19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerGecmişten Geleceğe Yol Alıp, Yol Açabiliyorsanız..

Gecmişten Geleceğe Yol Alıp, Yol Açabiliyorsanız..

İçerikleri

Birleşmiş Milletlerin araştırması sonucunda gelecekte dünya nüfusunun %70 nin şehirlerde yaşadığı tahmin edilmektedir. Türkiye’mizde şuan toplumun %72 si kentte yaşamaktadır. 2030 yılında ise %80’i geçen insan toplulukları sihirlerde yaşamını sürdürdüğü öngörülmektedir. Cevre ve Şehircilik Bakanlığının 2017 yılı Akıllı Şehirler Eylem Strateji ve Eylem Planı önemli rehberdir. Ulusal Ekonomiyi güçlendirmek için Kalite ve Verimlilik birlikte ele alınarak uygulanmalıdır. Süreç Yönetimini Kalite ve Verimlilikle uygulayabilen liderler ve yöneticilerle  Sağlıklı Nesillerin yetişerek, kuşaktan kuşağa aktarabileceği dinamik kültürlerle Sürdürülebilir Toplum ve Cevre Kalitesi saplanacaktır.

Uluslararası 2. Akıllı Şehirler Konferansı 2017 yılında katılarak Milliyet Blog yazımda belirttim. Sürdürülebilir Akıllı Şehirler kurabilmek için şehrin altyapısı ile oluşturulan elektrik, su, gaz ve fiber internet vb. şehre belli merkezden yayılmalıdır. Bu merkezler arasında kamu iletişim ağındaki geliştirilecek ve sürdürülebilirlik kazandırılacak iletişim ağının tecrübeyle internet veri akışının sağlanması gerekmektedir. Trafik güvenlik, sağlık, acil durum vb. gibi problem yaratacak çözümlerin şehre hakim merkezden yönetilmesi gerekmektedir.

Bilgi Teknolojileri Kurumunda 2017 de bir önceki dönem Beyoglu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yönetimi de şehrin Büyük Verisi ve Siber Güvenlik farkındalık gerçekleştirdiklerini anlattı. 3. Siber Güvenlik Zirvesinde BTK Genel Başkanı Ömer Faruk Sayan 2023 yılına kadar sürecin tamamlanması gerektiğini belirtmiştir. Toplumsal refahı artıran, adil ve güvenilir, planlama, sağlık, enerji, tarım, dönüşüm ve inovasyonla doğan çevre ekonomisini de dikkate alarak “ İNSANın doğasının bozulmadan Sağlıklı Yasam alanlarının oluşturulması ile Kentsel Dönüşümün Sürdürülebilirlikle uygulanması gereği ortaya çıkmaktadır. 5 Haziran Dünya Çevre Gününün yaklaştığı bugünde bir gün değil, 365 gün toplumsal duyarlılıkla Çevremize değer katarak hep birlikte farkındalık yaratabiliriz..

Betül Serpil Aykam