Ana SayfaDiyetÇorba diyeti nedir? Çorba diyetine nasıl başlanır?

Çorba diyeti nedir? Çorba diyetine nasıl başlanır?

İçerikleri

Çorba Diyeti Nedir?

Çorba diyeti sadece bir diyet değil, kısa sürede önemli bir kilo kaybı vaat eden bir beslenme planıdır. Bu diyetlerin bazılarında, çorbadan başka bir şey tüketemezsiniz. Diğer diyetlerde, çorba yemek planının temelidir, ancak başka reçete edilen besinleri de diyetinize dahil edebilirsiniz.

Çorba diyetleri beş gün veya 10 güne kadar sürebilir. Çorba diyeti ile haftada 17 kilo verilebileceği iddia edilmektedir.

Çorbayı sağlıklı bir beslenme planına dahil etmek, kilo vermek istediğinizde yardımcı olabilirken, sadece çorbaya dayalı bir diyeti izlemenin artıları ve eksileri de vardır.

Hangi Çorba Diyetini Denemeliyim?

Fazla kilolarınızdan kurtulmak için çeşitli çorba diyetlerini deneyebilirsiniz. Çorba bazlı farklı diyet tipleri vardır. Lahana çorbası diyeti gibi bazı çorba diyetleri kısa sürede hızlı kilo vermenizi sağlarken; diğer çorba bazlı diyetlerde kilo kaybı daha yavaş ve kademeli olarak gerçekleşir. Peki, çorba diyetine başlamadan önce yapılması gerekenler nelerdir? Bu sorunun cevabı için makalemizi okumaya devam edin!

1- Mutlaka Doktorunuza Danışın

Herhangi bir diyet programına başlamadan önce ilk olarak doktorunuza danışmak ve hatta muayene olmak en doğrusudur. Doktorunuz, yapmayı düşündüğünüz diyetin planlarını gözden geçirip sizin için uygun olup olmadığını bildirecektir. Ayrıca, doktorunuzun bu konudaki ilave önerilerini de dikkate almayı unutmayın.

2- Diyetisyenle Görüşme Yapın

Diyet öncesi doktorunuzdan bağımsız olarak diyetisyen ile görüşmek çok faydalı olacaktır. Beslenme uzmanı sizi diyet konusunda çok doğru bir şekilde yönlendireceği için temel odak noktası kilo kaybı olan bir diyetisyen tercih edin. Çorba diyeti yapmak istediğinizi diyetisyeninize mutlaka bildirin ve onun tavsiyelerine kulak verin.

3- Makul Hedefler Belirleyin

Herhangi bir çorba diyeti planında, kendiniz için hedefler belirlemeniz yararlı olur. Bu kısa vadeli ve uzun vadeli planlar diyetiniz boyunca motive olmanıza yardımcı olacaktır. Ancak, hedeflerinizi makul tutmaya çalışın. Çok hızlı bir şekilde büyük miktarlarda kilo vermek genelde doğru değildir. Ayrıca diyet ve egzersiz planınızı ne kadar süreyle takip edebileceğiniz konusunda gerçekçi olduğunuzdan emin olun. Uzun vadeli bir hedefiniz varsa (daha büyük bir kilo verme miktarı gibi), başlangıçta daha küçük, daha kısa vadeli hedefler koymaya özen gösterin.

4- Bir Yemek Planı Hazırlayın

Belirli bir haftalık yemek planı hazırlamak, diyetinize bağlı kalmanıza ve kilo vermenize yardımcı olabilir. Uygulamak için belirli bir çorba diyeti seçin. Bu işlem, hangi gıdaların diyetinize dahil edileceğini veya yemek planınızdan nelerin çıkacağını belirlemenize yardımcı olacaktır. Bir haftalık yemek öğünleri için yemek isimlerini not etmeyi unutmayın.

Son olarak, çorba diyeti ile kolayca kilo vermenin mümkün olduğunu ancak kalıcı zayıflama için sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmeniz gerektiğini göz ardı etmeyin.