26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınDüğünden önce zayıflamak için öneriler

Düğünden önce zayıflamak için öneriler

İçerikleri

Her gelinin hayali elbette gelinliğinin içerisine güzel ve yakışır bir şekilde sığabilmek. Ancak bazen beğendiğimiz gelinliğin tam olarak vücut ölçülerimiz nedeniyle bize istediğimiz kadar yakışmadığına da şahit olabiliyoruz. Bunun için gelinler düğüne kadar zayıflamam lazım diye yakınmaktadırlar. Dolayısıyla bu şartlar altında kısa bir sürede çok kilo vermek zorunlu hale gelebiliyor. Düğünden önce zayıflama, düğün için zayıflama konusunda araştırmalar yapanlar için bulgularımızı bir araya getirdik.

Düğünden Önce Zayıflamak İçin

Öncelikle, düğünden bir hafta önce inanılmaz kilolar vermenin mümkün olmadığını unutmayın. Bu iş için en azından 3 aylık bir zamanı kendinize tanımanız gerekiyor. Bu süreçten daha kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olacak diyetler mevcut ancak bu diyetler sağlığınızı tehlikeye atacaklardır ve dolayısıyla yorucu geçen evlilik ve düğün döneminde size iyice yük bindireceklerdir.

Düğünden önce zayıflamanın temel bir kaç kuralı var. Bu kuralları maddeler halinde listelemek gerekirse;

  • Sade ve ölçülü beslenme
  • Öğünleri atlamama
  • Bol su içme
  • Egzersiz ve spor programı
  • Düzenli uyku ve düzenli hayat

Dengeli ve Düzenli Beslenin

Zayıflamak için vücudunuzun temel ihtiyaç maddelerini ondan eksik etmemeli, fakat fazla beslenmeyi de durdurmalısınız. Gün içerisindeki standart 3 öğün beslenme düzenini devam ettirirken, porsiyonlarınızı yarıya düşürerek hatırı sayılır miktarda kilo verebilir, bunu yaparken sağlığı da kaybetmeden hayatınızı sürdürebilirsiniz. Öyle mükemmel diyetlere, rejimlere ve çok sıkı beslenme programlarına ihtiyacınız olmadığını unutmayın.

Fiziksel Aktivitelerinizi Artırın

Ancak dünyanın en iyi diyetini bile yapsanız, maalesef yürüme, koşu ve karın hareketleri olmadan vücudunuzu şekle sokmanın bir imkanı yok. Her gün bir kaç kilometre yürümek ve karnı çalıştıracak egzersizlerde bulunmak, kiloları veremeseniz bile vücudunuzun şeklini toplayacaktır ve bir kaç ay içerisinde gelinliğin içerisinde hoş duracak bir vücut şekliniz olacaktır. Fakat bu çalışmaları düzenli yapmanız gerektiğini unutmayın.

Bol Bol Su İçin

Bol bol su içmek ve düzenli bir hayata geçmek de kesinlikle unutulmaması gerekenlerden. Zira vücudumuzun en temel iki ihtiyacı bunlar ve bunlar olmadan maalesef tüm metabolizmanın düzgün çalışması mümkün değil. Bilhassa alkol, sigara kullananlar ve gece hayatını sevenler, artık bir an önce buna ara vermeli ve hayat düzenlerine dikkat etmeliler.

Tabii ki, gelinlikte daha fit durmak için en son çare olarak korselerden de faydalanabilirsiniz.