir:

1 su bardağı kaynar suyun içerisine 1 poşet çay adaçayı ya da 1 tatlı kaşığı adaçayını ekleyerek 10 dakika kadar demlendirin. Demlenme işleminden sonra karışımı mutlaka süzün. 48 saat bozulmayacak olan bu karışım ile günde 2 – 3 kere gargara yapın.

Geniz Akıntısı Neden Olur? Belirtileri Neler? Evde Nasıl Geçer? Saraçoğlu Kür Tarifi